Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση, με το βλέμμα στις 900 μονάδες και στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση, με το βλέμμα στις 900 μονάδες και στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδική κίνηση στις αγορές της Ευρώπης στο ξεκίνημα. Κέρδη για τον DAX 40 έως και 1%. Εμείς έχουμε επιπλέον την αναβάθμιση των τραπεζών από τη Moody’s. Τα αποτελέσματα κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς σε ό,τι αφορά τις δημοσιεύσεις. Περίπου 50 εισηγμένες έχουν δημοσιεύσει και μένουν περίπου 10 μέρες ακόμα. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει στις τελευταίες δύο μέρες…

Η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί περιμένουν οι αναλυτές. Οι εντολές στην προσυνεδρίαση ήταν προσεκτικές. Το ΣΜΕ του FTSE 25 με μικρό όγκο συμβολαίων είχε περιορισμένη άνοδο. Καλύτερα πήγαινε το συμβόλαιο της Alpha Bank. Άνοιξε και καλύτερα η μετοχή σε σύγκριση με τις άλλες συστημικές αλλά και με απόσταση μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Καλό και το άνοιγμα της Εθνικής, η οποία πιέστηκε σημαντικά χθες.

Αν και οι πρώτες πράξεις ήταν κάπως επιφυλακτικές, στα επόμενα λεπτά η αγορά έδειξε διαθέσεις για αντίδραση. Κοιτάζει προς τις 900 μονάδες με άνοδο μικρότερη των ξένων αγορών. Ξεχωρίζουν εκτός από τις τράπεζες, η Aegean, ενώ υποχωρεί λίγο ο ΟΤΕ.

AEGEAN: Αισιόδοξος ο κ.Βασιλάκης στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη. Ζημιές το 2021, αλλά μειωμένες έναντι του 2020 και αισιοδοξία για το 2022. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά βέβαια και δεν έχουμε εκπλήξεις αναφορικά με την πανδημία. Έρχονται και νωρίτερα τα καινούρια αεροπλάνα, λόγω επαναδιαπραγμάτευσης με την Airbus. Στο +2,92% και στα 5,29 ευρώ με όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το αισιόδοξο μήνυμα από τη Moody’s δείχνει πως θέλει να αποτυπωθεί στο ταμπλό. Αντίδραση άνω του 2% για Εθνική που έπεσε δυνατά χθες, και κοντά στο 2% για την Alpha Bank. Ακολουθούν με λίγο μικρότερη άνοδο οι άλλες συστημικές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με καλό όγκο στο ξεκίνημα και προσπαθεί να βγάλει αντίδραση. Στα 15,40 ευρώ η μετοχή, ήτοι λίγο κάτω από τα πρόσφατα υψηλά των 16,25 ευρώ (ενδοσυνεδριακό υψηλό).

FLEXOPACK: Η μετοχή όταν έβγαζε εντυπωσιακά κέρδη έπαιζε με μονοψήφιο p/e. Τώρα που έβγαλε μειωμένα θα αρχίσουν πάλι τα γνωστά κάποιοι. Και μετά θα μας λένε για turnaround άλλων εταιρειών για κέρδη από αναδιαρθρώσεις κτλ. Διατηρούμε τη μετοχή στις επιλογές μας και στο εικονικό χαρτοφυλάκιο της στήλης, γιατί έχει εξαιρετική διάρθρωση ισολογισμού. Αδάνειστη, με καλές ταμειακές ροές, υψηλά ίδια κεφάλαια, κερδοφορία κ.α. Στο -3,14% και στα 7,70 ευρώ με όγκο μόλις 100 τεμάχια και αποτίμηση 90 εκατ. ευρώ. Μετά πήγε στα 7,50 ευρώ και στη συνέχεια σε δημοπρασία. Ό,τι να’ ναι…

BRIQ: Με δυνατό όγκο ξεκίνησε η μετοχή και φαίνεται πως έχει πάλι πωλητή. Στα 2,10 ευρώ και στο -1,98% με όγκο 34 χιλ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Το έδειξε και χθες το συνεχίζει και σήμερα. Έχει καλούς αγοραστές και είναι διατεθειμένοι να απορροφήσουν την προσφορά που βγαίνει μεταξύ 1,15-1,20 ευρώ. Πάλι προς τα υψηλά της η μετοχή και δοκιμάζει τα 1,20 ευρώ. Ο όγκος πάνω από 15 χιλ. τεμάχια. Πως αλλάζουν οι καιροί…

ΑΒΑΞ: Βγάζει αντίδραση και κινείται πάνω από τα 1,10 ευρώ.

ΚΛΜ: Συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια και μάλιστα σημαντικά κάτω πλέον από τα 0,70 ευρώ. «Πυροβολούν» τα πόδια τους… Όπως γράψαμε και παλαιότερα αν δεν βρεθεί λύση η μετοχή δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα. Κρίμα…

AUTOHELLAS: Αν και έχουν ακουστεί και γραφτεί τόσα θετικά για την πορεία του τουρισμού η μετοχή δε λέει να κινηθεί υψηλότερα. Προφανώς θα έχει κάποιο πωλητή από παλιά. Εδώ περιμένουμε το τρίτο τρίμηνο να αποτυπώσει τι έγινε φέτος με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης