Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 9X9 η ΔΕΗ και -24% - Εβδομαδιαία πτώση 4,35% για τον Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 9X9 η ΔΕΗ και -24% - Εβδομαδιαία πτώση 4,35% για τον Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Υψηλός ο τζίρος, όπως αναμενόταν λόγω ΔΕΗ, και αρκετή μεταβλητότητα. Όλοι τη ΔΕΗ κοιτούσαν και όλοι για αυτή μιλούσαν. Μεγάλες ρευστοποιήσεις από το ξεκίνημα, με το γενικό δείκτη ακόμα και στις 866 μονάδες, αλλά τελικά κλείσαμε καλύτερα και στις 873,10 μονάδες (-1,54%) και με 98 εκατ. ευρώ τζίρο.

Η αύξηση της ΔΕΗ ήταν μη αναμενόμενη και επηρέασε. Κυρίως όμως επηρέασε το γεγονός ότι όπως δείχνει το ταμπλό κάποιοι ήξεραν και έβγαλαν πολλά λεφτά από την πληροφορία. Παλεύουμε με τα θηρία, εμείς με σφεντόνες και αυτοί με πυρηνικά, μας έλεγε στέλεχος της αγοράς. Διαβάζουν ισολογισμούς, κάνουν αναλύσεις και άλλοι έχουν την πληροφορία και βγάζουν εύκολο κέρδος και χωρίς να ιδρώσουν. Με αξιόλογες απώλειες έκλεισαν και πολλά βαριά χαρτιά που είχαν δώσει καλή κίνηση το προηγούμενο διάστημα. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 4,35% και έτσι από την αρχή του έτους ενισχύεται κατά 7,92%.

ΔΕΗ: Από τα 98,4 εκατ. ευρώ τζίρου έκανε τα 29,1 εκατ. ευρώ. Ο όγκος τεράστιος και περίπου πάνω από το 1,5% του συνόλου των μετοχών. Θα πούμε πως υπάρχουν πολλά σενάρια στην αγορά για το μέλλον, το ύψος της αύξησης και άλλα. Θα πούμε επίσης πως εκτιμήσεις για EBITDA του 2027 καλό είναι να μη γίνονται. Το έχει γράψει παλιά και η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ειδικά σε τέτοιες εποχές που ζούμε. Λίγο κάτω από τα 8 ευρώ το κλείσιμο και η αποτίμηση στα 1,85 δισ. ευρώ. Στις τελευταίες 9 συνεδριάσεις έχει χάσει 24%.

VIOHALCO: Παρά την αβεβαιότητα έχουμε βελτίωση σε όλους τους τομείς και αποτυπώνεται στα αποτελέσματα η δυναμική του ομίλου, είπε η διοίκηση πριν από λίγο στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Περαιτέρω βελτίωση περιμένει στο δεύτερο εξάμηνο αναμένει η Viohalco παρά την επίδραση που συνεχίζει να έχει η πανδημία και την αβεβαιότητα. Όλες οι εταιρείες του ομίλου εστιάζουν στην ενίσχυση της θέσεις τους στην αγορά μέσω των επενδύσεων που γίνονται των τεχνολογικών αναβαθμίσεων και της βελτίωσης της λειτουργικής απόδοσης.

Η καλύτερη του FTSE 25 σήμερα και θα πήγαινε καλύτερα αν δεν ήταν η ΔΕΗ. Λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων έκλεισε με άνοδο 2,77% και στα 4,45 ευρώ με όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια.

CENERGY: Πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά αναφέρουν για συμφωνία με κολοσσό από τη Δανία (Orsted) για δημιουργία μεγάλης μονάδας στις ΗΠΑ που θα δώσει ώθηση στα μεγέθη του ομίλου. Στα 2,50 ευρώ και στο -2,15% με όγκο 128 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν τα πήγαν και άσχημα σήμερα. Ο τραπεζικός έχασε 0,96%. Οριακές απώλειες για Πειραιώς και Alpha Bank. Η ΕΤΕ έχασε 1,12% και η ΕΥΡΩΒ 1,84%.

ΕΧΑΕ: Στα 3,58 ευρώ και στο -1,38%. Περίμενε αυξήσεις κεφαλαίου και νέες εισαγωγές, αλλά ούτε τις αυξήσεις δεν παίρνει πλέον.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Πωλήσεις στο εξάμηνο 6,6 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 21,3%, EBITDA 2,12 εκατ. ευρώ από 1,58 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 844 χιλ. ευρώ από 690 χιλ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων ήταν λίγο πιο πάνω από τα περσινά, αλλά ο χαμηλότερος φόρος φέτος βελτίωσε την εικόνα στα καθαρά. Καθαρό χρέος 7,2 εκατ. ευρώ με ίδια κεφάλαια 28,3 εκατ. ευρώ. Πολύ καλά τα αποτελέσματα. Χωρίς πράξη η μετοχή και με αποτίμηση 34,2 εκατ. ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στο +10,09% και στα 2,40 ευρώ. Τη διατηρούμε στις επιλογές μας παρά τη δυνατή απόδοση που έχει. Διαγραμματικά επίσης μας αρέσει αρκετά. Σημειώνουμε την επιφυλακτικότητα της διοίκησης για το τέταρτο τρίμηνο, ενώ για το τρίτο αναφέρει πως πάει όπως το πρώτο εξάμηνο.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Παλεύει να σπάσει αντίσταση και κάνει πάλι μεγάλους όγκους. Ίσως τα αποτελέσματα να δώσουν την απαραίτητη δύναμη, όταν τα δημοσιεύσει. Στα 0,54 ευρώ και στο +8,43%.
Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης