Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζει το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων με επιλεκτικές κινήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δοκιμάζει το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων με επιλεκτικές κινήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μπορεί να μην κάνει τζίρους αλλά έχει αυτό το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον που την κρατάει. Κίνδυνοι υπάρχουν και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Όμως μας δίνει την αίσθηση πως θέλει περισσότερο να πάει υψηλότερα, παρά χαμηλότερα. Επομένως πάμε με την τάση και αυτή μας δείχνει πως είναι για κάτι παραπάνω. Αν θα μπορέσουν αυτοί οι τζίροι να δώσουν νέα υψηλά, είναι ένα ερώτημα.

Θα χρειαστεί να βοηθήσουν οι τράπεζες. Αν το κλίμα παραμείνει καλό και στο εξωτερικό θα το κάνουν. Την χρωστάνε την κίνηση. Υπάρχουν επιπλέον σημαντικά κέρδη σε πολλές μετοχές και καλό είναι οι κάτοχοι μετοχών να βελτιώνουν λίγο τη ρευστότητά τους. Ευκαιρίες θα παρουσιαστούν και στο μέλλον.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ήπια ανοδικά και με πέρασμα πάνω από τις 900 μονάδες. Υπάρχουν μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έτοιμες για την ανοδική διαφυγή. Αν το πράξουν θα δούμε καλύτερες τιμές συνολικά. Καλό ξεκίνημα για Aegean μετά και τα στοιχειά για την πορεία του Ιουλίου στα αεροδρόμια της χώρας. Οι όγκοι στις περισσότερες μετοχές είναι εξαιρετικά χαμηλή, επομένως δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για την τάση. ΔΕΗ, Πειραιώς και Μυτιληναίος, δείχνουν πως θέλουν να κινηθούν υψηλότερα. Με αγοραστές η Ελλάκτωρ.

ΔΕΗ: Στα 9,48 ευρώ και μάλλον είναι σε εξέλιξη η νέα ανοδική προσπάθεια προς τα προηγούμενα υψηλά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εθνική και Πειραιώς προσπαθούν. Βγαίνουν καλοί αγοραστές και στην Eurobank η οποία χθες στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε σε υψηλό ημέρας. Ήπια πτωτικά η Alpha Bank.

ΟΤΕ: Έχει δώσει μεγάλη κίνηση φέτος. Στα 16 ευρώ και έχει κόψει και μέρισμα και στους επόμενους μήνες θα δώσει και το έκτακτο. Καθυστερεί λίγο αφού πάει λίγο πίσω η πώληση της δραστηριότητας στη Ρουμανία, αλλά θα το δώσει.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Με δυνατές διαθέσεις άνοιξε η Ιντρακόμ Κατασκευές και πέρασε πάνω από τα 2 ευρώ. Συνεχίζει ανοδικά και με καλό όγκο η Moda Bagno.

ΕΛΠΕ-ΦΟΥΡΛΗΣ (απάντηση): Όπως τα γράφετε είναι. Το ίδιο πιστεύουμε και εμείς. Η αγορά προφανώς ασχολείται με άλλα. Όπως γράψαμε χθες με αφορμή σχόλιο άλλου αναγνώστη, θεωρούμε πως τόσο τα ΕΛΠΕ, όσο και η Motor Oil θα έπρεπε να είναι σε υψηλότερα επίπεδα. Εδώ κάνουν ράλι μετοχές που οι αναλυτές ρωτάνε στις τηλεδιασκέψεις αν έχουν ρευστότητα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις της χρονιάς. Το ίδιο πιστεύουμε και για την Fourlis και βλέπουμε μεγάλο πωλητή κατά διαστήματα και όταν προσπαθεί να κάνει την ανοδική διαφυγή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η εταιρεία ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η πώληση του βιομηχανικού χώρου στις ΗΠΑ και εισέπραξε και το υπόλοιπο ποσό των 3,5 εκατ. δολαρίων. Συνολικά το τίμημα ήταν 14,5 εκατ. δολάρια. Αναμένονται έκτακτα κέρδη 6,6 εκατ. ευρώ στη φετινή χρήση από την πώληση.

Δε χρειάζεται να ξαναγράψουμε πως η μετοχή δικαιολογεί 100% την άνοδό της από τον ισολογισμό της. Εξαιρετικά κέρδη, τρομερές ταμειακές ροές και με λίγα λόγια οι τεράστιες επενδύσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια αποδίδου και ο όμιλος στο εξάμηνο αναμένεται να είναι αδάνειστος! Ποιος Έλληνας αναλυτής καλύπτει όμως τη μετοχή; Γιατί δεν ασχολούνται μαζί της; Τι να πούμε…

Το άνοιγμα της μετοχής στα 8,10 ευρώ που είναι και νέα υψηλά 21 ετών. Στα 354 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και μάλλον έχει περαιτέρω περιθώρια ανόδου βάσει θεμελιωδών μεγεθών.

PHOENIX VEGA MEZZ: Σύμφωνα με σχετικές ενημερώσεις το ΤΧΣ έχει το 27%, η Paulson & Co 18,62% και η Helikon το 5,968%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης