Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +8% η Phoenix Vega Mezz μετά την πτώση στην πρεμιέρα της στην ΕΝ.Α.

Στο +8% η Phoenix Vega Mezz μετά την πτώση στην πρεμιέρα της στην ΕΝ.Α.
Το κύριο περιουσιακό στοιχείο της Εταιρίας αποτελείται από τις Ομολογίες Μεσαίας και Χαμηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή άνοδο +8% με υψηλό ημέρας +16,75% καταγράφει η μετοχή της Phoenix Vega Mezz κατά τη δεύτερη μέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του ΧΑ.
Ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται χαμηλότερα της τιμής εισαγωγής που ήταν τα 0,05 ευρώ, καθώς χθες υποχώρησε κατά 17,6% και έκλεισε στα 0,0412 ευρώ.
Σήμερα βρίσκεται στα 0,0443 ευρώ με άνοδο 7,52% και υψηλό όγκο συναλλαγών 10 εκατ. τεμάχια.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 55 εκατ. ευρώ.

Τι ανέφερε το ενημερωτικό της έκδοσης

Η Phoenix Vega Mezz συστάθηκε στις 12/4/2020 ως ιδιωτική εταιρία περιορισμένης ευθύνης (private limited liability company) με έδρα στη Λευκωσία της Κύπρου και μοναδικό μέτοχο την Πειραιώς Financial Holdings.
Ενόψει της ένταξης των μετοχών της στην ΕΝ.Α. PLUS, η Εταιρία μετατράπηκε σε δημόσια εταιρία περιορισμένης ευθύνης (public limited liability company) την 21/7/2021 οπότε και μετονομάστηκε σε Phoenix Vega Mezz PLC.
Κατά την ημερομηνία του Πληροφοριακού Εγγράφου δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις, καθώς η πρώτη οικονομική της χρήση θα λήξει στις 31/12/2021 και θα καλύπτει την περίοδο από 12/4/2021 μέχρι 31/12/2021.
Με την από 4/8/2021 απόφασή του το Χ.Α. αποδέχθηκε την αίτηση ένταξης των μετοχών της Εταιρίας στην ΕΝ.Α. PLUS σύμφωνα με τους Κανόνες Λειτουργίας της ΕΝ.Α. και στις 12/8 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών.
Στο πλαίσιο της μεταβίβασης των σχετικών απαιτήσεων λόγω πώλησης στο πλαίσιο τιτλοποίησης, μεταβιβάστηκε στους Εκδότες μεικτό χαρτοφυλάκιο κατά κύριο λόγο μη εξυπηρετούμενων δανείων μεικτής λογιστικής αξίας προ προβλέψεων 6,7 δισ. ευρώ.
Οι Τιτλοποιήσεις αφορούν μη εξυπηρετούμενα, κατά κύριο λόγο, στεγαστικά, επιχειρηματικά και άλλα δάνεια ύψους περίπου 6,7 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο των ως άνω Τιτλοποιήσεων και για τη χρηματοδότηση αυτών, ο κάθε Εκδότης εξέδωσε ομολογίες τριών βαθμίδων εξοφλητικής προτεραιότητας, ήτοι ομολογίες υψηλής, μεσαίας και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.
Αναλυτικότερα, τον Ιούλιο 2020 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του Χαρτοφυλακίου Phoenix από την Πειραιώς Financial Holdings στην ιρλανδική εταιρία ειδικού σκοπού Phoenix.
Για την απόκτηση του εν λόγω χαρτοφυλακίου, η Phoenix εξέδωσε αρχικά ομολογίες υψηλής, μεσαίας και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, τις οποίες κάλυψε και διακράτησε στο σύνολό τους έως τον Δεκέμβριο του 2020 η Πειραιώς Financial Holdings.

Πως θα δημιουργηθεί αξία για τους μετόχους

Το κύριο περιουσιακό στοιχείο της Εταιρίας αποτελείται από τις Ομολογίες Μεσαίας και Χαμηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας.
Κατά συνέπεια, η ικανότητα της Εταιρίας να καταβάλλει οποιαδήποτε ποσά στους μετόχους της εξαρτάται αποκλειστικά από την είσπραξη από την Εταιρία τόκων ή κεφαλαίου από τις Εισφερθείσες Ομολογίες ή από την πώληση μέρους ή του συνόλου των Εισφερθεισών Ομολογιών στη δευτερογενή αγορά.
Η ικανοποίηση των απαιτήσεων από τις Ομολογίες Μεσαίας και Χαμηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας έπεται της πλήρους αποπληρωμής των απαιτήσεων από τις Ομολογίες Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας.
Ο Διαχειριστής Απαιτήσεων διορίζεται από τους Εκδότες και τον Θεματοφύλακα των Ομολογιών.
Καθώς τα Χαρτοφυλάκια Phoenix και Vega αποτελούνται από απαιτήσεις από μη-εξυπηρετούμενα Δάνεια, η είσπραξη των σχετικών απαιτήσεων εξαρτάται εν μέρει από τη δυνατότητα διαχείρισης των Χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega, λήψης μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, πώλησης ή αναδιάρθρωσης των Δανείων.
Η επίσπευση αναγκαστικής εκτέλεσης έναντι των Οφειλετών ενδέχεται να είναι απαραίτητη για την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών από τα Δάνεια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης