Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα τα αποτελέσματα εξαμήνου της Jumbo – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Σήμερα τα αποτελέσματα εξαμήνου της Jumbo – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Στις αναφορές για τα αποθέματα και τα κόστη εστιάζει η αγορά, καθώς αυτά θα διαμορφώσουν την πορεία των επόμενων τριμήνων
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου η Jumbo.
Η διοίκηση έχει ήδη ενημερώσει για την πορεία των πωλήσεων η οποία ανήλθε στα 314 εκατ. ευρώ με άνοδο 13% σε σύγκριση με το περσινό πρώτο εξάμηνο.
Η Eurobank Equities αναφέρει πως περιμένει EBITDA 81 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 8% και καθαρά κέρδη 52,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5%.
Σημειώνει πάντως πως τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο σημαντικά στην παρούσα φάση και εστιάζει στο σκέλος της επάρκειας και στις προοπτικές του κόστους, καθώς αυτά θα διαμορφώσουν την πορεία των αποτελεσμάτων στα επόμενα τρίμηνα.
Σημειώνεται πως ο κ.Βακάκης είχε αναφερθεί στη μεγάλη αύξηση του μεταφορικού κόστους η οποία έχει αυξήσει σημαντικά τις τιμές των προϊόντων με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναζητάει προϊόντα από αγορές εκτός Κίνας, προκειμένου να μπορεί να διατηρήσει την τιμολογιακή της πολιτική.
Μάλιστα είχε σημειώσει πως δεν αγόραζε προϊόντα και πως προχωρούσε σε μία συνετή διαχείριση των αποθεμάτων.
H Euroxx αναφέρει πως περιμένει μεικτό κέρδος 167,5 εκατ. ευρώ ενισχυμένο κατά 15,5% και EBITDA 97,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 30,2% λόγω χαμηλότερων εξόδων, κυρίως μισθολογικών.
Η τελική γραμμή αναμένεται να εμφανίσει κέρδη 63,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 28%, ωφελημένα από τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή στην Ελλάδα.
Η Euroxx υπενθυμίζει πως η εισηγμένη έχει δώσει προμέρισμα 0,47 ευρώ ανά μετοχή και περιμένει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο να δώσει επιπλέον 0,20 ευρώ ώστε το συνολικό να είναι στα 0,67 ευρώ.
H Optima Bank περιμένει πωλήσεις 314 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 12,6% έναντι του περσινού εξαμήνου και μειωμένες 6% έναντι του αντίστοιχου του 2019, EBITDA 90,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 20% έναντι του 2020 αλλά μειωμένα κατά 7,5% έναντι του 2019 και καθαρά κέρδη 56 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 13% έναντι του 2020 και μειωμένα κατά 12% έναντι του 2019.
Είναι αισιόδοξη για τα αποτελέσματα αλλά εστιάζει στο αυξημένο μεταφορικό κόστος και στις υψηλές τιμές πρώτων υλών που θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου, ενώ σημειώνει και την αναφορά της διοίκησης ότι δεν έχει πρόθεση να περάσει το επιπλέον κόστος στους καταναλωτές.
Έτσι αναμένει πως η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα αλλά παραμένει θετική για την μελλοντική κερδοφορία σε μεσοπρόθεσμο διάστημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης