Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χάνει όλο το μέρισμα ο ΟΠΑΠ, πιέζεται η Alpha Bank

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χάνει όλο το μέρισμα ο ΟΠΑΠ, πιέζεται η Alpha Bank
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Όλα τα βλέμματα και σήμερα στην Alpha Bank. Αυξάνεται η αποτίμηση από την εισαγωγή των νέων μετοχών, αυξάνεται και ο τζίρος στο ΧΑ, αφού από το κλείσιμο σήμερα μπαίνει στον MSCI Greece Standard. Πέντε πλέον η μετοχές στον εν λόγω δείκτη (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo, Eurobank και Alpha Bank). Έχουμε και την αποκοπή όμως του μερίσματος του ΟΠΑΠ.

Έχει βαρύτητα σε γενικό δείκτη και στον FTSE 25, είναι υψηλή η μερισματική απόδοση, άρα θέλουμε, άλλες μετοχές με βαρύτητα να σηκώσουν την αγορά στις πλάτες τους και να αποφύγουμε μία υποχώρηση. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπιες απώλειες. Η πορεία των εμβολιασμών κρίνει την ανάκαμψη της οικονομίας μας, με την αύξηση των κρουσμάτων να δημιουργεί ανησυχίες.

Η αγορά πριν ανοίξει ο ΟΠΑΠ είχε οριακή άνοδο, ενώ μόλις άνοιξε υποχώρησε κατά 0,18%. Πτωτικά και η Alpha Bank, όλο το μέρισμα και κάτι ακόμα χάνει ο ΟΠΑΠ. Πτωτικά η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΤΕ μεταξύ άλλων. Ανοδικά αλλά με χαμηλό όγκο ΔΕΗ, Motor Oil, Coca Cola.

ΑLPHA BANK: Η μετοχή άνοιξε με απώλειες 2% και στα 1,1 ευρώ με την αποτίμηση πλέον να λέει 2,6 δισ. ευρώ. Υψηλός και πάλι ο όγκος, αλλά λογική η εξέλιξη αφού είπαμε έχουμε ένταξη στον MSCI. Υπάρχει βέβαια διάθεση για καλύτερη πορεία αφού αμέσως μετά το άνοιγμα περιορίστηκαν οι απώλειες.

ΟΠΑΠ: Κομμένος σήμερα ο τίτλος, με το μικτό μέρισμα να είναι 0,55 ευρώ και το καθαρό 0,5225 ευρώ ανά μετοχή. Υπάρχει δικαίωμα επανεπένδυσης του μερίσματος. Η μικτή μερισματική απόδοση με βάση το χθεσινό κλείσιμο είναι 4,3%. Πήγε μέχρι το -5% και μάζεψε λίγο και πλέον χάνει μόνο το μέρισμα. Κρατάει τα 12 ευρώ επειδή χθες τον έκλεισαν στις τελικές δημοπρασίες στο υψηλό ημέρας και απέκτησε καλή απόσταση.

COCA COLA: Με άνοιγμα στα 30 ευρώ ενισχύεται 1,01% και οι αγοραστές είναι λίγο υψηλότερα. Μπορεί να βάλει πλάτη σήμερα και να αντισταθμίσει τις απώλειες του ΟΠΑΠ. Έτσι η αγορά μπορεί να διατηρήσει τις 870 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρεί και η Εθνική, αμετάβλητη η Πειραιώς και με ήπια άνοδο η Eurobank. Θέλουμε τη βοήθειά τους σήμερα για να κρατήσουμε κρίσιμα επίπεδα. Όχι, ότι αν πάμε και λίγο χαμηλότερα αλλάζει η μακροπρόθεσμη τάση στο ΧΑ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά τη χθεσινή υποχώρηση.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 6,30 ευρώ το δικό της άνοιγμα και έχει χάσει αρκετό έδαφος στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η αποτίμηση των 44,5 εκατ. ευρώ μας φαίνεται αρκετά ελκυστική.

PRODEA: Με εύρος απόδοσης από 2,20% έως 2,60% η έκδοση ομολόγου.

ΔΕΗ: Χαμηλός και ο δικός της όγκος στο ξεκίνημα.

ΕΛΧΑ: Συνεχίζει κάτω από τα 2 ευρώ.

ΟΓΚΟΣ: Αν αφαιρέσεις τον όγκο της Alpha Bank από τον όγκο που έχει κάνει συνολικά η αγορά, δε μένει κάτι για τις υπόλοιπες μετοχές. Η μεγάλη πλειονότητα που έχει κάνει πράξη έχει ελάχιστα κομμάτια, ακόμα και τα βαριά χαρτιά. Τα μικρά έχουν ακόμα μικρότερο όγκο και δεν ξεχωρίζει κάποια στα πρώτα λεπτά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης