Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μοιράζει υπεραποδόσεις – Δυνατή κίνηση με επιλεγμένα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μοιράζει υπεραποδόσεις – Δυνατή κίνηση με επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Παραμένει καλή μετά από τέτοια άνοδο. Και με τις τράπεζες σχετικά αδιάφορες. Αν δεν ήταν στους δείκτες θα είχαμε πάει ήδη 1.000 μονάδες. Αλλά τι να πει κανείς. Η αγορά δείχνει δύναμη και βλέπουμε και μεγάλες κινήσεις, ειδικά στα μικρομεσαία. Εκεί χρειάζεται προσοχή από τους επενδυτές, γιατί δεν είναι διαμάντια όλα τα μικρά. Βλέπουμε κάποιες αποδόσεις και πραγματικά απορούμε.

Με βάση τα θεμελιώδη δεν μπορούν να σταθούν. Αρχίζουν οι συγκριτικές αποτιμήσεις και εκεί μας λένε πως στις ΗΠΑ παίζουν με τόσο p/e, ή άμα δεν έχουν κέρδη, μας λένε τόσες φορές τις πωλήσεις. Εντάξει, μέχρι ένα βαθμό το καταλαβαίνουμε. Και εμείς θέλουμε η αγορά μας να πάει όπως οι ξένες, αλλά δε σημαίνει ότι οι εταιρείες μας είναι ίδιες.

Γι΄αυτό χρειάζεται κάποια προσοχή και να μην ακολουθούμε μόνο την τάση. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Μπορεί με τα αποτελέσματα εξαμήνου, να προσγειωθούν κάποιες αποτιμήσεις, αν και σε κάποια μικρομεσαία, για να μην κρυβόμαστε, βλέπουμε πως είναι μαζεμένα και τα «λόμπι» κάνουν ό,τι θέλουν. Κάπου όμως θα πρέπει να πουλήσουν και αυτοί μετά.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Με κάποιες δυνατές εντολές που μπήκαν στις τελικές δημοπρασίες κλείσαμε κοντά στο υψηλό ημέρας και πάνω από τις 910 μονάδες. Εξαιρετικός ο ΟΠΑΠ και ο ΑΔΜΗΕ. Δυνατή η Motor Oil. Ξεχώρισε από τις τράπεζες η Εθνική και η Πειραιώς. Με κουδουνιά έκλεισε στο υψηλό ημέρας η Eurobank αλλά και η Εθνική, βελτιώνοντας την εικόνα του τραπεζικού δείκτη.

Η ΔΕΗ σε νέα υψηλά και η διάσπαση μας δίνει στόχο, διαγραμματικό, 12 ευρώ ή κάπου εκεί στα υψηλά του 2014. Αδύναμη η Alpha Bank και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

ΟΓΚΟΣ: Όταν ξαφνικά ο όγκος αυξάνει κατακόρυφα και οι αγοραστές έχουν τον πρώτο λόγο, συνήθως η κίνηση είναι δυνατή. Το είδαμε και πρόσφατα στην BriQ, στην Ξυλεμπορία, στη Unibios, πιο πριν στους Μύλους Λούλη ή στο Μουζάκη κ.α. Φαίνεται τώρα και στη Μοτοδυναμική και στη ΓΕΒΚΑ. Αρκεί ο αγοραστής να είναι δυνατός. Γιατί έχουμε δει και άλλες που δεν μπόρεσαν οι αγοραστές να κάνουν κάτι όπως στην Κλουκίνας ή στη Λούλη που γύρισε πάλι εκεί που ήταν.

ΠΑΚΕΤΑ: Ακούγεται για κάποιες μικρές πως οι βασικοί μέτοχοι θέλουν να διαθέσουν μετοχές. Ένας ακόμη λόγος για να είμαστε πιο προσεκτικοί με κάποιες.

ΟΠΑΠ: Αρχίζει να πιάνει βηματισμό. Μεγάλη η διόρθωση στο προηγούμενο διάστημα, αλλά σήμερα έδειξε τι μπορεί να κάνει. Στα 12,93 ευρώ και στο +3,91% με όγκο 612 χιλ. τεμάχια.

ΑΔΜΗΕ: Από τις αδικημένες νομίζουμε του ταμπλό. Να έχουν παίξει όλες το ενεργειακό στόρι και αυτή με τέτοιες επενδύσεις, με κέρδη και μέρισμα να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Πιο αμυντικού χαρακτήρα βέβαια, αλλά και λίγο πιο πάνω μπορούσε να ήταν καιρό τώρα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θα περιμέναμε καλύτερη πορεία. Η αγορά πάει και πάλι υψηλότερα με βοήθειες περισσότερες από άλλα βαριά χαρτιά. Η Εθνική δείχνει πως μπορεί περισσότερο, ενώ η Eurobank με εντολή στο τέλος κέρδισε το θετικό πρόσημο. Πωλήσεις είχε η Alpha Bank και έκλεισε με μικρές απώλειες. Κάποια στιγμή θα δώσουν και αυτές κίνηση, αλλά μέχρι τότε τα άλλα χαρτιά μπορεί να έχουν κάνει επί 3, επί 4, επί 5 κτλ.

ΓΕΒΚΑ: Φάνηκε από χθες. Και σήμερα μεγάλος ο όγκος αλλά και άνοδος 11,72%.

UNIBIOS: Με μεγάλο όγκο στο +12,46% και στα 0,65 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες μέρες ο όγκος ήταν χαμηλότερος αλλά και πάλι έφτασε σχεδόν τις 200 χιλ. τεμάχια. Μόνο που σήμερα πήγε στο +9,64% και στα 1,5350 ευρώ.

PERFORMANCE: Τι χαρτί και αυτό. Στα 13,50 ευρώ και στο +9,31% με 15 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Τεράστιος όγκος. Στο +3,08% και στα 0,8380 ευρώ με όγκο 639 χιλ. τεμάχια.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Έχει μείνει πίσω και σήμερα έδειξε καλύτερες διαθέσεις. Στα 2,06 ευρώ και στο +10,16% με 7 χιλ. τεμάχια.

ENTERSOFT: Δεν καταλαβαίνει τίποτα…

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Στα 2,50 ευρώ και στο +8,23% με δυνατό όγκο.

LAVIPHARM: Πάνω που γράφαμε πως απογοητεύει, να μία κινησούλα. Θέλουμε συνέχεια όμως.

REVOIL: Στις επάλξεις και αυτή και το αξίζει.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Οι γνωστοί όγκοι και οι γνωστές μεγάλες πωλήσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης