Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το εξάμηνο των ΕΛΠΕ – Στην πορεία του τρίτου τριμήνου το ενδιαφέρον

tags :
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το εξάμηνο των ΕΛΠΕ – Στην πορεία του τρίτου τριμήνου το ενδιαφέρον
Η Optima Bank σημειώνει πως θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για το 2021 καθώς όπως φαίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα παίρνει περισσότερο χρόνο από αυτόν που εκτιμούσε
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα 26/8 μετά το κλείσιμο της αγορά θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα εξαμήνου των ΕΛΠΕ και θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Οι αναλυτές εστιάζουν στα σημάδια ανάκαμψης και σημειώνουν πως τα καθαρά περιθώρια διύλισης θα εμφανίσουν μία μικρή βελτίωση στο δεύτερο τρίμηνο , ενώ τα καύσιμα παρά την ανάκαμψη τον Ιούνιο, η αδύναμη πορεία της ζήτησης στα αεροπορικά αύξηση θα κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την απόδοση.
Όπως αναφέρει η Optima Bank η μικρή ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης θα συνεχίσει να επηρεάζει τα αποτελέσματα και φαίνεται πως κερδίζουν έδαφος στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ θα επηρεαστεί θετικά ο όμιλος και από την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης, η οποία μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες.
Η Optima πάντως σημειώνει πως θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για το 2021 καθώς όπως φαίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα παίρνει περισσότερο χρόνο από αυτόν που εκτιμούσε.
Για το δεύτερο τρίμηνο περιμένει δημοσιευμένα EBITDA 155 εκατ. ευρώ και καθαρά 70 εκατ. ευρώ, ενώ για το εξάμηνο περιμένει δημοσιευμένα EBITDA 331 εκατ. ευρώ και καθαρά 130 εκατ. ευρώ.
Στο δεύτερο τρίμηνο αναμένει δημοσιευμένα κέρδη 57 εκατ. ευρώ και καθαρά, ήτοι χωρίς την αποτίμηση των αποθεμάτων -11 εκατ. ευρώ.
Στο δεύτερο τρίμηνο η καθαρή ζημιά θα είναι ύψους 9 εκατ. ευρώ από 21 εκατ. ευρώ κέρδη στο περσινό αντίστοιχο διάστημα.
Η Eurobank Equities περιμένει στο δεύτερο τρίμηνο προσαρμοσμένα EBITDA 77,3 εκατ. ευρώ 23% υψηλότερα έναντι του προηγούμενου τριμήνου λόγω της μεγαλύτερης συνεισφοράς των πετροχημικών.
Η Beta περιμένει πως παρά την αύξηση της ζήτησης τα μη ευνοϊκά περιθώρια διύλισης θα επηρεάσουν την πορεία και αναμένει ένα αδύναμο τρίμηνο.
Τα κέρδη από την αποτίμηση των αποθεμάτων θα βελτιώσουν τα δημοσιευμένα EBITDA, ενώ σημειώνει πως στην τηλεδιάσκεψη περιμένει ενημέρωση για το outlook των περιθωρίων, την πορεία των ΑΠΕ, το απασχολούμενο κεφάλαιο και τον δανεισμό, αλλά και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
Στο δεύτερο τρίμηνο περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 72 εκατ. ευρώ και δημοσιευμένα 150 εκατ. ευρώ, ενώ για την τελική γραμμή περιμένει προσαρμοσμένη ζημία 8 εκατ. ευρώ και δημοσιευμένα κέρδη 50 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο εξαμήνου περιμένει δημοσιευμένα κέρδη 140 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένη ζημία 6 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA στο ίδιο διάστημα θα διαμορφωθούν στα 326 εκατ. ευρώ σε δημοσιευμένο επίπεδο και στα 130 εκατ. ευρώ σε προσαρμοσμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης