Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναμέτρηση με τις 870 μονάδες – Βοήθειες από ΟΤΕ και Titan

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναμέτρηση με τις 870 μονάδες – Βοήθειες από ΟΤΕ και Titan
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Υπάρχουν ανησυχίες για τον πληθωρισμό και οδηγούν λίγο χαμηλότερα τις αγορές. Βέβαια αυτές είναι, οι μεγαλύτερες τουλάχιστον, σε ιστορικά υψηλά. Τι να πούμε για τη δική μας που παλεύει να κρατηθεί σε επαφή με τις 900 μονάδες. Άλλα νούμερα, τι να συγκρίνουμε; Απλά μας επηρεάζουν και ειδικά στα αρνητικά εμείς αντιδρούμε πιο υπερβολικά σε σύγκριση με τα θετικά.

Βλέπουμε πάντως, πως παρά τις πολλές αυξήσεις, χρήμα υπάρχει και απλά πρέπει να βρεθούν οι τρόποι να έρθουν στην Ελλάδα. Είδαμε τον όγκο στην Alpha Bank και τι εισροές υπήρξαν λόγω της εισόδου της μετοχής στον MSCI Greece Standard. Χρειάζεται η Ελλάδα ένα καλό στόρι, αλλά προς το παρόν τα χιλιάδες νέα κρούσματα δημιουργούν ανησυχίες για τον τουρισμό.

Χρειάζεται όμως και όραμα και από το Χρηματιστήριο και από τις εισηγμένες. Να ασχοληθούν περισσότερο για το προϊόν τους και να φέρουν επενδυτές. Δεν αρκεί να είμαστε «βολεμένοι» από μία κατάσταση. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Το ΧΑ έχει καλές εταιρείες, αλλά και εκτός ΧΑ υπάρχουν δεκάδες που θα μπορούσαν να εισαχθούν και να βελτιώσουν τις επιλογές των επενδυτών. Με τόσες δημόσιες προτάσεις και αποχωρήσεις που έχουν γίνει, απουσιάζουν ολόκληροι κλάδοι από το ΧΑ.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Με καλό τζίρο ξεκίνησε και η σημερινή συνεδρίαση κυρίως λόγω πακέτου που έχει γίνει στη Eurobank. Σταθεροποιητική η εικόνα στα πρώτα λεπτά, με ανοδική κίνηση από Titan, Jumbo, ΟΤΕ και μερικές ακόμα. Θα δώσει μάχη όπως φαίνεται ο γενικός δείκτης για τις 870 μονάδες.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ξεκινάει σήμερα το ομολογιακό της Prodea και η αύξηση κεφαλαίου της Premia. Έχουμε και άλλες εκδόσεις το επόμενο διάστημα. Πήρε έγκριση το ενημερωτικό της Ελλάκτωρ και σύντομα θα ξεκινήσει και η δική της αύξηση. Παρά τις αποχωρήσεις από το ΧΑ, λόγω των αυξήσεων κεφαλαίου, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει ενισχυθεί και έχει υπερκαλύψει την απώλεια.

ALPHA BANK: Από σήμερα στον MSCI Greece Standard. Τεράστιος ο όγκος στη μετοχή χθες και ίσως έχουμε και σήμερα καλό όγκο συναλλαγών. Από το κλείσιμο αλλάζει και ο αριθμός των μετοχών που υπολογίζονται στους δείκτες FTSE, αλλά όχι η στάθμιση. Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες ροές από αυτήν την αλλαγή. Υποχωρεί οριακά στο ξεκίνημα με καλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νομίζουμε πως η Εθνική έχει μείνει λίγο πίσω σε απόδοση έναντι της Alpha Bank, κοιτώντας την πορεία τους από την αρχή του έτους. Αν όμως δούμε την πορεία τους από τα χαμηλά του 2020, αυτή που έχει μείνει αρκετά πίσω είναι η Alpha Bank. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο έχουν μείνει πίσω έναντι της αγοράς. Η Πειραιώς είναι αμετάβλητη στο ξεκίνημα και οι άλλες 3 συστημικές έχουν ήπιες απώλειες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έγινε στο κλείσιμο μεγάλος όγκος στη μετοχή, αλλά που να τα δούμε όλα, όταν είχε γεμίσει η οθόνη με πράξεις της Alpha Bank. Στα 1,42 ευρώ στο άνοιγμα.

ΕΧΑΕ: Γύρισε από τα 4,30 ευρώ κάτω από τα 4 ευρώ με τον όγκο στο ΧΑ να πηγαίνει στα ουράνια… Θα μας πείτε, έρχεται Αύγουστος και ο όγκος θα πέσει ξανά. Αλλά και 4 ευρώ βρε παιδιά;

ΕΛΤΟΝ: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα όχι μόνο λόγω της ανόδου κατά 4,5% αλλά και λόγω δυνατής εντολής αγοράς στα 1,70 ευρώ (+1,49%).

PREMIA: Με μικρό όγκο ενισχύεται 8,28%. Ξεκινάει η αύξηση στα 1,44 ευρώ, διευρύνεται το discount των νέων μετοχών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης