Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική και πάνω από τις 910 μονάδες η εβδομάδα – Επιλεκτικές οι κινήσεις

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική και πάνω από τις 910 μονάδες η εβδομάδα – Επιλεκτικές οι κινήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έριξε απότομα το ρυθμό. Όχι ότι είχε και κανένα σπουδαίο ρυθμό στις προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά είχαμε δει μία βελτίωση, έστω και μικρή, των συναλλαγών και περιμέναμε κάτι ανάλογο σήμερα. Η διακύμανση του γενικού δείκτη σήμερα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.

Τελικά κλείσαμε με ήπιες απώλειες 0,15% με τη διαφορά της ελάχιστης τιμής σήμερα από τη μέγιστη να είναι μόλις 3 μονάδες! Στις ΗΠΑ η ομιλία Πάουελ ικανοποιεί τους επενδυτές οδηγώντας τους δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά.

Καλή εικόνα από ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank, ΕΛΠΕ και στο τέλος από ΔΕΗ. Πιέσεις δέχθηκαν Πειραιώς και Τιτάν κυρίως σήμερα. Απογοήτευση ξανά από ΕΧΑΕ με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας αλλά και από ΕΛΧΑ. Στο χαμηλό ημέρας και το κλείσιμο της Μυτιληναίος. Συνολικά η εβδομάδα κλείνει με άνοδο 3,54% και με κέρδος τις τιμές πάνω από τις 910 μονάδες.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ελπίζουμε να συνεχίσει καλά και τον Σεπτέμβριο, γιατί τα μηνύματα που λαμβάνουμε αναφέρουν ότι δεν θα πάει το ίδιο καλά όσο πήγε ο Αύγουστος. Βέβαια, νομίζουμε πως ο στόχος έχει επιτευχθεί, αλλά αν πάει καλά θα έχουμε ακόμα καλύτερη των εκτιμήσεων πορεία για το σύνολο του 2021.

ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ: Συνεχίζει να μας ανησυχεί η πορεία τους. Η αύξηση του κόστους ίσως επηρεάσει κάποια σημαντικά έργα. Προσθέτουμε πάντα σε αυτές τις ανησυχίες και τα μεταφορικά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αν αθροίσουμε τα ποσοστά των βασικών μετόχων, δεν μένουν και πολλά «ελεύθερα». Μάλιστα θα λέγαμε πως έχουν και περιθώρια να αυξήσουν λίγο τις θέσεις τους οι δύο μεγάλοι μέτοχοι χωρίς να χρειαστεί να γίνει δημόσια πρόταση.

ΟΤΕ: Εξαιρετικός. Επιλογή της στήλης με τιμή 13,40 ευρώ και σήμερα στα 16,70 ευρώ και διαγραμματικά βλέπουμε να έχει κάποιο ακόμα περιθώριο. Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την επιλογή καθώς τρέχει με απόδοση 24,5%, πολύ καλύτερα από την αγορά και έχει δώσει και καλό μέρισμα που δεν συμπεριλαμβάνεται στην απόδοση. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος…

ΕΛΠΕ: Θα μπορούσε και καλύτερα, αλλά μάλλον θέλει καλύτερους όγκους για να ξεπεράσει τα τρέχοντα επίπεδα και να βρεθεί πάλι πάνω από τα 6 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Στα 8,14 ευρώ και ικανοποιητική η απόδοση στις τελευταίες συνεδριάσεις. Έρχεται και η επιστροφή κεφαλαίου.

ALPHA BANK: Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 1,16 ευρώ. Είχε την καλύτερη συμπεριφορά σήμερα.

PROFILE: Νέα ιστορικά υψηλά.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Με διαφορετική εικόνα σήμερα η μετοχή. Καλός ο όγκος, καλή και η άνοδος. Περιμένουμε και κάτι πακέτα να περάσουν και φυσικά τα αποτελέσματα εξαμήνου.

PERFORMANCE: Μας έχει βάλει σε μεγάλες σκέψεις. Από τη μία το momentum της και από την άλλη ο στόχος που είχαμε θέσει τον οποίο έχει υπερβεί σημαντικά. Σημειώνουμε πως είναι και μία κίνηση, ώστε να δείξουμε πως όσο ανεβαίνει η αγορά θα πρέπει να βελτιώνεται και η ρευστότητα. Θα την αφαιρέσουμε με βαριά καρδιά, λοιπόν, από τις επιλογές μας και ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Όπως φαίνεται θα κερδίσουν. Στα 8,6 ευρώ ήταν η τιμή όταν την βάλαμε στις επιλογές για φέτος. Απόδοση 60%.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Σε αυτά τα επίπεδα και υπολογίζοντας και ένα discount λόγω εμπορευσιμότητας είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση της μετοχής. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Την αφαιρούμε από τις επιλογές μας και το εικονικό μας χαρτοφυλάκιο. Ήταν στα 1,69 ευρώ όταν την βάλαμε στις επιλογές. Απόδοση 36%.

ΠΑΪΡΗΣ: Προσπαθεί και πάλι να δοκιμάσει τα υψηλά του. Μετά από μία μεγάλη κούρσα ανόδου, ξεκουράζεται αρκετό καιρό πάνω από τα 0,95 ευρώ και μέχρι τα 1,20 ευρώ περίπου.

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Τη Δευτέρα είχε 0,30 ευρώ και σήμερα Παρασκευή είναι στα 0,6150 ευρώ. Τέταρτη μέσα κλειδωμένη με μικρούς βέβαια όγκους.

ΥΑΛΚΟ: Στο τέλος Ιουλίου είχε 0,0850 ευρώ και σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά έχει 0,2160 ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Η στήλη επιστρέφει στις 13 Σεπτεμβρίου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης