Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Eurobank και ΟΠΑΠ «έκλεψε» το θετικό πρόσημο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Eurobank και ΟΠΑΠ «έκλεψε» το θετικό πρόσημο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήταν στιγμές που η κορδέλα δεν κύλαγε. Πράξεις δε γίνονταν, και η αγορά συσσώρευε για αρκετή ώρα λίγο κάτω από τις 900 μονάδες και με μικρές απώλειες. Θυμίζουμε πως το πρωί πήγε λίγο πάνω από τις 900 μονάδες αλλά γύρισε χαμηλότερα και εκεί βρισκόταν μέχρι λίγο πριν το κλείσιμο. Προς το τέλος αποφάσισαν να ρίξουν κάποιες δυνατές αγορές σε ΟΠΑΠ και Eurobank και να πάνε την αγορά στις 900 μονάδες.

Για λίγο δεν τα κατάφεραν. Θα μπορούσαν αν είχαν μείνει οι εντολές που μπήκαν στις δημοπρασίες. Ειδικά στη Eurobank στις τελικές δημοπρασίες προσπάθησαν να την κλείσουν στα 0,83 ευρώ. Η κίνηση της ΔΕΗ ήταν πιο στρωτή και είχε περισσότερη διάρκεια. Σκέτη απογοήτευση η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αλλά και η Viohalco. Αδύναμη η Εθνική.

Συνολικά η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε με απώλειες. Λίγες μετοχές ξεχώρισαν. Μεταξύ αυτών και η Aegean, για την οποία οι επενδυτές περιμένουν βελτίωση αποτελεσμάτων λόγω του τουρισμού.

ΟΠΑΠ: Με χαμηλό όγκο πήγε στα 12,45 ευρώ και στο +1,22%. Είναι από τις μετοχές που έχουν μείνει πίσω, αφού έκανε μία καλή διόρθωση και μπορεί να βάλει πλάτη και να στηρίξει την αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Eurobank ξεχώρισε και βρέθηκε στο τέλος στο υψηλό ημέρας και στα 0,8102 ευρώ με άνοδο 1,27%. Από την άλλη η Εθνική έχασε 1,48%. Οριακά χαμηλότερα έκλεισε η Alpha, η οποία προσπάθησε στις δημοπρασίες, ενώ η Πειραιώς έκλεισε με μικρή άνοδο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Λες και έκαναν τη δουλειά τους και μετά την παράτησαν. Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Στα 1,88 ευρώ και στο -1,88%.

ΛΑΜΔΑ: Δεν έχασε τα 8 ευρώ και έβγαλε και αντίδραση. Στα 8,17 ευρώ και στο +1,18%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πάλι δεν έκανε τη διάσπαση. Ή δεν μπορεί ή κάποιοι θέλουν να μαζέψουν περισσότερα εντός του εύρους της συσσώρευσης. Θα πούμε συνολικά πως για τον κατασκευαστικό κλάδο, η στήλη δεν περιμένει πολλά τον τομέα της κατασκευής. Κοιτάμε πιο πολύ χρηματιστηριακά την πορεία. Για να δούμε κέρδη και μερίσματα θα πάρει καιρό.

MODA BAGNO: Αυτή ξεχώρισε από τα μικρά. Από τη δημοσίευση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων φάνηκε πως πήγε καλά παρά το lockdown στην εστίαση. Φανταστείτε δηλαδή τι μπορεί να κάνει φέτος αν διατηρηθούν οι τάσεις στο έπιπλο και με ανοικτή εστίαση. Σε αυτό το σενάριο έχουμε αναφερθεί πριν καιρό, αλλά φαίνεται ότι ξαναπαίζει τώρα στο ταμπλό. Δεν χρειάζεται βέβαια και πολλά χρήματα για να ανέβει αυτή η μετοχή ή οι μετοχές αυτής της κατηγορίας. Ένας-δυο να ασχοληθούν και αν δεν υπάρχουν μεγάλοι πωλητές πάει εύκολα. Είχε προηγηθεί διόρθωση μέχρι τα 0,50 ευρώ και σήμερα πήγε ξανά στα 0,63% αφού ενισχύθηκε 18,87%.

ΑΝΕΚ: Στο +14,48% και με αποτίμηση πλέον 18,3 εκατ. ευρώ μόνο για τον κοινό τίτλο.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Τον πέρασε σε κεφαλαιοποίηση η ΑΝΕΚ.

ΒΥΤΕ: Η συμπεριφορά της παραμένει καλή. Και διαγραμματικά μας αρέσει η πορεία που έχει διαγράψει. Περιμένουμε και το εξάμηνο.

MIG: Από το +11,44% στο -1,47% στο κλείσιμο. Τι έχουν τραβήξει οι μέτοχοι της εταιρείας αυτής, δεν περιγράφεται. Ο ισολογισμός δεν είναι από αυτούς που αρέσουν στη στήλη, επομένως όποιος σχολιασμός είναι λόγω της συμπεριφοράς της στο ταμπλό.

CENERGY: Θα λέγαμε πως συσσωρεύει και θα ξαναπροσπαθήσει να δώσει ανοδική κίνηση. Κρατάει την ανοδική της τάση παρά την διόρθωση από τα υψηλό που είχε βρεθεί τον περασμένο Μάιο. Λίγο ήθελε να πιάσει τότε τα 3 ευρώ. Παίρνει έργα συνεχώς και ο κλάδος αποδεικνύεται αρκετά hot.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης