Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα πέριξ των 890 μονάδων – Η Intracom στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Μεταβλητότητα πέριξ των 890 μονάδων – Η Intracom στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το deal της Intracom βελτιώνει την επενδυτική ψυχολογία, καθώς δείχνει πως το ενδιαφέρον για ελληνικές εταιρείες είναι υπαρκτό. Ήπια ανοδικά άνοιξε ο γενικός δείκτης, με τις διαθέσεις να φαίνονται καλές και το τζίρο να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα στα πρώτα λεπτά. Η μεταβλητότητα πάντως διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Η επόμενη αντίσταση είναι στις 900 μονάδες. Jumbo, Titan και Μυτιληναίος υποχωρούν με αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτή τη μεταβλητότητα πέριξ των 890 μονάδων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Η πώληση της Intrasoft και το τίμημα βάζει τον κλάδο ξανά στο επίκεντρο. Όχι ότι δεν ήταν τόσο καιρό με τα συνεχιζόμενα ιστορικά υψηλά από πολλές μετοχές, αλλά είναι το πρώτο μεγάλο τίμημα που δίνεται για εταιρεία του κλάδου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όπως σημειώνει η Depolas ΑΧΕ, ο ελληνικός κλάδος υπολείπεται σημαντικά του ευρωπαϊκού, ο οποίος χθες προσέγγισε τα προ πανδημίας επίπεδα. Το αντίστοιχο επίπεδο για τον τραπεζικό δείκτη είναι οι 820 μονάδες. Μέρος από τη διαφορά οφείλεται βε΄βαια και στις 2 αυξήσεις κεφαλαίου που έγιναν σημειώνει η ΑΧΕ. Μεγάλη εντολή πώλησης είχε στα 1,11 ευρώ η Alpha Bank στην προσυνεδρίαση. Την απορρόφησαν οι αγοραστές στα 1,1170 ευρώ. Ήπιες κινήσεις με ανοδικές διαθέσεις για τις συστημικές στα πρώτα λεπτά. Λίγο υστερεί η Πειραιώς.

ΟΛΠ: Η Cosco απέκτησε το 16% του συνόλου των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ και αύξησε τη συμμετοχή του στο 67% από 51%. Η συναλλαγή έγινε εξωχρηματιστηριακά.

INTRACOM: Ανακοίνωσε την πώληση της Intrasoft στην Netcompany και θα λάβει 166,8 εκατ. ευρώ μετρητά και 18 εκατ. ευρώ σε μετοχές. Το σύνολο της συναλλαγής ανέρχεται στα 235 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή γίνεται σε πολύ υψηλό τίμημα με βάση τα κέρδη του 2020. Εξαιρετικό deal. 

Μετά την πώληση εκτιμούμε και βάσει της ανακοίνωσης, πως η εταιρεία επικεντρώνεται σε άλλες επενδύσεις όπως έχουν ανακοινωθεί από την Intrakat. Θεωρούμε πως από την πώληση θα υπάρξει και πολύ μεγάλη υπεραξία και θα μπορούσε να δώσει και κάτι στους μετόχους. Το συμβόλαιο άνοιξε με μεγάλο άνοδο και καλό όγκο. Η μετοχή είχε επίσης δυνατές εντολές στην προσυνεδρίαση που έδιναν ανοδικό άνοιγμα. Η μετοχή κινείται με άνοδο άνω του 5% και με όγκο πάνω από 300 χιλ. τεμάχια στα πρώτα 5 λεπτά.

JUMBO: Μικρή πίεση στη μετοχή στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να δοκιμάζει και πάλι τα 14 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Προς τα 6 ευρώ η μετοχή, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό.

FOYRLIS: Δεν έκανε πολλά χθες αν και προσπάθησε. Με ήπια άνοδο σήμερα, αλλά περιμένουμε τις διαθέσεις του πωλητή.

INTRAKAT: Βγαίνει και αυτή ωφελημένη από το deal της Intracom. Ενισχύεται 4% και βρίσκεται στα 2,24 ευρώ με καλό όγκο.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Την άνοιξαν με 1 κομμάτι στο +12,85% και στα 0,8960 ευρώ.

MINERVA: Πιο γαλαντόμοι εδώ οι αγοραστές. Με 32 τεμάχια στο +13,89% και στα 0,6150 ευρώ αλλά πουλάνε στα 0,5850 ευρώ πάνω από 2,5 χιλ. τεμάχια.

MEDICON: Νέα προσπάθεια για τα 3 ευρώ. Καλοί αγοραστές στα 2,86 ευρώ αλλά ο πρώτος πωλητής είναι στα 2,96 ευρώ. Η αποτίμηση στα 13 εκατ. ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Άνοιξε με όρεξη και στα 0,30 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης