Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη ο τζίρος λόγω Alpha Bank – Ξανά στις 870 μονάδες ο γενικός δείκτης

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη ο τζίρος λόγω Alpha Bank – Ξανά στις 870 μονάδες ο γενικός δείκτης
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πάλι η Alpha Bank είχε πάνω της όλα τα βλέμματα. Δυνατός τζίρος. Τι δυνατός; Στα ύψη. Η είσοδος της μετοχής στον MSCI πήγε την αξία των συναλλαγών στα 316 εκατ. ευρώ. Στελέχη της αγοράς απέδιδαν σήμερα την πτώση σε ΟΠΑΠ, Jumbo και ΟΤΕ στην είσοδο της ΑΛΦΑ στους δείκτες και τόνιζαν ότι μπορεί κάποια χαρτοφυλάκια να αντλούσαν ρευστότητα από εκεί και να τη διοχέτευαν στην Alpha Bank.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΠΑΠ διαπραγματευόταν χωρίς το μέρισμα, αλλά το έχασε όλο και κάτι ακόμα. Τελικά η αγορά υποχώρησε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Εθνική και Coca Cola, αλλά μόλις κατά 0,47%. Δεν αλλάζει το σενάριο, δοκιμάζουμε ξανά τις 870 μονάδες και περιμένουμε. Έχουν ομορφύνει οι αποτιμήσεις, χρειάζονται προσεκτικές τοποθετήσεις και σε εταιρείες που έχουν αποδείξει ότι έχουν αντοχές.

ALPHA BANK: Λες και δεν είχαν αγοράσει μετοχές 3 μέρες τώρα τα funds που ακολουθούν τους δείκτες και έσπευσαν στο κλείσιμο να τις πάρουν όλες. Εντολές για 158 εκατ. τεμάχια είχε η μετοχή στις τελικές δημοπρασίες και σε όλη τη συνεδρίαση είχε υψηλό όγκο 64,4 εκατ. τεμαχίων. Τελικά ο όγκος ξεπέρασε τα 222 εκατ. τεμάχια και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 1,1395 ευρώ με πωλητές όμως που ήθελαν να δώσουν 33 εκατ. τεμάχια.

Είχαμε πάντως πολλά χρόνια να δούμε μία μετοχή να έχει πάνω της στραμμένα όλα τα βλέμματα και το μεγαλύτερο μέρος του όγκου και του τζίρου επί τρεις μέρες συνεχόμενες. Ούτε τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων να είχε…

ΟΠΑΠ: Φάνηκε πως η πίεση ήρθε λόγω MSCI, αφού και στις τελικές δημοπρασίες υπήρχαν μεγάλες εντολές πώλησης. Τις μάζεψαν όμως όλες και έμεινε με αγοραστές στο τέλος. Έκανε όμως συνολικά 1,5 εκατ. τεμάχια. Το μέρισμα που έκοψε ήταν 0,55 ευρώ και η μετοχή έχασε 0,78 ευρώ. Έκλεισε στα 11,90 ευρώ και πρέπει να πάει ξανά πάνω από τα 12 ευρώ.

ΟΤΕ: Και εδώ πιέστηκε η μετοχή και έχασε 2,08%. Μικρότερος ο όγκος πάντως.

JUMBO: Έχασε και τα 14 ευρώ. Δυστυχώς το γράφημα έδειχνε το δρόμο εδώ και καιρό. Ελπίζουμε να μη χάσει τα 13 ευρώ. Παρά τα όσα συμβαίνουν με τις πρώτες ύλες και με τα μεταφορικά κόστη, εκτιμούμε πως η διοίκηση Βακάκη, θα βρει τη λύση. Έρχεται και μέρισμα και βελτιώνεται η μερισματική απόδοση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά την πρόσφατη κίνηση μέχρι λίγο πάνω από τα 1,63 ευρώ και εδώ το γράφημα έδειχνε υποχώρηση. Προσέγγισε πλέον εκθετικό των 200 ημερών και καλή αντίσταση. Θα μπορούσαμε να τη δούμε και λίγο χαμηλότερα, αλλά αυτά τα επίπεδα για όσους θέλουν να μπουν και στην αύξηση μάλλον είναι όμορφα.

ΔΕΗ: Εύκολη ανοδική κίνηση και με χαμηλό όγκο. Στα 8,85 ευρώ και στο +1,14%.

ΕΘΝΙΚΗ: Η καλύτερη του FTSE 25 σήμερα. Έχει απόσταση πλέον από την Alpha Bank σε απόδοση από την αρχή του έτους. Έχει δείξει πως την κίνηση μέχρι τα 2,70 ευρώ την έχει. Για να δούμε…

ΕΧΑΕ: Με απώλειες το κλείσιμο και γιατί να πάει πάνω; Μήπως και ασχολείται κανείς;

ΝΑΚΑΣ: Βγαίνουν κομμάτια στα 2 ευρώ και κάποιοι τα μαζεύουν μέρες τώρα προσεκτικά.

CPI: Την έχει εύκολα την κίνηση μέχρι το 1 ευρώ. Στο +2,30% και στα 0,89 ευρώ με όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

FLEXOPACK: Στο -7,10% και στα 8,50 ευρώ με όγκο 2 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο 1.662 στους πωλητές. Κάποιοι μάλλον ανησυχούν για τις τιμές των πρώτων υλών. Και η στήλη ανησυχεί συνολικά για τις εισηγμένες, αλλά εδώ έχουμε ένα ισολογισμό διαμάντι. Παίζει να είναι μεταξύ των 5 καλύτερων του ΧΑ, με βάση τα δικά μας πρότυπα.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Στο κάτω όριο της συσσώρευσης και σε στήριξη πάλι η μετοχή. Υποχώρησε 3,44% και έκλεισε στα 1,2650 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης