Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η MIG στο +5% με το 40% του όγκου του ΧΑ – Γιατί βρίσκεται στο επίκεντρο στις τελευταίες συνεδριάσεις

tags :
Η MIG στο +5% με το 40% του όγκου του ΧΑ – Γιατί βρίσκεται στο επίκεντρο στις τελευταίες συνεδριάσεις
Η αύξηση τις τουριστικής δραστηριότητας δημιουργεί προσδοκίες για τα EBITDA
Σχετικά Άρθρα

Την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση καταγράφει η μετοχή της MIG σε μία προσπάθεια βελτίωσης της αποτίμησης.
Η μετοχή βρίσκεται στα 0,0356 ευρώ με άνοδο 4,4% με υψηλό ημέρας +11,44% και υψηλό όγκο συναλλαγών 6,2 εκατ. τεμάχια, που αντιστοιχεί στο 40% και κάτι του σημερινού όγκου του ΧΑ.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 34 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη, ήπιες πιέσεις καταγράφονται στη μετοχή της Attica Group -1,3% μετά τη μεγάλη χθεσινή άνοδο του +15%  λόγω και της ανάκαμψης του τουρισμού στη χώρα.
Σημειώνεται από την αρχή του τρέχοντα μήνα η MIG έχει συσσωρεύσει κέρδη πάνω από 20% ενώ και η Attica Συμμετοχών έχει το ίδιο διάστημα σωρευτική άνοδο +17%.

Οι βασικοί λόγοι που η MIG βρίσκεται στο επίκεντρο είναι:

1) Η αύξηση τις τουριστικής δραστηριότητας δημιουργεί προσδοκίες για τα EBITDA, δηλαδή τα έσοδα προ φόρων, τόκων, προβλέψεων και αποσβέσεων για το γ ‘ τρίμηνο του 2021.
2) Η μείωση του πετρελαίου επίσης, επιδρά θετικά στην MIG καθώς η βασική της δραστηριοποίηση είναι στην παράκτια ναυτιλία.

Η MIG έχοντας προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση των δανείων με την Πειραιώς, η διοίκηση του Γιώργου Ευστρατιάδη εστιάζει στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην βελτιστοποίηση των δραστηριοτήτων στην παράκτια ναυτιλία με στόχο την βελτίωση των εσόδων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης