Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Καθολική πτώση με μέτριες συναλλαγές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Καθολική πτώση με μέτριες συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με σημαντικές απώλειες λόγω της Wall Street. Τα νέα από τα πρακτικά της FED, αν και αναμενόμενα έχουν επηρεάσει την επενδυτική ψυχολογία. Σταδιακά και εφόσον πάει όπως αναμενόταν η οικονομία η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αποσύρει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Οι εσωτερικές ειδήσεις συνεχίζουν να απουσιάζουν, επομένως αναμένεται και πάλι χαμηλός τζίρος. Η τάση από το εξωτερικό μας επηρεάζει. Βέβαια, τι να σχολιάσει κάποιος για την πορεία των ξένων αγορών. Εκεί που έχουν σκαρφαλώσει, ούτε με κιάλια δεν τις βλέπει η αγορούλα μας.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με απώλειες 0,5-0,6% και θα ήταν αρκετά χαμηλότερα αν δεν είχε ανοίξει η Coca Cola στο +1,43% με 4 τεμάχια. Έκανε πράξη στα 32 ευρώ και μετά ο πρώτος πωλητής πήγε στα 31,5 ευρώ. Συνολικά πάντως πιέζεται η αγορά και χάνει τις 890 μονάδες με κάπως μέτριες συναλλαγές. Πιέζονται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αυξάνοντας τις απώλειες της αγοράς σε πάνω από 1%.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Ελπίζουμε να ψάχνει αρκετά τις συναλλαγές του τελευταίου διαστήματος και να μην αφήσει φαινόμενα χειραγώγησης ατιμώρητα. Βλέπουμε αρκετά περίεργες κινήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές. Ας έχουν κάπως αυξημένη την προσοχή τους οι επενδυτές και ας προτιμούν μετοχές με καλά θεμελιώδη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες άνω του 2% στα πρώτα λεπτά Eurobank και Alpha Bank. Από κοντά βέβαια και η Εθνική Τράπεζα αλλά και η Πειραιώς.

ΟΤΕ Χάνει και αυτός περίπου 2% στο ξεκίνημα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σχεδόν στο 5% οι ίδιες μετοχές. Είναι σε απόσταση αναπνοής από την πολύ σημαντική αντίσταση. Αν τη σπάσει θα φύγει αρκετά υψηλότερα. Σήμερα δεν τη δοκιμάζει λόγω του γενικότερου κλίματος. Απλά την επιβεβαιώνει ως αντίσταση γυρνώντας λίγο χαμηλότερα.

REDS: Πέταξαν 3 κομμάτια και τον άνοιξαν στο -6,30%. Με 7 ευρώ μείωσαν σημαντικά την αποτίμηση. Τι να πει κανείς για τα ρετάλια και γι΄ αυτούς που αφήνουν να διαμορφώνουν τιμές.

FOURLIS: Αφού δεν μπόρεσε να πάει υψηλότερα, πάει χαμηλότερα. Κάτω από τα 4,20 ευρώ στο ξεκίνημα. Έχουμε δει υψηλούς όγκους στην προσπάθεια να ξεφύγει ανοδικά αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες. Προφανώς κάποιοι μεγάλοι αποχωρούν και δεν αφήνουν τη μετοχή. Επομένως οι αγοραστές πρέπει να είναι επιλεκτικοί εδώ.

ΕΧΑΕ: Και εδώ ισχύει το ίδιο. Μόλις πάει να κάνει κίνηση, βγαίνουν όσα χαρτιά θέλεις. Η μετοχή έχει μείνει φυσικά πίσω και δεν έχει ενσωματώσει την προσδοκία των επενδυτών.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Ξεχωρίζει και σήμερα στο ξεκίνημα. Πολύ γρήγορα πήγε στα 2,22 ευρώ και εξίσου γρήγορα πήγε στα 2,14 ευρώ και έχει σημαντικό πωλητή. Η αποτίμηση στα 101 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η συσσώρευση συνεχίζεται εδώ. Δεν φεύγει προς το παρόν πάνω από τα 1,55 ευρώ, αλλά ούτε και κάτω από τα 1,32 ευρώ. Σήμερα στα 1,660 ευρώ και στο -2,91% με όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πάνω που πήγαινε να φύγει ανοδικά, υποχωρεί πάλι με χαμηλό όγκο. Στα 1,7180 ευρώ.

ΒΥΤΕ: Με μικρή άνοδο σήμερα μετά το χθεσινό ράλι. Υπάρχει μία φήμη για τον διαγωνισμό με τις ταυτότητες και φέρνει αγοραστές.

ΕΚΤΕΡ: Με απώλειες 4,33% και στα 1,2150 ευρώ. Δεν έκανε τη διάσπαση, γυρίζει χαμηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης