Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε περιορισμένες μετοχές το ενδιαφέρον – Κράτησε τις 870 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε περιορισμένες μετοχές το ενδιαφέρον – Κράτησε τις 870 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μικρή η διακύμανση του γενικού δείκτη, περίπου 8 μονάδες και κάτι. Γύρω από τις 870 μονάδες και τελικά κατάφερε να κλείσει λίγο υψηλότερα. Πάλι καλός ο όγκος αφού είχαμε αρκετή δραστηριότητα και πάλι στην Alpha Bank, λόγω FTSE και ίσως υπήρχαν και υπόλοιπα από MSCI. Έκανε η μετοχή όγκο 62 εκατ. τεμάχια και η αγορά συνολικά 87,8 εκατ. τεμάχια. Ο συνολικός τζίρος ήταν στα 115 εκατ. ευρώ και η ΑΛΦΑ έκανε τα 68,7 εκατ. ευρώ. 

Περιορισμένο το ενδιαφέρον για τις μετοχές. Λίγες ήταν αυτές που ξεχώρισαν. Κάποια βαριά χαρτιά έβγαλαν αντίδραση και έδωσαν το θετικό πρόσημο στη συνεδρίαση. Καλή εικόνα από νωρίς για Ελλάκτωρ, ανοδικά ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ, αντίδραση από ΕΥΔΑΠ, πάνω η Coca Cola και η Πειραιώς. Αυτές αντιστάθμισαν τις απώλειες που είχαν οι μετοχές των Alpha Bank, Εθνική, Viohalco, Motor Oil και μερικές ακόμα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεχώρισε από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Χωρίς μεγάλο όγκο βρέθηκε σημαντικά υψηλότερα και δεν έδειξε να επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις της αγοράς. Η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου ανοίγει το δρόμο για την αύξηση κεφαλαίου και τη βελτίωση του ισολογισμού. Πρέπει να γίνουν όμως πολλά, δε φτάνει η οικονομική ένεση. Και κάποια στιγμή οι βασικοί μέτοχοι πρέπει να τα βρουν. Αυτές οι διαμάχες μόνο κακά αποτελέσματα έχουν. Στα 1,4930 ευρώ και στο +5,14% με 382 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Οι έχοντες υπομονή και πίστη στα θεμελιώδη, ανταμείβονται. Για πλάκα πήγε σήμερα μέχρι τα 7,30 ευρώ. Σκαλοπάτι, σκαλοπάτι η άνοδος. Το απόλυτο παίξιμο. Γιατί αν δεν κουράσει και λίγο τους βιαστικούς δεν υπάρχει… ομορφιά. Στα 7,25 ευρώ και στο +5,38% με 51 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 317 εκατ. ευρώ. Μη πούμε που ήταν η αποτίμηση πριν ένα ή δυο χρόνια.

INTRACOM: Μεταξύ των λίγων που ξεχώρισαν σήμερα. Πριν από ένα χρόνο ήταν στα 0,50 ευρώ και σήμερα κοιτάζει την περιοχή 1,80-2 ευρώ. Θεωρούμε δυνατή την αντίσταση σε αυτήν την περιοχή όπως φαίνεται και από το μηνιαίο γράφημα. Στα 1,7660 ευρώ και στο +5,75%.ΙΝΤΚΑ.jpg

ΑΔΜΗΕ: Η εικόνα της είναι καλή. Είναι μία μετοχή χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις που ο κάτοχος της παίρνει ένα καλό μέρισμα και έχει να ελπίζει από τις επενδύσεις που θα γίνουν. Είναι για όσους δε θέλουν να πάρουν μεγάλο ρίσκο. Στα 2,6150 ευρώ και στο +2,55%.

ΕΧΑΕ: Απογοητεύει στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά τα έχουμε συνηθίσει πλέον. Βγαίνουν και αρκετά κομμάτια, αφού η διασπορά είναι τεράστια. Ελπίζουμε μπας και βρεθεί κάποιος να πάρει ένα δυνατό ποσοστό και να αρχίσει να ασκεί τα δικαιώματά του, όπως πρέπει…

ΕΥΔΑΠ: Θέλουμε να κλείσει το μήνα πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα και γιατί όχι πάνω από τα 8 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Δυνατός και πάλι.

ΠΑΪΡΗΣ: Επιβεβαίωσε ξανά τη στήριξη κοντά στα 0,93 ευρώ. Χαμηλό σήμερα στα 0,94 ευρώ και κλείσιμο στα 1,05 ευρώ. Στο υψηλό ημέρας δηλαδή.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Μεγάλος ο όγκος αφού 43 χιλ. τεμάχια στη συγκεκριμένη εταιρεία είναι πάνω από 1% του συνόλου των μετοχών. Η συμπεριφορά της μετοχής παραμένει καλή και για να γράψουμε αυτό που σκεφτόμαστε, κάποιοι την προσέχουν τη μετοχή. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και κάποια σχέδια που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μία βελτίωση της αποτίμησης.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Και εδώ οι όγκοι έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα. Έχει και market maker η μετοχή, αλλά προφανώς κάτι θα πρέπει να περιμένουμε και εδώ.

PREMIA: Με την αύξηση να γίνεται στα 1,44 ευρώ, κάποιοι με λίγα χρήματα την πήγαν αρκετά υψηλότερα σήμερα. Σαν να «καλούν» τους υποψήφιους επενδυτές να αγοράσουν από τη δημόσια προσφορά. Μεταμορφώνεται βέβαια η εταιρεία σε ένα όμιλο με δυνατά ακίνητα και αποτίμηση άνω των 100 εκατ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ.

ΜΙΚΡΑ: Είναι και κάποια μικρά, έως πολύ μικρά χαρτιά, που έτρεξαν κατά την άποψή μας χωρίς ιδιαίτερο ρόλο, απλά με την προσδοκία ότι μπορεί να γίνει κάτι. Στην πορεία φτιάχτηκαν σενάρια, ακούστηκαν διάφορα και πήγαν αρκετά υψηλότερα χωρίς ιδιαίτερους όγκους. Δυστυχώς, τα θεμελιώδη είναι αυτά που πρέπει πρώτα να κοιτάμε. Από όλα αυτά τα σενάρια άμα βγει το ένα στα δέκα θα είμαστε ευχαριστημένοι. Και από turnaround πολλά έχουμε ακούσει αλλά στο πέρασμα των χρόνων, λίγα επιβεβαιώθηκαν. Οι περισσότερες που μας απασχόλησαν με τέτοια σενάρια βρέθηκαν εκτός ταμπλό.

Συνεχίζουμε να κοιτάμε όλες τις εταιρείες, αλλά να βλέπουμε επενδυτικά μόνο όσες αξίζουν. Το να πάρεις ένα μικρό bet σε κάποια εταιρεία που έχει προβλήματα και ίσως τα λύσει, μπορεί αν επιβεβαιωθεί να σου δώσει μία καλύτερη υπεραξία, στο συνολικό σου χαρτοφυλάκιο. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει το χαρτοφυλάκιό σου να έχει μόνο τέτοιες…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης