Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με το βλέμμα και πάλι στις αγορές του εξωτερικού θα είμαστε σήμερα. Ειδήσεις σημαντικές από το εσωτερικό, επιχειρηματικές, δεν υπάρχουν. Λήγουν τα παράγωγα σειράς Αυγούστου και το βράδυ έχουμε αναδιάρθρωση δεικτών FTSE. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με σταθεροποιητικές τάσεις, αλλά λίγο αργότερα γύρισαν χαμηλότερα.

Το ΧΑ άνοιξε με ήπιες απώλειες και με τις τράπεζες να προσπαθούν να δώσουν μία αντίδραση. Ο τζίρος είναι χαμηλός και μάλλον οι επενδυτές περιμένουν να διαμορφωθεί η τάση πριν προβούν σε κινήσεις. Η Alpha Bank έχει καλό όγκο συναλλαγών και υποχωρεί περίπου 1%. Συνολικά τα βαριά χαρτιά δείχνουν στάση αναμονής. Αν το κλίμα έξω δε χαλάσει θα μπορούσαμε να δούμε μία αντίδραση σήμερα. Αυτό δείχνει τουλάχιστον το ξεκίνημα.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η στήλη είχε εκφράσει άποψη και είχαμε γράψει πως περιμένουμε η χρονιά να πάει καλά και στο 50-60% του 2019. Η πανδημία μέχρι στιγμής δε φαίνεται να επηρεάζει την πορεία του τουρισμού και μάλιστα τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ότι ο Αύγουστος έχει εξαιρετικές πληρότητες. Έχουμε επισημάνει επίσης την μεγάλη ζήτηση για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Οι τιμές σε πολλά νησιά έχουν ξεφύγει. Δηλαδή πληρώνει ο επισκέπτης για παράδειγμα 60 ευρώ για το δωμάτια και 100 ευρώ για το αυτοκίνητο.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το διαθέσιμο στόλο των εισηγμένων (ΟΤΟΕΛ και ΜΟΤΟ), αλλά φανταζόμαστε ότι κάνουν αυτό που έχουν κάνει πολλοί. Θα αγόρασαν αυτοκίνητα. Οι μικρές εταιρείες στράφηκαν στις μάντρες αυτοκινήτων και αγόρασαν ό,τι βρήκαν για να καλύψουν τη ζήτηση. Κρίσιμος σημειώνουμε ξανά πως είναι ο Σεπτέμβριος και αυτός θα καθορίσει το τελικό ποσοστό της χρονιάς. Πρέπει πάντως, να προσεχθεί η πορεία των κρουσμάτων, γιατί κάπως έχει ξεφύγει η κατάσταση.

Η στήλη επίσης πιστεύει στο τουριστικό μας προϊόν και μάλιστα θεωρούμε πως θα μπορούσαμε, αν το εκμεταλλευτούμε καλύτερα, να δούμε τεράστια αύξηση ακόμα και από τα επίπεδα του 2019 σε μεσομακροπρόθεσμο διάστημα.

INTRACOM: Συνεχίζεται το πάρτι στη μετοχή και πλέον βρίσκεται πάνω από τα 2,30 ευρώ με καλό όγκο για τα δεδομένα της σημερινής συνεδρίασης. Ακολουθεί και η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Στο +2,20% η Intracom στο +6,57% η Intrakat.

BYTE: Φαίνεται πως έχει πάρει φόρα η μετοχή από αυτές τις φήμες που κυκλοφορούν για το διαγωνισμό με τις ταυτότητες. Όμως περιμένουμε και καλό εξάμηνο. Κάποιοι το πάνε και συγκριτικά και λένε πως με βάση τις αποτιμήσεις άλλων ομοειδών εταιρειών το περιθώριο ανόδου είναι ακόμα σημαντικό!

PERFORMANCE: Split των μετοχών και διανομή τριών νέων μετοχών για κάθε μία παλιά καλείται να αποφασίσουν οι μέτοχοι της Performance στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Επίσης η εταιρεία μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχει την αύξηση κεφαλαίου μέσω ΧΑ/ΕΝ.Α μέχρι του ποσού των 5 εκατ. ευρώ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.
Για την επίτευξη της άντλησης, θα παρασχεθεί εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που περιλαμβάνουν την επιλογή χρηματοοικονομικού συμβούλου ειδικά για τον σκοπό της άντλησης, την παρουσίαση της εταιρίας σε υποψήφιους επενδυτές, τον καθορισμό του αριθμού νέων μετοχών που θα προσφερθούν σε συνδυασμό με το εύρος τιμής διάθεσης του στους επενδυτές, και γενικώς για να ενεργεί κατά την κρίση του ώστε να εξασφαλίσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για την επιτυχή άντληση κεφαλαίων.

Σημειώνεται πως η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη, καθώς όταν μπήκε στην Εναλλακτική Αγορά δεν είχε αντλήσει κεφάλαια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Με το ράλι που έχουμε δει στην Πλαστικά Θράκης, θα μπορούσαμε και εδώ να δούμε μία ανοδική κίνηση. Με αρνητικό καθαρό δανεισμό, παρά τις συνεχόμενες επενδύσεις και με δυνατή κερδοφορία το 2020. Στα 17,50 ευρώ και στο +3,55% με χαμηλό όγκο. Η αποτίμηση στα 479 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης