Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιλεκτικοί οι επενδυτές – Ποια μικρομεσαία έκαναν πάρτι

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιλεκτικοί οι επενδυτές – Ποια μικρομεσαία έκαναν πάρτι

ΑΓΟΡΑ: Η συσσώρευση συνεχίζεται. Αλλά όσο ο γενικός δείκτης συσσωρεύει γύρω από τις 900 μονάδες σε πολλά μικρομεσαία το πάρτι συνεχίζεται! Έχουν δημιουργηθεί εκπληκτικές αποτιμήσεις. Κάποιες μετοχές έχουν κάνει πραγματικά απίστευτο ράλι. Στα βαριά, όλοι περιμένουν τις τράπεζες, μήπως σηκώσουν την αγορά. Που θα πάει κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και αυτές. Ελπίζουμε να μην είναι αργά.

Πάλι η Ελλάκτωρ ξεχώρισε σήμερα και δοκιμάζει τη διάσπαση. Καλή εικόνα και από Aegean, που μάλλον παίρνει καθυστερημένα τα «εύσημα» για τον τουρισμό. Γιατί τα καλά σημάδια για την πορεία του τουρισμού, είχαν φανεί εδώ και μερικές εβδομάδες. Αλλά μάλλον οι επενδυτές περίμεναν τα επίσημα στοιχεία. Αντίδραση επιτέλους και από ΕΛΠΕ, αλλά πρέπει να δούμε συνέχεια. Διατηρεί επίσης η ΔΕΗ την καλή της συμπεριφορά. Σκέτη απογοήτευση η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για μία ακόμα συνεδρίαση, γύρισε χαμηλότερα ο ΟΠΑΠ και η Coca Cola.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Βλέπουμε πως κάποιες έχουν φουσκώσει αρκετά. Για τα δικά μας standards, τα θεμελιώδη που παρακολουθούμε θεωρούμε πως κάποιες αποτιμήσεις εταιρειών είναι υπερβολικές. Την ίδια ώρα κάποιες είναι ελκυστικές και αν κάνουμε και συγκρίσεις μπορεί να είναι και τσάμπα. Βλέπετε όμως, το ΧΑ δεν είναι μόνο θεμελιώδη. Είναι και όραμα. Όταν κάποιοι επιχειρηματίες αποφασίσουν να βγάλουν τις εταιρείες τους από την αφάνεια, τότε το στο ταμπλό ζωγραφίζουν. Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους.

Φυσικά και κάποιες από τις φουσκωμένες αποτιμήσεις που εντοπίζουμε τώρα, πιθανότατα στην επόμενη ή μεθεπόμενη χρήση να δικαιολογήσουν την άνοδο. Όμως θεωρούμε πως πρέπει οι επενδυτές να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν τι αγοράζουν. Επίσης καλό θα είναι να μην ακούν σενάρια και να παρασύρονται.

INTRAKAT: Αυτή η μετοχή ξεχώρισε σήμερα. Ο Πρόεδρος έχει πάρει πάνω του τον όμιλο και ζωγραφίζει. Έβαλε τις μετοχές της ΓΑΙΑ πριν λίγο καιρό και η μετοχή σήμερα έγραψε αποτίμηση 102 εκατ. ευρώ. Στα 2,14 ευρώ και στο +11,17% με υψηλό όγκο 233 χιλ. τεμάχια. Θα πρέπει να δούμε βέβαια και κέρδη στην τελική γραμμή κάποια στιγμή και όχι μόνο bonus και απορροφήσεις εταιρειών που έχουν σχέση με την εισηγμένη.

BYTE: Κάποιες πληροφορίες για το έργο με τις ταυτότητες απογείωσε τη μετοχή. Σήμερα έσπασε και μία σημαντική μακροχρόνια αντίσταση. Στα 2,86 ευρώ και στο +5,15%. Είχε εξαιρετική συμπεριφορά η μετοχή πριν από λίγες συνεδριάσεις και θα λέγαμε πως φώναζε στο ταμπλό ότι ετοίμαζε κίνηση.

ΚΕΚΡΟΨ: Έχουν τρέξει όλες του ομίλου πλην αυτής. Επομένως, πάνω και αυτή. Στα 2,25 ευρώ και στο +4,65%.

INTRACOM: Στα 2,28 ευρώ η συγκεκριμένη και στο +4,57%. Απίστευτο το ράλι αλλά και εδώ θέλουμε να δούμε κάποια στιγμή νούμερα. Οι προοπτικές και τα ίδια κεφάλαια φτάνουν μέχρι ένα σημείο, αλλά κάποια στιγμή και οι μέτοχοι θα πρέπει να πάρουν κάτι.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καιρό τώρα «μυρίζει μπαρούτι». Στο ταμπλό αναφερόμαστε και όχι στη διαμάχη των βασικών μετόχων. Μπορεί βέβαια αυτή η διαμάχη να πυροδοτεί τη μετοχή. Κάποιοι αγοράζουν επιθετικά και φαίνεται. Αν κάνει τη διάσπαση μπορεί να δούμε πολύ υψηλότερα νούμερα.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Δυο-τρεις εντολές καλές έφυγαν από τους αγοραστές και πήγε η μετοχή μέχρι τα 2,72 ευρώ. Στα 2,68 ευρώ και στο +3,88% στο κλείσιμο με όγκο 20 χιλ. τεμάχια. Αδικείται σε αυτήν την αποτίμηση οικτρά.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Νέα υψηλά και εδώ. Αθόρυβα και χωρίς να προκαλεί.

Q&R: Με όγκο η πτώση και μάλλον θα δούμε ανακοινώσεις. Έχουμε εκπαιδευτεί πλέον. Στα 0,27 ευρώ και στο -10,30% με 190 χιλ. τεμάχια.

ΙΣΟΖΥΓΙΟ: Μπορεί σήμερα οι πτωτικές να ήταν περισσότερες από τις ανοδικές αλλά οι περισσότερες είχαν μικρές απώλειες. Υποχώρησε η Alpha Αστικά Ακίνητα αλλά έχει κάνει μεγάλο ράλι, η Ξυλεμπορία, αλλά και εδώ είναι μεγάλο το ράλι και με μικρό όγκο η Δρομέας που δεν δείχνει διαθέσεις να ξεκολλήσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης