Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις ξένες αγορές

ΑΓΟΡΑ: Λίγο κάτω το ξεκίνημα της συνεδρίασης και ακολουθεί κάπως τις αγορές της Ευρώπης. Μετοχές με χαμηλή εμπορευσιμότητα άνοιξαν με απώλειες, ενώ μετοχές με καλούς market makers άνοιξαν με άνοδο. Στα βαριά χαρτιά έχουμε ήπιες διακυμάνσεις και χαμηλό τζίρο στα πρώτα λεπτά.

Η ΔΕΗ θα διατηρήσει πάνω της τα βλέμματα και οι πληροφορίες που θα κυκλοφορούν για την αύξηση θα την επηρεάζουν. Διαβάζουμε θετικά νέα αναφορικά και βλέπουμε πως η μετοχή ανταποκρίνεται θετικά. Δεν αποκλείουμε επειδή το κράτος πρέπει να μειώσει το ποσοστό του, η αύξηση να γίνει σε υψηλότερη τιμή και να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια. Όλα αυτά είναι προς το παρόν πληροφορίες και δεν υπάρχει επίσημη θέση.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Πιέζονται στο ξεκίνημα αλλά με χαμηλό όγκο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι κοντά στα 9 ευρώ και η Ελλάκτωρ κοντά στα 1,30 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν περιορισμένο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα και γι΄αυτό έχει βαλτώσει και λίγο η αγορά. Ήπιες διακυμάνσεις στο ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Στα 8,55 ευρώ πλέον η μετοχή λόγω πληροφοριών για το ύψος των κεφαλαίων που θα αντλήσει. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος για να ανέβει, γιατί νομίζουμε πως οι μετοχές που θα εκδοθούν θα είναι συγκεκριμένες, αφού το ποσοστό του κράτους πρέπει να μειωθεί σε συγκεκριμένο ύψος, άρα δίνει ένα αριθμό περί τα 110 εκατ. νέες μετοχές.

TITAN: Έχει συμπληρώσει 11 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Δηλαδή, που να μην ήταν και αισιόδοξη η διοίκηση για τα επόμενα χρόνια και να μην είχε βγάλει καλά αποτελέσματα εξαμήνου. Σε αυτές τις 11 συνεδριάσεις έχει χάσει 10,12% και έτσι από την αρχή του έτους έχει άνοδο 4,66%. Σήμερα ξεκίνησε με ήπια άνοδο αλλά χωρίς κάτι το σημαντικό.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Αύξηση 24% παρουσίασαν οι πωλήσεις στο εννεάμηνο και ανήλθαν στα 38,2 εκατ. ευρώ από 30,8 εκατ. ευρώ. Υψηλές οι επιδόσεις των επώνυμων προϊόντων ενώ συνέβαλε και η ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εξαγωγές έδωσαν τα 22,5 εκατ. ευρώ στον τζίρο. Η μετοχή για μεγάλο διάστημα συσσωρεύει μεταξύ 2,05 ευρώ και 2,35 ευρώ. Στις τελευταίες συνεδριάσεις δοκίμαζε το κάτω μέρος της συσσώρευσης.

ΜΠΗΤΡΟΣ (απάντηση): Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να μας δώσουν εικόνα. Εδώ το θέμα είναι η διαγραφή των δανείων και αν η διοίκηση στη συνέχεια θα κάνει κάποιες κινήσεις για να εμπλουτίζει το επιχειρηματικό της χαρτοφυλάκιο. Το εξάμηνο έδειξε τζίρο 4,7 εκατ. ευρώ από 3,03 εκατ. ευρώ, ενώ η τελική γραμμή είχε κέρδη 2,17 εκατ. ευρώ από ζημιά 4,8 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη οφείλονται σε έσοδα από συγγενείς επιχειρήσεις ποσού 6,2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή είναι τα κέρδη της ΣΙΔΜΑ, στην οποία έχει το 25%. Αυτό είναι το σημαντικό περιουσιακό στοιχείο μέχρι στιγμής. Η Μπήτρος έχει καθαρό δανεισμό 116,3 εκατ. ευρώ και αναμένει η αγορά την αναδιάρθρωσή του. Σημειώνουμε τα αρνητικά κατά 59,4 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια και πως από την αρχή του έτους έχει άνοδο πάνω από 200%. Η αποτίμηση της ΣΙΔΜΑ είναι στα 33,5 εκατ. ευρώ.

MEDICON: Και νέα άνοδο από τη μετοχή αφού τα κέρδη πρώτου εξαμήνου δικαιολογούν την υψηλότερη αποτίμηση. Στα 3,06 ευρώ και στο +7,37%. Η αποτίμηση στα 13,5 εκατ. ευρώ. Είναι η πέμπτη ανοδική. Στις 27/9 είχε τιμή 2,40 ευρώ.

INTRACOM: Με όγκο πάνω από 130 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 4,32% και είναι στα 2,03 ευρώ. Κάποιες πληροφορίες στην αγορά κάνουν λόγο για επικείμενη θετική ανακοίνωση. Η πληροφορία αυτή ανεβάζει τη μετοχή.

ΕΚΤΕΡ: Πάλι βρήκε ταβάνι κοντά στα 1,30 ευρώ και γύρισε προς τα 1,20 ευρώ. Η αποτίμηση εδώ δεν θεωρείται ακριβή με βάση τα νούμερα που είδαμε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης