Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν τρόμαξε από τη διεθνή πτώση – Ελεγχόμενες πιέσεις στα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν τρόμαξε από τη διεθνή πτώση – Ελεγχόμενες πιέσεις στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ενώ στο ξεκίνημα ακολούθησε τις ξένες αγορές, γρήγορα έδειξε ότι θέλει να πάρει άλλο δρόμο. Αυτή η καλή συμπεριφορά δεν περνάει απαρατήρητη. Άλλες φορές θα πέταγαν από τα παράθυρα τις μετοχές οι επενδυτές. Σήμερα ούτε μεγάλους όγκους είδαμε, ούτε κινήσεις πανικού, ούτε μεγάλες απώλειες.

Αντιθέτως, οι επιλεκτικές τοποθετήσεις μας κράτησαν σε λογικά πλαίσια και μόλις πήγαν να βελτιώσουν λίγο την εικόνα τους τα ξένα, αμέσως περιορίσαμε την πτώση. Αν δηλαδή δούμε ανοδική αντίδραση αύριο από τις ξένες αγορές ίσως κάνουμε μία καλύτερη κίνηση εμείς. Η μεταβλητότητα πάντως έχει αυξηθεί και οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές και μελετημένες. Σημειώνουμε επίσης τα πολύ κρίσιμα σημεία τα οποία δοκιμάζει σήμερα ο DAX.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις δημοπρασίες κάπως χειρότερα από την τελευταία τιμή, αφού μπήκαν κάποιες εντολές πώλησης σε συγκεκριμένα βαριά χαρτιά που δεν μπόρεσαν να αφομοιωθούν. Στο -0,65% και στις 837 μονάδες με τζίρο 66 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 12 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Χαμηλός και πάλι.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική είχε τη μεγαλύτερη πτώση και έκλεισε στις δημοπρασίες στο χαμηλό ημέρας και στο -2,57%, αλλά ο όγκος δεν ξεπέρασε τα 1 εκατ. τεμάχια. Με απώλειες λίγο πάνω από 1,5% Πειραιώς και Alpha Bank. Η Eurobank είχε καλύτερη συμπεριφορά και οριακές απώλειες.

MOTOR OIL: Κατάφερε και γύρισε θετική και επέκτεινε την άνοδο. Ενδοσυνεδριακά είδε τα 14 ευρώ αλλά έκλεισε στα 13,90 ευρώ.

ΟΤΕ: Εξαιρετικός και έβαλε γερή πλάτη σήμερα. Στα 16 ευρώ και στο +1,14% με 500 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Με μικρές απώλειες έκλεισε η μετοχή παρά το αισιόδοξο μήνυμα της διοίκησης αναφορικά με τις ταμειακές ροές. Κάπως μακρινή βέβαια η εκτίμηση.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Εδώ η διαγραμματική εικόνα δε χάλασε. Εδώ και λίγες συνεδριάσεις πήγαινε να σπάσει προς τα κάτω το ανοδικό κανάλι, αλλά δεν την άφησαν. Όλα τα κλεισίματα έγιναν υψηλότερα. Πολύ καλή αυτή η εξέλιξη. Στα 4,20 ευρώ και στο +2,44%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Από τα υψηλά των περίπου 9 ευρώ, η μετοχή έχασε αρκετό έδαφος και τώρα προσπαθεί να βγάλει αντίδραση. Η πτώση μάλλον οφείλεται στην πίεση των περιθωρίων που είχε βέβαια επικοινωνήσει εγκαίρως η διοίκηση. Ας μην ξεχνάμε όμως και τη μεγάλη κίνηση της μετοχής από τα χαμηλά του Μαρτίου 2020 (κάτω από τα 4 ευρώ). Στα 7,40 ευρώ και στο +1,65%.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Η Μάιντα Τζιρακιάν πλέον έχει κάτω από 5% και 149 χιλ. μετοχές. Η θέση της έχει μειωθεί σημαντικά και όπως ανέφεραν εδώ οι πληροφορίες θα μηδενίσει. Στα 2,95 ευρώ και στο +2,43% με όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

ΣΙΔΜΑ: Μεγάλη διακύμανση σήμερα η μετοχή. Χαμηλό στα 2,70 ευρώ και υψηλό στα 3,30 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 3,16 ευρώ και στο +12,86% με όγκο 22 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στο υψηλό ημέρας και στο +3,14% (0,82 ευρώ) και εκεί έμειναν ανεκτέλεστα στους πωλητές 100 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ: Για όσους θυμούνται την εισηγμένη, σήμερα έβγαινε στο σφυρί βιομηχανικός χώρος με τιμή εκκίνησης 9,2 εκατ. ευρώ. Ματαιώθηκε όμως γιατί δεν υπήρξαν προσφορές.

ATTICA ΒΑΝΚ: Δεν έκαναν πράξη οι παραστατικοί τίτλοι. Υπήρχε μεγάλη απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Δεν είναι όμως και απαραίτητο να κάνουν πράξη, άλλωστε θα μετατραπούν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης