Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει κατεύθυνση, απουσιάζει ο τζίρος – Επιλεκτικές οι κινήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει κατεύθυνση, απουσιάζει ο τζίρος – Επιλεκτικές οι κινήσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχουμε αύριο την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και κάποιοι αναλυτές περιμένουν ότι η φημολογία μπορεί να βελτιώσει σήμερα και αύριο τις συναλλαγές. Από αποτελέσματα περιμένουμε την Πέμπτη μόνο της Coca Cola. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν σταθεροποιητικά προς ήπια ανοδικά.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται. Απίστευτες καταστάσεις, τεράστια καταστροφή. Η σκέψη μας παραμένει σε όλους αυτούς που δοκιμάζονται και δίνουν τη μάχη. Αλλεργία μας προκαλούν οι «κοκορομαχίες» στα τηλεπαράθυρα από στελέχη κομμάτων που τα ξέρουν όλα…

Στα χρηματιστηριακά, το άνοιγμα του γενικού δείκτη είναι σταθεροποιητικό και με χαμηλό τζίρο. Η Eurobank δείχνει λίγο να ξεχωρίζει στο ξεκίνημα και να ενισχύεται οριακά με μέτριες συναλλαγές. Στα μικρομεσαία βλέπουμε κάποιες κινήσεις σε επιλεγμένες μετοχές, οι οποίες είτε διαθέτουν καλά θεμελιώδη, είτε φημολογούνται κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πριν λίγους μήνες ήταν ο FTSE Russell, σήμερα είναι ο MSCI. Βγάζουν εισαγωγές στους δείκτες, αλλαγές στις σταθμίσεις και μετά τις αλλάζουν ξανά δημιουργώντας σύγχυση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά όπως και να το κάνεις από ένα οίκο της εμβέλειας των MSCI και FTSE περιμέναμε περισσότερο επαγγελματισμό. Στην ίδια μετοχή οι αστοχίες και των δύο σε διάστημα λίγων μηνών. Ήπιες απώλειες για τη μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πολλά μπράβο σε αυτήν την εισηγμένη που δείχνει πάντα έμπρακτα τη διάθεσή της να βοηθήσει την κοινωνία και όσους έχουν ανάγκη. Με δική της δαπάνη μισθώνει 4 ελικόπτερα για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής.

ΔΕΗ: Την άνοιξαν με λίγα κομμάτια στα 9,0750 ευρώ και αμέσως μετά βγήκαν υψηλότερα οι αγοραστές με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα 9,15 ευρώ και στο -0,44%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχασε έδαφος στις τελευταίες συνεδριάσεις, από αυτό που είχε κερδίσει το διάστημα της αύξησης. Στα 1,35 ευρώ και στο -0,59% με χαμηλό όγκο.

IDEAL: Ο εταιρικός μετασχηματισμός οδήγησε σε δημόσια πρόταση, όπως ήταν αναμενόμενο. Αυτή γίνεται στα 2,88 ευρώ και δεν υπάρχει πρόθεση εξόδου από το ΧΑ. Φαινόταν άλλωστε από την πρώτη στιγμή, αφού η τιμή της μετοχής κινήθηκε σημαντικά υψηλότερα από την τιμή συναλλαγής των 2,44 ευρώ. Η δημόσια πρόταση λειτουργεί και εδώ όπως και στην περίπτωση του ΟΛΘ ως μαξιλάρι ασφαλείας για τους επενδυτές. Υποχωρεί 3% η μετοχή στο άνοιγμα και είναι στα 3,18 ευρώ, σημαντικά υψηλότερα δηλαδή από την τιμή της δημόσιας πρότασης.

BYTE: Δυνατό ξεκίνημα με άνοδο πάνω από 4% και προσπάθεια να πιάσει τα υψηλά της. Στα 2,56 ευρώ.

ΒΙΟΣΩΛ: Με καλή άνοδο και το δικό της ξεκίνημα και πλέον η αποτίμηση προσεγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Κάποτε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστελνε επιστολές σε εισηγμένες που οι μετοχές τους είχαν απότομη μεταβολή. Πλέον δεν τις βλέπουμε. Εδώ η άνοδος έχει φτάσει στα 0,3180 ευρώ τον τίτλο. Ξαφνική η αλλαγή στη συμπεριφορά της μετοχής με αύξηση των όγκων συναλλαγών και στη συνέχεια της αποτίμησης. Όχι ότι δε μας αρέσουν αυτά αλλά θα θέλαμε και κάποια εξήγηση. Στα 11,1 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και θυμίζουμε ότι υπάρχει εκτίμηση για πολύ καλή πορεία, αλλά έχουμε και υψηλό δανεισμό για τα μεγέθη της.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με άνοδο ξεκίνησε και βρίσκεται στα 7,60 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης