Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια αντίδραση με χαμηλό κόστος – Η Ελλάκτωρ στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια αντίδραση με χαμηλό κόστος – Η Ελλάκτωρ στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είμαστε πλέον σε καλοκαιρινή περίοδο και περιμένουμε για τον επόμενο ένα μήνα τουλάχιστον, χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την εγχώρια αγορά. Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν τις ανησυχίες στο εξωτερικό και επομένως και στο εσωτερικό.

Συνεχίζουμε να βλέπουμε τη διόρθωση ως μία φυσιολογική εξέλιξη και να προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται. Η προσοχή μας σε αυτές που δίνουν μέρισμα, έχουν καλό ισολογισμό, χαμηλό δανεισμό, καλές ταμειακές ροές και προοπτικές. Στο επίκεντρο σήμερα η Ελλάκτωρ λόγω αύξησης κεφαλαίου. Σημειώνουμε πως μέχρι στιγμής, οι ανακοινώσεις και οι εκτιμήσεις που δίνονται για τα φετινά αποτελέσματα είναι καλές.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπια άνοδο. Παραμένουν στα υψηλά τους. Με εξαιρετικά περιορισμένες συναλλαγές το δικό μας άνοιγμα και πάνω από τις 860μονάδες. Ξεχωρίζουν Lamda, Εθνική, ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ.

ΟΤΕ: Ακυρώνει άλλα 3,46 εκατ. μετοχές. Μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων αλλά και αυξημένων μερισμάτων, η απόδοση για τους μετόχους είναι εξαιρετική. Και φυσικά για το βασικό μέτοχο, αφού πλέον οι μετοχές που κατέχει βελτιώνουν το ποσοστό συμμετοχής, καθώς ο συνολικός αριθμός μειώνεται. Στα 14,50 ευρώ περίπου η μετοχή.

LAMDA: Εξαιρετικά πηγαίνουν οι προπωλήσεις και αυτό δείχνει ότι το project του Ελληνικού είναι game changer για τη χώρα, όπως πιστεύει η στήλη εδώ και καιρό. Φανταστείτε να είχε ξεκινήσει στην ώρα του και τώρα να ήταν στα τελειώματα, τι θα μπορούσε να είχε προσφέρει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Στα 7,77 ευρώ στο ξεκίνημα με μέτριες συναλλαγές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πάνω της τα βλέμματα σήμερα, αφού διαπραγματεύεται με προσαρμοσμένη τιμή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου. Στα 1,2630 ευρώ η κομμένη τιμή (χθεσινό κλείσιμο 1,49 ευρώ). Η τιμή διάθεσης είναι 0,90 ευρώ ανά μετοχή και η σχέση 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλιές.

Υπάρχει ρίσκο αναφέρει το ενημερωτικό για την Αττική Οδό. Αν τη χάσει, χάνει μεγάλο μέρος των EBITDA, ενώ αν ανανεωθεί η σύμβαση, δε θα είναι με τους ίδιους όρους. Είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση κάποιες κινήσεις και έψαχνε τη σύμβαση και το ίδιο κάνει και η τωρινή, σε ό,τι αφορά το κομμάτι αν πρέπει να γυρίσει στο δημόσιο νωρίτερα. Η μετοχή άνοιξε υψηλότερα από την προσαρμοσμένη τιμή και στα 1,31 ευρώ.

ΕΛΠΕ: EP Investment Advisors και Italgas S.p.A. κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε, στην οποία τα ΕΛΠΕ κατέχουν το 35%. Ο όγκος στο ξεκίνημα είναι χαμηλός αλλά δείχνει μία διάθεση να βγουν λίγο υψηλότερα οι αγοραστές. Προσέγγισε στήριξη στη χθεσινή συνεδρίαση και η διόρθωση από τα υψηλά της είναι σημαντική, άρα θα μπορούσαμε να δούμε μία σταθεροποίηση ή μία αντίδραση.

ΤΙΤΑΝ: Συνεχίζεται η διολίσθηση και πιάνει πάλι το χαμηλό που είχε γράψει πριν λίγες μέρες στα 15,48 ευρώ. Μπορεί να βρει στήριξη εκεί αλλιώς πάει για τα 15 ευρώ.

CENTRIC: Με 29 τεμάχια την άνοιξαν στο +8,30% και στα 0,30 ευρώ, αλλά ο πρώτος πωλητής είναι ήδη χαμηλότερα και ο αγοραστής στα 0,2750 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Καλύτεροι οι αγοραστές σήμερα και προσπαθεί να βγάλει αντίδραση. Πραγματικά φθηνή η μετοχή και ουσιαστικά πλην μίας αντίδρασης προς τα 3 ευρώ δεν έχει κάνει κάποια σημαντική κίνηση. Στα 2,60 ευρώ τώρα που σημαίνει πως έχασε όλη την προηγούμενη άνοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης