Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λίγοι πρωταγωνιστές, μικρές απώλειες και χαμηλός τζίρος

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Λίγοι πρωταγωνιστές, μικρές απώλειες και χαμηλός τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχει κουράσει κάπως η πολύμηνη συσσώρευση και βάζει πολλούς σε σκέψεις. Σου λένε πως με τόσα θετικά νέα και δεν μπορεί να δώσει κίνηση, τι άλλο περιμένει για να δώσει; Ή μήπως φοβούνται κάτι οι επενδυτές; Από το ρεπορτάζ μας η μόνη δικαιολογία που βρίσκουμε είναι οι ανησυχίες για τα ναύλα και τις πρώτες ύλες κάτι που έχουμε επισημάνει εδώ και μήνες και το λένε και πολλοί εισηγμένοι.

Όμως με τέτοιο ΑΕΠ, αναβαθμίσεις, εταιρικά αποτελέσματα, πακέτο ΔΕΘ κ.α. θα έπρεπε η εβδομάδα αυτή να ήταν έντονα ανοδική και ας έκαναν οι ξένες αγορές ό,τι ήθελαν. Από την άλλη η γνωστή μιζέρια των τραπεζών μας κρατάει σε περιορισμένο εύρος. Η στήλη συνεχίζει να εστιάζει στα καλά χαρτιά με κέρδη, χαμηλό δανεισμό και μερίσματα.

Η συνεδρίαση είχε και πάλι χαμηλό τζίρο και έκλεισε με μικρές απώλειες. Θα λέγαμε πως μόνο η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ξεχώρισε, γιατί μάλλον οι επενδυτές δεν είχαν δει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ή τώρα αποφάσισαν να της δώσουν κίνηση. Ξεχώρισε και η Jumbo η οποία πέρασε ξανά πάνω από τα 13 ευρώ. Αδύναμες οι περισσότερες τράπεζες, κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας για τη ΔΕΗ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Λόγω αποτελεσμάτων είχαμε καλή κίνηση από νωρίς. Αν βγάλει τα κέρδη που περιμένουν οι αναλυτές θα είναι εξαιρετικά φθηνή. Ήταν βέβαια και πριν… Στα 2,0550 ευρώ και στο +3,79% με όγκο 664 χιλ. τεμάχια. Ξεπέρασε μετά από καιρό την τιμή του placement.

COCA COLA: Λόγω και της δικής της βαρύτητας, η διόρθωση της μετοχής τις τελευταίες εβδομάδες έχει επηρεάσει. Από τα 33 ευρώ περίπου που ήταν αρχές Αυγούστου είναι τώρα κάτω από τα 29 ευρώ. Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική.

ΟΤΕ: Η Eurobank Equities υποβάθμισε τη σύσταση από αγορά σε διακράτηση αυξάνοντας την τιμή στόχο στα 16 ευρώ από 15,8 ευρώ.

QUEST: Η Eurobank Equities αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά και πως η αποτίμηση δεν έχει ενσωματώσει τις προοπτικές που υπάρχουν. Η δίκαιη τιμή ανεβαίνει στα 19,7 ευρώ από 18,40 ευρώ.

INTRALOT: Διατηρεί η JP Morgan τη σύσταση για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς για τη μετοχή. Δεν είναι έναρξη κάλυψης, αλλά νέα έκθεση. Μπορεί να κάνει εντύπωση η συνέχιση της κάλυψης από τον οίκο, καθώς η μετοχή βρίσκεται στην επιτήρηση λόγω αρνητικών ιδίων κεφαλαίων. Και αυτό γιατί από τη μία οι ξένοι μας λένε πως δεν καλύπτουν μικρές γιατί δεν έχουν εμπορευσιμότητα και από την άλλη καλύπτουν μετοχή της επιτήρησης που κάνει πράξεις μόνο με call auctions.

Θα πούμε όμως και το εξής: Από το ιστορικό των κινήσεων του αναλυτή, από τις ημερομηνίες δηλαδή των προηγούμενων εκθέσεων, βλέπουμε πως στις τελευταίες έχει πέσει μέσα. Δηλαδή έπιασε σε καλό timing το underweight και σε καλό timing το overweight.

Στην έκθεση σημειώνει πως η διοίκηση έδωσε εκτίμηση για EBITDA το 2021 περίπου 100 εκατ. ευρώ, αλλά και τη μείωση του καθαρού δανεισμού μετά την αναδιάρθρωση των δανείων. Τονίζεται πως δεν υπάρχει τιμή στόχος στην ανάλυση.

ΕΛΤΟΝ (απάντηση): Περιμένουμε δυνατά αποτελέσματα στο πρώτο εξάμηνο αλλά και στο σύνολο της χρήσης που θα δίνουν χαμηλό p/e στη μετοχή. Νομίζουμε πως τα 52 εκατ. ευρώ αποτίμησης είναι λίγα.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Η ύπαρξη πωλητή είναι γνωστή εδώ και μήνες. Όμως το τελευταίο διάστημα έχει κατέβει χαμηλότερα και πιέζει τη μετοχή σε επίπεδα όπου δείχνει πλέον υπερβολικά φθηνή. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως οι τοποθετήσεις εδώ θα πρέπει να γίνονται με προσοχή λόγω του πωλητή. Πάνω από το 1% του συνόλου των μετοχών έγινε σήμερα και η μετοχή έκλεισε στα 0,4360 ευρώ και στο -2,90% με χαμηλό στα 0,42 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Όταν λέμε για χειραγώγηση αναφερόμαστε σε φαινόμενα όπως αυτά που είδαμε σήμερα στη μετοχή στις τελικές δημοπρασίες. Δείτε τη φωτό και ας μας απαντήσει κάποιος αρμόδιος επιτέλους τι παιχνίδια είναι αυτά; Ποιος έβαζε τέτοιες εντολές στις δημοπρασίες; Θα το κοιτάξει κάποιος ή πέρα βρέχει;
πλαθ_1.jpg
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Εξαιρετική η Έλαστρον, η Attica Συμμετοχών, η Frigoglass και περισσότερο ξεχώρισαν από όλες οι μετοχές των ΜΕΖΖ. Στο +19,37% η Phoenix και στο +10% η Cairo. Φαίνεται πως η βελτίωση της οικονομίας τις ευνοεί και σε αυτές αποτυπώθηκε σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης