Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί τις ξένες αγορές, απουσιάζει ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί τις ξένες αγορές, απουσιάζει ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Βοήθεια από τις ξένες αγορές θα έχει σήμερα το ΧΑ. Σημειώνουμε πως ο DAX κρατάει κρίσιμα τεχνικά σημεία στήριξης και πως χθες η δική μας αγορά είχε καλύτερη συμπεριφορά από τις ευρωπαϊκές αγορές. Σήμερα επομένως είναι λογικό να περιμένουμε μία καλή αντίδραση. Από το εσωτερικό απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις, αλλά έχουμε κάποιες από το εξωτερικό, οι οποίες μειώνουν κάπως τις ανησυχίες για το ενεργειακό κόστος.

Το θέμα πάντως με τις τιμές στην ενέργεια πρέπει να λυθεί πριν δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Και πρέπει να υποχωρήσουν σημαντικά οι τιμές, όχι να σταθεροποιηθούν λίγο κάτω από τα υψηλά τους. Το ΧΑ ξεκίνησε ανοδικά αν και με χαμηλό τζίρο. Κάνει όμως τη δουλειά του και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών κινείται ανοδικά.

Οι όγκοι στα βαριά χαρτιά είναι χαμηλοί και ξεχωρίζει κάπως η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank. Με καλύτερο όγκο αλλά μικρότερη άνοδο κινείται η Eurobank.

ΤΙΤΑΝ: Δοκιμάζει ξανά αλλά με μικρό όγκο τα 15 ευρώ. Οι αγορές των insiders στις προηγούμενες συνεδριάσεις έχουν βοηθήσει στο να σταθεροποιηθεί η μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 14,64 ευρώ στο άνοιγμα με χαμηλό όγκο.

ΔΕΗ: Δημιουργεί κοινοπραξία με την RWE για έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα. Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συνεισφέρει 9 φωτοβολταϊκά με ισχύ 940MW που βρίσκονται στη Δ.Μακεδονία. Η RWE έχει εξασφαλίσει αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο έργων στην Ελλάδα και θα συμπεριλάβει στην κοινοπραξία. Τα πρώτα έργα αναμένεται να λειτουργήσουν το 2023. Το 49% θα έχει η ΔΕΗ στην κοινοπραξία.

Αυξάνονται οι πληροφορίες για μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου, εξέλιξη που βοηθάει τη μετοχή να κινηθεί υψηλότερα. Και αυτό γιατί οι επενδυτές εκτιμούν πως αφού έχει δοθεί εκτίμηση για το που θα πάει το ποσοστό του κράτους στην Επιχείρηση, η μεγαλύτερη αύξηση σημαίνει ίδιο περίπου αριθμό μετοχών, αλλά με υψηλότερη τιμή διάθεσης.

ΕΧΑΕ: Δεν τραβάει επενδυτικά βλέμματα. Παρά τη σημαντική υποχώρηση από τα υψηλά της δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βγάλει μία καλή αντίδραση. Η αποτίμηση στα 216 εκατ. ευρώ.

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΩΝ: Από σήμερα έως 18/10/2021, πρόκειται να εκποιηθούν οι ακόλουθες μετοχές με επισπεύδοντα τον κ. Δημήτρη Ζαφείρη, κυριότητας κ. Αθανάσιου Αναστασίου, μέσω της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.: 400 μετοχές του ΟΤΕ,,638 μετοχές της ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, 5 μετοχές της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, 638 μετοχές της ΔΕΗ, 1.290 μετοχές των ΕΛΠΕ, 894 μετοχές της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και 770 μετοχές της ΟΠΑΠ. Η σημαντική πάντως εκποίηση ξεκινάει στις 12 Οκτωβρίου και αφορά 1,1 εκατ. μετοχές της Ελλάκτωρ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πάνω από τα 7 ευρώ και πάλι η μετοχή. Τα «είχε» από χθες αλλά στο κλείσιμο βρέθηκε λίγο χαμηλότερα.

ΣΙΔΜΑ: Συνεχίζει την ανοδική της κίνηση και πλέον η αποτίμηση έχει φτάσει στα 45 εκατ. ευρώ με την τιμή να γράφει 3,32 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μεγάλοι οι όγκοι εδώ και καιρό. Μέσα σε 15 λεπτά έχει σήμερα όγκο πάνω από 60 χιλ. τεμάχια. Υποχωρεί 0,73% και είναι κοντά στα 0,81 ευρώ.

Q&R: Στις 200 χιλ. τεμάχια ο όγκος στα πρώτα λεπτά. Πήγε μέχρι τα 0,27 ευρώ και λόγω των υψηλών συναλλαγών πήγε σε δημοπρασία.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Με μικρό όγκο ενισχύεται 2,86%. Μπόρεσε και κρατήθηκε μέσα στο ανοδικό κανάλι και κοιτάζει υψηλότερα. Εκτίμησή μας είναι πως πλησιάζει δίκαια επίπεδα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης