Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καθολική πτώση με το βλέμμα «καρφωμένο» στις ξένες αγορές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καθολική πτώση με το βλέμμα «καρφωμένο» στις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κάθε πτωτική κίνηση των αγορών του εξωτερικού, δημιουργεί το ερώτημα στους επενδυτές, αν είναι αυτή η αρχή της μεγάλης τους διόρθωσης. Βέβαια, μέχρι στιγμής όσες φορές έχουν διορθώσει, το κάνουν όμορφα και χωρίς να χαλάνε τη μεγάλη εικόνα. Βέβαια κάποια στιγμή θα την κάνουν τη διόρθωση τη μεγάλη.

Θα είναι τώρα ή αργότερα; Κανείς δεν μπορεί σήμερα να δώσει απάντηση στο ερώτημα αυτό. Κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο, λέει ο λαός. Ο επενδυτής όμως οφείλει να έχει καλυμμένη την πλάτη του. Η ρευστότητα είναι αυτή που του δίνει μία σχετική ασφάλεια και πηγάζει από τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Η σημερινή σημαντική πτώση του ΧΑ δε μας χαλάει καθόλου τη μεγάλη εικόνα. Μένουμε βέβαια με το παράπονο, γιατί την ανοδική κίνηση των ξένων δεν την ακολουθήσαμε με τον ίδιο ρυθμό, αλλά στην πτωτική δώσαμε και… την ψυχή μας. Θα λέγαμε πως οι συναλλαγές ήταν λίγο καλύτερες συγκριτικά με την εποχή και τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Κάποια στιγμή η πτώση ήταν καθολική. Από τις ανοδικές 2-3 είχαν άνοδο με όγκο κάτω από 100 τεμάχια ή ακόμα και με ρετάλια και μόνο η BriQ ξεχώριζε που προσπαθούσε να κινηθεί ανοδικά και να πάρει όλα τα κομμάτια του μεγάλου ομολογουμένως πωλητή.

Μόλις άνοιξε η Wall Street και φάνηκε ότι μαζεύει τις αρχικές απώλειες κερδίσαμε τις 880 μονάδες. Ο γερμανικός δείκτης μάζεψε λίγο καλύτερα από τον δικό μας. Πριν τις τελικές δημοπρασίες ήταν στο -1,79% και μετά πήγε στο -1,83% με τον Γερμανό να έχει μαζέψει στο -1,37% αλλά και τον Γάλλο να είναι στο -2,06%. Τελικά κλείσαμε στις 881,95 μονάδες και στο -1,85%. Μένει να δούμε που θα κλείσουν τα ξένα για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για την αυριανή μέρα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αυτή η μετοχή ξεχώρισε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Έκλεισε με οριακή άνοδο, αλλά σημειώνουμε ξανά πως διατηρεί την καλή της συμπεριφορά και δείχνει πως θέλει να σπάσει προς υψηλότερα επίπεδα. Θα πρέπει βέβαια να βρει και καλό κλίμα.

ΟΤΕ: Μάζεψε στο τέλος τις απώλειες και έχασε μόνο 0,22% κλείνοντας στα 15,9450 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτώση άνω του 4% για τη Eurobank, σχεδόν 3% για την Alpha Bank, 2,78% για την Εθνική Τράπεζα και 2,74% για την Πειραιώς.

ΕΧΑΕ: Σκέτη απογοήτευση. Στην αποτίμηση πλέον των 225 εκατ. ευρώ και αρχίζουμε και πάλι να έχουμε το ερώτημα: Ένας εισηγμένος με μεγάλη ρευστότητα δεν τον ενδιαφέρει να αποκτήσει στρατηγική θέση; Αλλά με αρκετές προϋποθέσεις. Όχι να πηγαίνει να ψηφίσει σε όλα «ναι».

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εκεί στα 16 ευρώ η αντίσταση είναι μεγάλη. Θέλει κάτι παραπάνω για να τη σπάσει. Στα 15,20 ευρώ και στο -2,56% με όγκο 256 χιλ. τεμάχια.

BRIQ: Από τις φθηνότερες του κλάδου, αλλά οι πωλήσεις ενός μεγάλου θεσμικού την έχουν ταλαιπωρήσει για μεγάλο διάστημα. Σήμερα έκανε όγκο 170 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 2,09 ευρώ με άνοδο 2,96%. Ας ελπίσουμε να τελείωσαν οι πωλήσεις, για να αναπνεύσει και η μετοχή.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Η συντριπτική πλειονότητα είχε απώλειες και αρκετές που είχαν και μεγάλη κίνηση το προηγούμενο διάστημα υποχώρησαν σημαντικά. Καλή συμπεριφορά είχε και πάλι η Intracom αλλά και η Intrakat, κάπως απογοητεύει η Ικτίνος, η Centric, ενώ λίγο ήθελε να κλείσει με άνοδο η Byte.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης