Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +131% η Ξυλεμπορία από την αρχή του έτους – Η αύξηση κεφαλαίου και η εκτίμηση για τα κέρδη

Στο +131% η Ξυλεμπορία από την αρχή του έτους – Η αύξηση κεφαλαίου και η εκτίμηση για τα κέρδη
Στο τέλος του 2020 το καθαρό χρέος ανερχόταν στα 29,3 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια να είναι μόλις στα 2,4 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση των μετοχών της Ξυλεμπορία το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα η μετοχή να καταγράφει άνοδο από την αρχή του έτους κατά 131%.
Οι όγκοι συναλλαγών ειδικά από τα μέσα Ιουνίου άρχισαν να αυξάνονται και από αρχές Ιουλίου άρχισαν να σταθεροποιούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα για τα δεδομένα του κοινού τίτλου.
Σημειώνεται πως από 1η Ιουλίου η Παντελάκης ΑΧΕ ανέλαβε την ειδική διαπραγμάτευση στη μετοχή! 
Η προνομιούχος μετοχή δε φαίνεται να ακολουθεί σε όγκους και άνοδο αλλά και αυτή έχει κάνει μία μικρότερη ανοδική κίνηση.
Η αποτίμηση των κοινών και προνομιούχων μετοχών έχει ανέλθει στα 12,7 εκατ. ευρώ μία αποτίμηση που με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού 2020 δείχνει γεμάτη.
Από την άλλη υπάρχει μία εκτίμηση στον ισολογισμό για το 2021 όπου η διοίκηση αναφέρει πως στο πρώτο τρίμηνο του 2021 τα EBITDA ανέρχονται στις 804 χιλ. ευρώ αυξημένα κατά 89% και πως αν αυτή η τάση συνεχιστεί για το υπόλοιπο της χρήσης εκτιμάται ότι τα κέρδη προ φόρων θα διαμορφωθούν πάνω από 2 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται επίσης πως πρόσφατα η γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Στο τέλος του 2020 το καθαρό χρέος ανερχόταν στα 29,3 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια να είναι μόλις στα 2,4 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις είχαν υποχωρήσει το 2020 στα 28 εκατ. ευρώ από 30,9 εκατ. ευρώ και η ζημιά είχε διαμορφωθεί στα 7,6 εκατ. ευρώ από κέρδη 108 χιλ. ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς αφορούσε απομείωση επισφαλών απαιτήσεων ύψους 6,8 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν μικρότερες απομειώσεις σε υπεραξία και επενδυτικά ακίνητα.
Η αύξηση κεφαλαίου αποτελεί μία ορθή επιλογή καθώς αν πετύχει θα μπορέσει να μειωθεί ο καθαρός δανεισμός, να μειωθούν οι τόκοι και να βελτιωθούν ίδια κεφάλαια και κερδοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης