Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στις 900 μονάδες αλλά διστακτικά και με μικρό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στις 900 μονάδες αλλά διστακτικά και με μικρό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης, ενώ χθες στη Wall Street είχαμε νέο ιστορικό υψηλό. Εμείς πάμε πάλι για μία υποτονική συνεδρίαση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Θα φύγει σε λίγες εβδομάδες ο Αύγουστος και ίσως επιστρέψουν πιο δραστήριοι οι επενδυτές. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις ίσως μπορέσουν να δώσουν λίγο ενδιαφέρον παραπάνω σήμερα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε οριακά χαμηλότερα αλλά σε επαφή με τις 900 μονάδες, τις οποίες έπιασε λίγο αργότερα. Μικρές πιέσεις καταγράφονται στις τράπεζες πλην της Πειραιώς που έχει οριακή άνοδο. Ο χαμηλός όγκος σε πολλά βαριά χαρτιά δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή συμπεράσματα στα πρώτα λεπτά.

Η ΕΥΔΑΠ άνοιξε στο +2,55% με 10 κομμάτια. Η Aegean με 20 τεμάχια μετά από 8 λεπτά συνεδρίασης και η ΕΧΑΕ με 11 τεμάχια στο ίδιο χρονικό διάστημα. Από τα βαριά χαρτιά ο μεγαλύτερος όγκος έχει γίνει στην Alpha Bank και έχει πωλητές σημαντικούς στα 1,1450 ευρώ. Όμως και στο υπόλοιπο ταμπλό οι διαθέσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Λίγες μετοχές έχουν κάνει πράξη και δεν έχουμε κάποιο πρωταγωνιστή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Είχε αρκετό ενδιαφέρον η μετοχή στις προηγούμενες συνεδριάσεις και σήμερα έχει ανοίξει σταθεροποιητικά. Οι αγοραστές παραμένουν καλοί, αλλά μένει να μάθουμε ποιοι είναι. Αν είναι δηλαδή κάποιος από τους βασικούς, ή κάποιος… δορυφόρος.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παραμένει στα υψηλά του και δείχνει πως θέλει να κάνει τη διάσπαση. Με τέτοιο άτονο κλίμα όμως δεν ξέρουμε αν θα το κάνει. Η παραμονή στα υψηλά και η δοκιμασία νέων μόλις βελτιωθεί λίγο το κλίμα θα μπορούσε να είναι ένα σενάριο. Αναφερόμαστε στο τζίρο του ΧΑ κυρίως.

MOTOR OIL-ΕΛΠΕ (απάντηση): Έχετε δίκιο. Οι τάσεις στα περιθώρια διύλισης είχαν αναλυθεί στις τηλεδιασκέψεις, αλλά οι επενδυτές μάλλον αδιαφορούν. Έχουν ανακάμψει αλλά ίσως όχι όσο θα θέλαμε. Ωστόσο με βάση τις τιμές των μετοχών θα έπρεπε να είχαμε δει κάποια κίνηση στο ταμπλό.

Ο τουρισμός επίσης έχει ανακάμψει δυναμικά και αυτό σημαίνει περισσότερα έσοδα. Πάλι όμως το αγνοούν οι επενδυτές. Περιμένουμε καλό εξάμηνο και κατά την άποψή μας οι μετοχές χρωστάνε κίνηση. Ίσως λίγο οι αναλυτές αν γινόντουσαν πιο δραστήριοι, αλλά έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις να καθυστερούν. Βάζουμε και ένα γράφημα από το site των ΕΛΠΕ για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα. 
ΕΛΠΕ_1.jpg
ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Απουσιάζουν οι χρηματιστηριακές ειδήσεις. Χθες είχαμε μία πολύ καλή επιχειρηματική, την εξαγορά δηλαδή της Wind με υψηλό τίμημα. Δίνει μία εκτίμηση αυτό το τίμημα για τις εταιρείες του κλάδου.

FOURLIS: Συνεχίζονται οι χαμηλές πτήσεις. Χωρίς να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να κινηθεί ξανά προς τα 4,50 ευρώ. Στα 4,32 ευρώ με μικρές απώλειες.

ΜΙG: Προσπαθεί να αφυπνιστεί και αυτή.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Στα 10,50 ευρώ με άνοδο 1,94% αλλά με μικρό όγκο 300 τεμάχια. Δεν υπάρχουν βέβαια και πολλά αδέσποτα εδώ. Η αποτίμηση στα 147 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης