Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά – Κάτω ξανά από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέσεις σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά – Κάτω ξανά από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο Γερμανός σε νέα ιστορικά υψηλά, ο Αμερικάνος ήπια πτωτικά μετά τα νέα ιστορικά και εμείς «κουτουλήσαμε» στις 900 μονάδες και γυρίσαμε χαμηλότερα. Μην τα ξαναγράφουμε πάλι για τον τζίρο, δε χρειάζεται. Έχει μεταβλητότητα η αγορά, οι τράπεζες δε βοηθούν και υπάρχουν και κέρδη σε άλλα βαριά που κατοχυρώνονται.

Μας άρεσε η κίνηση της Τιτάν, τη θεωρούμε και κάπως υποτιμημένη τη μετοχή, περιμέναμε μία καλύτερη κίνηση από τη Jumbo μετά την παραμονή της στον MSCI Greece Stantard, ενώ πλην των συστημικών, πιέστηκαν Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αλλά και Coca Cola παρά το ανοδικό άνοιγμα λόγω αποτελεσμάτων.

Ο Γενικός Δείκτης έγραψε στο άνοιγμα υψηλό ημέρας στις 902,79 μονάδες και χαμηλό λίγο πριν το κλείσιμο στις 893,26 μονάδες. Τελικά έκλεισε στις 893,98 μονάδες και στο -0,68% με 26,8 εκατ. ευρώ τζίρο. Αύριο έχουμε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και θα είναι Παρασκευή και 13 για τους προληπτικούς.

COCA COLA: Καλά και ανώτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα αλλά αποτυπώθηκαν στο ταμπλό μόνο σε ένα μέρος της συνεδρίασης. Το μεγαλύτερο βέβαια αλλά το κλείσιμο μετράει. Ανακοίνωσε και εξαγορά στην Αίγυπτο με κάπως απαιτητικούς δείκτες, αλλά είναι Coca Cola και αυτή και με καλές προοπτικές σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στα 31,42 ευρώ και στο -1,04%.

ΤΙΤΑΝ: Προσπάθεια να απομακρυνθεί από τα 16 ευρώ που την έχουν ταλαιπωρήσει. Στα 16,42 ευρώ και στο +1,86%. Η αποτίμηση στα 1,28 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -2,93% η Εθνική, στο -1,46% η Πειραιώς, στο -0,57% η Eurobank και στο -0,35% η Alpha Bank. Σημειώνουμε πως η ΦΒΜΕΖΖ που μπήκε σήμερα στα 0,05 ευρώ έκλεισε στα 0,0412 ευρώ και με όγκο 19,5 εκατ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχει αυξήσει μεταβλητότητα το τελευταίο διάστημα. Υποχώρηση κατά 4,22% με όγκο 304 χιλ. τεμάχια και τιμή 1,3620 ευρώ. Διαγραμματικά δεν έχει αλλάξει κάτι, η συσσώρευση συνεχίζεται.

ΑΒΑΞ: Οι εγχώριοι θεσμικοί αγόρασαν εκατομμύρια μετοχές στο δεύτερο τρίμηνο. Περί τα 2,5 εκατ. τεμάχια η καθαρή διαφορά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Θυμίζουμε πως κάπου στις αρχές Ιουνίου έκανε μεγάλο όγκο και είχε και πτώση λόγω των πληροφοριών για ΑΜΚ, η οποία διαψεύστηκε, αλλά μετά κυκλοφόρησε πως κάποιος που είχε μεγάλη θέση τα πούλησε market. Αν μπήκαν τότε έχουν κάποια υπεραξία. Στα 1,1360 ευρώ και στο +4,22% με 212 χιλ. τεμάχια.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Συνεχίζει ανοδικά και κάνει και μεγάλους όγκους γιατί υπάρχουν και πολλοί εγκλωβισμένοι. Έχει το ενεργειακό στόρι αλλά έχει και μεγάλα δάνεια. Θα πρέπει κάπως να δημιουργήσει ταμειακές ροές και να βελτιώσει τη σημερινή υψηλή μόχλευση.

ΚΕΚΡΟΨ: Η συσσώρευση πάει για ανοδική εκτόνωση. Πήγε να σπάσει τον εκθετικό των 200 ημερών αλλά δεν τα κατάφερε. Φάνηκε όμως η διάθεση. Στα 2,1850 ευρώ και στο +9,25% με 115 χιλ. τεμάχια.

YALCO: Ελπίζουμε αυτοί που έγραψαν την ανακοίνωση να έχουν καταλάβει, γιατί εμείς δεν καταλάβαμε τι θέλει να πει ο ποιητής. Προφανώς έχει να κάνει με τα δάνεια και μάλλον θα πάει για κάποια ρύθμιση. Αλλά τί, πώς, πότε δεν έχουμε ιδέα.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Λίγη προσοχή στο τι αγοράζετε. Από τις μετοχές που έχουν μείνει πίσω κάποιες δεν το δικαιολογούν, αλλά κάποιες το δικαιολογούν και με το παραπάνω. Βλέπουμε κάποιες προσπάθειες να τρέξουν μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Βλέπουμε και κάτι «μαστιγώματα» σε μετοχές με αρνητικά ίδια κεφάλαια, με υψηλό δανεισμό κ.α. Δεν έχουν όλες στόρι. Το γρήγορο κέρδος καμιά φορά δημιουργεί εγκλωβισμούς και αξιόλογες ζημιές. Η στήλη έχει πρώτο μέλημα την προστασία του χαρτοφυλακίου.

Σήμερα είδαμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Μεγάλος όγκος και πτώση στη Sato, Με όγκο η πτώση και σε Ευρωσυμβούλους, πτώση σε Υάλκο, Ιντραλότ, ΜΙΓ κ.α.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Νέα προσπάθεια διάσπασης αντίστασης. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να το κάνει, γιατί έχει κουράσει. Φανταστείτε να μην είχε επενδύσει σε καράβια που το φορτίο έχει πάει στο Θεό και να μην είχε και ρευστό. Αλλά τι λέμε, άμα χρώσταγε και έβγαζε ζημιές μπορεί να είχε τραβήξει αγοραστές. Εδώ παίζει και ο κάθε πικραμένος.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Αξιόλογη κίνηση και έχει μείνει πίσω, την ώρα που είναι σε ένα hot κλάδο.

ΑΣΤΑΚ: Στα 10,50 ευρώ και στο +5,53%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Κανονικά με 109 χιλ. τεμάχια θα έπρεπε να είχε κλειδώσει, αλλά εδώ έχουμε πωλητή μήνες τώρα. Πάλι καλά που πήγε στα 0,7280 ευρώ. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάει εκεί που αξίζει, αλλά έχει κουράσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης