Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικές κινήσεις με το βλέμμα στον MSCI

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικές κινήσεις με το βλέμμα στον MSCI
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τον MSCI περιμένει όλη η αγορά σήμερα το βράδυ καθώς δεν έχουμε άλλες σημαντικές ειδήσεις από το εσωτερικό. Από αποτελέσματα, αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει εξάμηνο η Coca Cola. Σε ό,τι αγορά στον MSCI, υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις αλλά μάλλον δεν έχει προεξοφληθεί κάτι στο ταμπλό. Υπάρχει ανησυχία για Jumbo, που όμως έχει ήδη υποχωρήσει λόγω και άλλων θεμάτων. Στην προσυνεδρίαση είχε σημαντικές εντολές πώλησης και λίγες αγορές με αποτέλεσμα να δείχνει εκτιμώμενο άνοιγμα ακόμα και στα 10 ευρώ.

Από την άλλη πάλι υπάρχουν σενάρια για Μυτιληναίο και Εθνική Τράπεζα για είσοδο στον Greece Standard. Ίσως δούμε και την Πειραιώς να μπαίνει ξανά στον Small Cap. Πλάκα θα έχει… Οι αγορές του εξωτερικού άνοιξαν σταθεροποιητικά μετά και τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street. Περιμένουμε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Σταθεροποιητικό και το άνοιγμα του ΧΑ στα πρώτα λεπτά με τις πιέσεις σε Jumbp και Τέρνα Ενεργειακή να προσπαθούν να αντισταθμιστούν από την ανοδική κίνηση των Εθνική, Τιτάν και Alpha Bank. Η ΔΕΗ στο ξεκίνημα έκανε όγκο 117 χιλ. τεμάχια δείχνοντας τον όγκο αυξημένο.

JUMBO: Μπήκαν σημαντικές εντολές πώλησης που έδιναν άνοιγμα στην προσυνεδρίαση στα 10 ευρώ με το -30% να είναι στα 9,32 ευρώ. Λίγο αργότερα βελτιώθηκαν οι αγοραστές με το εκτιμώμενο άνοιγμα να πηγαίνει στα 12,43 ευρώ. Λίγα λεπτά πριν το άνοιγμα ακυρώθηκαν οι πωλήσεις και το άνοιγμα πήγε στα 13,10 ευρώ. Υπάρχουν προφανώς ανησυχίες από επενδυτές οι οποίοι εκτιμούν πως θα φύγει από τον MSCI Greece Standard. Θυμίζουμε πως τεχνικά η εικόνα της μετοχής είχε χαλάσει από πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Σήμερα στο άνοιγμα γράφει χαμηλό 6 μηνών. Στα 13,08 ευρώ. Ο όγκος στα 8 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 1,78 δισ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κρατιέται πολύ όμορφα κοντά στα ιστορικά υψηλά της δοκιμάζοντας μάλιστα στο άνοιγμα τα 16 ευρώ. Έχει κάνει μεγάλη κίνηση τους προηγούμενους μήνες και βρίσκεται και πάλι στα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα. Σταθερά στις τελευταίες αναθεωρήσεις υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα μπει, αλλά δεν επιβεβαιώνονται. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό…

ΔΕΗ: Χθες υπήρχε μηχανάκι στην πλευρά των πωλητών και δεν άφησε τη μετοχή να πάει υψηλότερα. Μάλιστα έμεινε με πωλητές. Σήμερα στο ξεκίνημα έκανε όγκο πάνω από 110 χιλ. τεμάχια και προφανώς έφυγε ένα μέρος των πωλήσεων που είχαν μείνει. Στα 9,30 ευρώ, εκεί δηλαδή που ήταν οι πωλητές, άρα μένει να δούμε πόσα έχουν ακόμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζει ανοδικά η Εθνική, όπως και η Alpha Bank και η Eurobank, αλλά με μικρά κέρδη, αφού τα αρχικά περιορίστηκαν κάπως. Ήπιες απώλειες για Πειραιώς, η οποία έχει δώσει στους μετόχους της δωρεάν τις μετοχές Mezz που θα εισαχθούν αύριο στα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Συνεχίζεται η κίνηση από κάποιες μετοχές που το τελευταίο διάστημα έχουν δώσει μεγάλη κίνηση. Συνεχίζει ανοδικά η Unibios και πλέον βρίσκεται πάνω από τα 0,60 ευρώ. Ανοδικά και η Ξυλεμπορία. Προσπαθούν να δώσουν κίνηση AS Company και Μύλοι Λούλη. Οι δύο αυτές μετοχές έχουν μείνει σημαντικά πίσω. Στην ΑΣΚΟ υπάρχει μεγάλος πωλητής πιο ψηλά και δεν είδαμε να βγάζει κομμάτια χαμηλότερα. Στα 2,30 ευρώ και στο +4%. Πάνω από τα 2 ευρώ πλέον η Intracom. Η Καρέλιας δείχνει μία διάθεση και έχει μείνει αρκετά πίσω, αλλά η έλλειψη διασποράς, η υψηλή τιμή και η εμπορευσιμότητα δεν τραβάνε τα επενδυτικά βλέμματα. Με βάση τα θεμελιώδη και άλλες αποτιμήσεις βέβαια θα έπρεπε να είναι αρκετά πιο ψηλά από τα 300 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης