Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο ακολουθεί την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο ακολουθεί την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι σημαντικές απώλειες του DAX θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν σήμερα. Για πρώτη φορά στους τελευταίους 5 μήνες διαπραγματεύεται κάτω από τις 15.000 μονάδες. Βέβαια, αυτός πήγε σε ιστορικά υψηλά, εμείς όχι. Αλλά συνήθως το ΧΑ υπερβάλει στην πτώση και αδιαφορεί στην άνοδο. Λείπουν οι καλές ειδήσεις σήμερα και η τάση έρχεται από το εξωτερικό. Αλλά και τότε που είχαμε πολλές θετικές, πάλι υπήρχε απραξία.

Πτωτικό το άνοιγμα και με χαμηλό τζίρο πάλι. Η συσσώρευση παραμένει και δεν έχει αλλάξει κάτι το τελευταίο διάστημα. Αρκετά γρήγορα πήγε σχεδόν στο -1% ο Γενικός Δείκτης και προς τις 870 μονάδες. ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ έχουν οριακή άνοδο. Οι υπόλοιπες έχουν απώλειες. Άνω του 2% για Μυτιληναίο και Ελλάκτωρ. Στα πρώτα λεπτά πάντως, δε βλέπουμε μεγάλες πιέσεις. Παρατηρούνται και κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις στα χαμηλά.

JUMBO: Έδωσε πορεία Σεπτεμβρίου για τις πωλήσεις, αλλά σημειώνει τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά και τα υψηλά μεταφορικά κόστη, κόστη ενέργειας και πρώτων υλών. Υποχωρεί η μετοχή με χαμηλό όγκο.

AEGEAN: Με 2 τεμάχια άνοιξε η μετοχή στο -2,30% και στα 5,10 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Όπως ανέφερε η διοίκηση στην ενημέρωση προς τους αναλυτές αναμένει ελεύθερες ταμειακές ροές 300 εκατ. ευρώ από το 2025, κυρίως από τις παραχωρήσεις και την ενέργεια. Από τα κεφάλαια αυτά, ποσοστό 35-45% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις, ποσοστό8-12% για απομόχλευση και το υπόλοιπο για περαιτέρω μείωση δανεισμού ή διανομή μερισμάτων και αγορές ιδίων μετοχών. Χαμηλός ο όγκος στο άνοιγμα και μικρές απώλειες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέσεις ασκούνται στις συστημικές και υποχωρεί άνω του 1% η Εθνική και η Πειραιώς. Λίγο μικρότερη η πτώση στις άλλες δύο. Χθες το συμβόλαιο της ΑΛΦΑ είχε πωλητή στα 1,14 ευρώ και έχει και σήμερα.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Χθες κινήθηκαν έντονα ανοδικά λόγω των τιμών του πετρελαίου. Οι διοικήσεις έχουν κάνει λόγο για καλή πορεία στο τρίτο τρίμηνο λόγω τουρισμού. Υποχωρούν οι μετοχές και με συγκριτικά καλές συναλλαγές. Η Motor Oil στο -1,23% με 19 χιλ. τεμάχια και τα ΕΛΠΕ στο -1% με 8 χιλ. τεμάχια.

ATTICA BANK: Σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των παραστατικών δικαιωμάτων με τιμή 9,18 ευρώ. Ωστόσο, δεν έχει γίνει πράξη. Ο πωλητής είναι στα 8,90 ευρώ και ο αγοραστής στα 0,11 ευρώ. Με τέτοια απόσταση δύσκολα θα κάνει πράξη. Η τιμή της μετοχής είναι στα 4,0550 ευρώ.

AS COMPANY: Η ύπαρξη πωλητή είχε φανεί από σημαντικά υψηλότερα επίπεδα. Η χαμηλή εμπορευσιμότητα έχει οδηγήσει τη μετοχή προς τα 2 ευρώ. Η αποτίμηση κοντά στα 27 εκατ. ευρώ, αλλά εδώ υπάρχουν πολλά μετρητά στο ταμείο. Καλό και το εξάμηνο κυρίως λόγω των επενδύσεων που έχουν γίνει σε ομόλογα, αμοιβαία κτλ.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Αντίδραση σήμερα για Κορδέλλου και Τζιρακιάν. Η τελευταία έχει και υψηλό (για τα δεδομένα της κατηγορίας) όγκο 15 χιλ. τεμάχια. Η Έλαστρον με χαμηλό όγκο υποχωρεί 1,22%. Με 20 τεμάχια η ΣΙΔΜΑ είναι στο -3,57%.

MEDICON: Έδωσε αντίδραση πριν μερικές συνεδριάσεις λόγω αποτελεσμάτων και από χθες ξεκίνησε μία διορθωτική κίνηση. Τα 3 ευρώ αποτελούν αντίσταση η οποία επιβεβαιώθηκε. Είχε γράψει αυτήν την τιμή τον περασμένο Φλεβάρη.

INTRACOM: Με άνοδο ξανά η μετοχή και όγκο πάνω από 100 χιλ. τεμάχια.

SMALL CAP CONFERENCE: Λίγα τα ονόματα που συμμετέχουν. Έχουν βγάλει πολλές εταιρείες καλά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου και απουσιάζουν από τη λίστα των εταιρειών θα έχουν δηλώσει συμμετοχή. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εισηγμένες που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν, αλλά ο τίτλος «small» είναι ανασταλτικός γι΄αυτές. Κακώς, θα έπρεπε να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης