Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανακοιτάζει τις 900 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανακοιτάζει τις 900 μονάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δε νομίζουμε πως θα ήταν υπερβολή να πούμε πως χρωστάει κίνηση η αγορά μας. Άλλες έκαναν και νέα ιστορικά και εμείς δυσκολευόμαστε στις 900 μονάδες. Ξέρετε βέβαια ποιες μετοχές ευθύνονται γι’ αυτό! Ναι, οι τραπεζικές. Αν δεν ξεκολλήσουν δε θα πάμε για νέο υψηλό. Αδιάφορες και σήμερα και προσπάθησαν άλλες μετοχές να τραβήξουν υψηλότερα το ΧΑ και το κατάφεραν.

Αν και απουσίαζε ο τζίρος υπήρξαν μετοχές που τράβηξαν τα επενδυτικά βλέμματα. Στην Ελλάκτωρ φαίνεται πως η μάχη συνεχίζεται και κάποιοι μαζεύουν όσα βγαίνουν. Πάει να κάνει διάσπαση. Πήγε και η ΔΕΗ σήμερα για διάσπαση. Θα μπορούσε καλύτερα αν βοηθούσε λίγο ο ΟΠΑΠ που μάλλον έχει μείνει πίσω.

Και εκείνη η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να μην μπορεί να πάει στα 10 ευρώ! Δε λέμε να πάει εκεί που έγιναν τα πακέτα, αλλά στα 10; Κάτι δείχνει αυτό. Θα θέλαμε και λίγο πιο δραστήρια την Τιτάν. Ο Γενικός Δείκτης και πάλι μια ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων. Σήμερα οι ξένες ήταν πτωτικές στις κοινές ώρες συνεδρίασης. Κάτι είναι και αυτό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Χωρίς ειδήσεις συνεχίζουμε. Ούτε αγορές ιδίων στις ανακοινώσεις του ΧΑ. Για να καταλάβετε το μέγεθος, σήμερα στον διαδικτυακό τόπο της οργανωμένης αγοράς δημοσιεύτηκε μόνο μία ανακοίνωση μέχρι το κλείσιμο του ΧΑ. Μία λογιστική κατάσταση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η αγορά πάνω τους και αυτές δε… στρίβουν. Μέχρι να δώσουν κέρδη στους μετόχους τους θα έχει τρέξει και το τελευταίο σαπάκι του ΧΑ. Αυτό που βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι ότι δεν δίνουν τάση. Παίρνουν τάση. Γύρισε σήμερα η αγορά από το -0,60% σε θετική και αυτές ακόμα ήταν στο μείον.

Σημαντική πίεση ασκήθηκε στην Πειραιώς και ήταν η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες στον FTSE 25. Οριακά χαμηλότερα έκλεισε η Εθνική και κέρδισε το θετικό πρόσημο στις τελικές δημοπρασίες η Eurobank κλείνοντας στο υψηλό της ημέρας. Ανοδικά και η Alpha Bank aαλλά οριακά και με κόπο.

ΟΤΕ: Και βλέπεις αυτή τη μετοχάρα να γράφει νέο υψηλό στα 16 ευρώ και να έχει δώσει και μέρισμα.

ΔΕΗ: Στα 9,3550 ευρώ και στο +1,24%. Λίγο θέλει και φεύγει για τα 10 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 1,4860 ευρώ και στο +1,23%. Και εδώ λίγο θέλει η διάσπαση. Υψηλός και σήμερα ο όγκος, ξεπέρασε τα 1,4 εκατ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εκεί καρφωμένος στα ιστορικά υψηλά του και στην τριπλή κορυφή που δείχνει το μηνιαίο γράφημα. Θέλει να τα σπάσει και να ανοίξει για πιο ψηλά. Για να δούμε πότε θα το προσπαθήσει με περισσότερη διάθεση. Στα 15,60 ευρώ και στο +0,32%.

ΑΤΤΙΚΑ: Μεγάλη κίνηση σήμερα και υπήρξε μεγάλη προσφορά στα 1,09 ευρώ. Την απορρόφησαν πάντως και στις τελικές δημοπρασίες σκούπισαν ό,τι υπήρχε. Σε νέο υψηλό και στα 1,1450 ευρώ. Ενισχύθηκε 14,96% με όγκο 240 χιλ. τεμάχια. Κάποιοι κατάλαβαν αυτό που γράφουμε βδομάδες τώρα, ότι ο τουρισμός πάει πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Άρα τα καράβια πάνε και έρχονται γεμάτα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πριν από ένα ακριβώς χρόνο συσσώρευε στα 2 ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 8 ευρώ. Εξαιρετικό το γράφημα, όπως έχουν γράψει πολλές φορές σε όλη αυτήν την διαδρομή.

INTRALOT: Μετά από 2 μέρες διόρθωσης ξανά πάνω. Δεν είναι δύσκολο αν υπάρχουν τα λεφτά.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Για τέτοια μέρα με το ΧΑ να έχει κάνει τόσο χαμηλό όγκο και τζίρο, ο δικός της θα πρέπει να θεωρηθεί εξαιρετικά υψηλός. Στα 0,8460 ευρώ και στο -2,20% με 432 χιλ. τεμάχια.

ΜΠΗΤΡΟΣ (απάντηση): Και η στήλη μαθαίνει πως μόλις ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση και γίνει το κούρεμα στα δάνεια, θα βάλει άλλες εταιρείες ο βασικός μέτοχος μέσα. Αναμένουμε…

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Έβγαιναν και χθες λίγο επιθετικά οι πωλητές όταν έπιασε την αντίσταση και διαγραμματικά (το μηνιαίο) μας δείχνει πως πήγαινε για διάσπαση, αλλά το ξανασκέφτεται μάλλον, ενώ το ημερήσιο μας δείχνει πως τα 0,85 ευρώ για να τα περάσει θέλει ίσως κάποιο νέο. Μέχρι τα 0,72 ευρώ υποχώρηση όμως δε μας χαλάει την εικόνα. Στα 0,78 ευρώ και στο -4,88% με 107 χιλ. τεμάχια.

ΑΝΕΚ: Με δυνατό όγκο το δικό της limit up. Παίζει και αυτή το στοίχημα του τουρισμού, αλλά πρέπει να μπουν και λεφτά για να ισιώσει ο ισολογισμός. Εκτός και αν κάτι ετοιμάζουν οι τράπεζες.

BYTE: Διατηρεί την πολύ δυνατή της εικόνα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης