Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αυξημένες απώλειες λόγω ξένων αγορών- Κάτω από τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αυξημένες απώλειες λόγω ξένων αγορών- Κάτω από τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με μεγάλες απώλειες άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Για πρώτη φορά στους τελευταίους δύο μήνες ο DAX κινείται κάτω από τις 15.300 μονάδες. Έχει απώλειες 2% και είναι στις 15.175 μονάδες με τον εκθετικό των 200 ημερών στις 14.923 μονάδες. Υπάρχουν ανησυχίες λόγω της Evergrande, του κινεζικού κολοσσού ακινήτων.

Προφανώς και η εξέλιξη μας επηρεάζει και επισκιάζει το θετικό νέο της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Το άνοιγμα της αγοράς είναι κάτω από τις 900 μονάδες με απώλειες κοντά στο 2%. Ξεχωρίζει η Εθνική, η οποία υποχωρεί 6% και με καλό όγκο. Όλες οι μετοχές του FTSE υποχωρούν αλλά με ποσοστά απωλειών από 3% και κάτω.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ίσως και λόγω της πορείας της η Εθνική στο άνοιγμα πήγε μέχρι τα 2,4640 ευρώ ήτοι απώλειες άνω του 6% και με καλό όγκο. Όμως μάζεψε λίγο στη συνέχεια και περιόρισε τις απώλειες κοντά στο 4%. Σε 5 λεπτά είχε όγκο 300 χιλ. τεμάχια. Ο τραπεζικός δείκτης όπως είναι λογικό έχει δυνατές απώλειες. Από την άλλη ξεχωρίζει η Alpha Bank η οποία αν και άνοιξε στα 1,1320 ευρώ πήγε μετά κοντά στα 1,16 ευρώ περιορίζοντας την πτώση. Θα έχουμε μεταβλητότητα όπως φαίνεται.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Παρακολουθούμε τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, τα οποία μας φαίνονται εξαιρετικά στη μεγάλη τους πλειονότητα. Οι αυξήσεις από την άλλη σε μεταφορικά, πρώτες ύλες και ενέργεια, εξακολουθούν να μας ανησυχούν. Κάποιες εταιρείες μπορεί να έχουν θέμα με τα αποθέματα στο δεύτερο εξάμηνο σχολιάζουν και κάποια αναλυτές, κυρίως του λιανεμπορίου.

Οι μετοχές έχουν δώσει μεγάλα κέρδη μέχρι σήμερα. Οι περισσότερες. Μπορεί ο γενικός δείκτης να μην έχει κάνει νέα υψηλά και να μην έχει δει τις 1.000 μονάδες, αλλά δεκάδες μετοχές έχουν ξεπεράσει σημαντικά την απόδοση της αγοράς. Τα αποτελέσματα δίνουν την εξήγηση. Χρειάζεται ωστόσο και προσεκτική διαχείριση στην παρούσα φάση.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Παρά τα καλά αποτελέσματα, η αδυναμία της μετοχής φάνηκε και στις προηγούμενες συνεδριάσεις και σήμερα έχασε πάλι τα 2 ευρώ. Στα 1,95 ευρώ και στο -2,5% με χαμηλό όγκο.

MOTOR OIL: Υποχωρεί και αυτή με μέτριες συναλλαγές. Στα 13,26 ευρώ και στο -2,5%.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Οι εταιρείες που έχουν ανακοινώσει σήμερα δείχνουν τι θα δημοσιεύσει όλος ο κλάδος. Δυστυχώς μόνο οι μεγάλες αναφέρουν την επίδραση στα κέρδη από την αποτίμηση των αποθεμάτων. Βλέπουμε όμως ότι οι όγκοι των πωλήσεων είναι αυξημένοι και φυσικά και υπάρχουν σημαντικά κέρδη από την επιχειρηματική δραστηριότητα. Σε αυτές τις εταιρείες έχουμε ένα discount στην αποτίμηση λόγω των έκτακτων. Ο κλάδος όμως πάει καλά και τα πρώτα μηνύματα αναφέρουν πως η ζήτηση παραμένει ισχυρή. Άρα λογικά θα δούμε και καλό δεύτερο εξάμηνο.

ΑΒΑΞ: Στο -4,5% η μετοχή στο άνοιγμα και στα 1,08 ευρώ.

ΕΥΑΠΣ: Έχει χάσει όλη την άνοδο και στην πτώση έρχεται πρώτη. Στο -3,23% και στα 4,49 ευρώ με ελάχιστο βέβαια όγκο. Η αποτίμηση στα 163 εκατ. ευρώ. Αδάνειστη, δίνει μέρισμα και έχει και καλά κέρδη.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Μόλις 5 ξεκίνησαν με άνοδο ενώ περίπου 70 υποχωρούν. Όλες με ελάχιστο όγκο και με τους πωλητές στις περισσότερες να είναι ήδη χαμηλότερα από την τελευταία πράξη. Νάκας, ΚΛΜ, Τζιρακιάν μεταξύ των λίγων.

NEWSPHONE: Τέλος και αυτή από το ΧΑ μετά την πετυχημένη δημόσια πρόταση. Με τη δεύτερη τα κατάφεραν οι βασικοί μέτοχοι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης