Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με αρωγό τις ξένες αγορές πάνω από τις 900 μονάδες – Χαμηλός ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με αρωγό τις ξένες αγορές πάνω από τις 900 μονάδες – Χαμηλός ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπια άνοδο. Η καλή πορεία συνολικά των ξένων αγορών στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της δικής μας αγοράς να ξεπεράσει τις 900 μονάδες. Έστω και με χαμηλό τζίρο, η απουσία μεγάλων πωλητών δίνει θετικό αποτέλεσμα. Πάνω από τις 900 μονάδες το άνοιγμα και κοιτάζει προς την αντίσταση των 910 μονάδων.

Ένα πακέτο στη Eurobank 587 χιλ. ευρώ βελτιώνει στο άνοιγμα τις συναλλαγές, αλλά είναι χαμηλές. Οι τράπεζες έχουν όγκο και μικρή άνοδο. Συνεχίζει ανοδικά ο ΟΤΕ βάζοντας πλάτη. Δεν υπάρχει κάποια μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίηση με αξιόλογο όγκο και άνοδο που να ξεχωρίζει. Ίσως λίγο η Eurobank και η Aegean. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύεται 1,7% αλλά με μικρό όγκο και τους πωλητές χαμηλότερα από την τελευταία τιμή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αν και έχουν εισαχθεί από 13 Αυγούστου οι νέες μετοχές δεν έχουμε ανακοίνωση για τα ποσοστά των βασικών μετόχων και πως διαμορφώνονται μετά την αύξηση, πλην των εφοπλιστών. Σταθεροποιητικό το άνοιγμα για τη μετοχή, συνεχίζει τη συσσώρευση αλλά στο πάνω μέρος.

ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO: Η χθεσινή κίνηση θα πρέπει να έχει συνέχεια. Viohalco και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που είναι στον FTSE 25 άνοιξαν ανοδικά. Και η Cenergy όμως συνεχίζει λίγο υψηλότερα.

ΔΕΗ: Ανοδικό ξεκίνημα και εδώ με το βλέμμα στα προηγούμενα υψηλά, εκεί κοντά στα 10 ευρώ. Στα 9,79 ευρώ μετά τις πρώτες πράξεις.

ΦΒΜΕΖΖ: Μεγάλες εντολές πώλησης από τα 0,0386 ευρώ που ήταν το χθεσινό κλείσιμο και πάνω, στην προσυνεδρίαση.

ΓΕΒΚΑ: σε νέα πολυετή υψηλά η μετοχή στο ξεκίνημα και με σχετικά καλό όγκο. Στα 1,20 ευρώ και στο +4,35% με 10 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 28,8 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Παραμένει κοντά στο όριο της διάσπασης χωρίς να το έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Άνοιξε στα 1,31 ευρώ και τώρα είναι στα 1,29 ευρώ με μικρό όγκο συναλλαγών.

UNIBIOS: Με άνοδο και εδώ και στα 0,5660 ευρώ. Η αποτίμηση στα 8,8 εκατ. ευρώ. Δεν τη θεωρούμε απαιτητική, αλλά για φέτος δεν περιμένουμε υψηλή κερδοφορία. Μπορεί όμως να ωφεληθεί από έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και να βελτιώσει το τζίρο της. Ψάχνει και συνεργασίες η διοίκηση. Ίδωμεν…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Ακόμα και πίεση στα μεγέθη να δούμε λόγω των τιμών των πρώτων υλών, πάλι φθηνή θα θεωρήσουμε τη μετοχή. Με τέτοιες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια και να έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό, δε βρίσκεις εύκολα πλέον στο ΧΑ. Η αποτίμηση κάτω λίγο από τα 500 εκατ. ευρώ και η τιμή στα 18,20 ευρώ. Σε τέτοιες εταιρείες πρέπει να εστιάσει η διοίκηση του ΧΑ και να πείσει τις διοικήσεις να βελτιώσουν την εμπορευσιμότητα, τη διασπορά και να οδηγηθούν στη μεγάλη κατηγορία.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Και αυτή αναμένεται αδάνειστη στο εξάμηνο και ποιος μπορεί να έχει παράπονο από την πορεία της. Στα 8 ευρώ και ακόμα θεωρείται φθηνή.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Έχει κόψει ρυθμούς το τελευταίο διάστημα, αλλά έχει δώσει και μεγάλη κίνηση. Στα 0,74 ευρώ με ελάχιστο όγκο και με την αποτίμηση στα 23,8 εκατ. ευρώ.

ENTERSOFT: Συνεχίζει υψηλότερα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Από τις λίγες που έχουν μείνει αρκετά πίσω, αλλά έχει τους λόγους της. Μην τα ξαναγράφουμε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης