Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ευρώπη και μέρισμα Coca Cola σπρώχνουν χαμηλότερα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ευρώπη και μέρισμα Coca Cola σπρώχνουν χαμηλότερα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Στη δική μας αγορά το μέρισμα της Coca Cola επηρεάζει τη γενική εικόνα, αλλά και πολλά βαριά χαρτιά άνοιξαν με σημαντική πτώση. Το άνοιγμα είναι κάτω από τις 870 μονάδες με απώλειες 1% και περιορισμένες συναλλαγές πάλι.

Η Alpha Bank διαπραγματεύεται κάτω από την τιμή της αύξησης, η Πειραιώς μετά από ένα μεγάλο διάστημα παραμονής σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα της αύξησης, διολισθαίνει κάτω από τα 1,40 ευρώ. Η Jumbo δοκιμάζει τα 14 ευρώ, ενώ πτωτικά κινούνται Μυτιληναίος, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Αντιστέκονται αλλά με περιορισμένες συναλλαγές Aegean και ΕΛΠΕ.

COCA COLA: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή ύψους 0,64 ευρώ ανά μετοχή. Αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2% και λόγω της βαρύτητας που έχει στους βασικούς δείκτες μας επηρεάσει. Στο -2,71% η μετοχή και στα 30,15 ευρώ.

AEGEAN: Ζημιές 44,5 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο ο όμιλος. Οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 56,9 εκατ. ευρώ από 112,3 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένες λόγω των προσπαθειών να μειωθούν τα κόστη, ενώ δεν υπήρχαν και οι ζημιές από την αντιστάθμιση. Σημάδια ανάκαμψης αναφέρει η εταιρεία ότι παρουσιάζει από τον Ιούνιο η τουριστική κίνηση, αλλά ο βαθμός ελέγχου της πανδημίας θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων δευτέρου εξαμήνου. Στα 5,26 ευρώ και στο +0,57%.

ΟΛΠ: Με δελτίο τύπου ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας αναφέρει πως η μη εκτέλεση υποχρεωτικών επενδύσεων συνεπάγεται ποινικές ρήτρες. Η Α Περίοδος ολοκληρώνεται σε δύο μήνες και τονίζει πως η μη εκτέλεση του 60-70% των υποχρεωτικών επενδύσεων θα πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαιη. Προκύπτουν επομένως μεγάλα χρηματικά ποσά υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

ΔΕΗ: Στην προσυνεδρίαση μία market εντολή πώλησης που είχε μπει έδινε άνοιγμα στη μετοχή στα 8,44 ευρώ με το προηγούμενο κλείσιμο στα 8,92 ευρώ. Δεν υπήρχαν καλές εντολές αγορές στο πρώτα λεπτά με αποτέλεσμα να δείχνει εκεί άνοιγμα. Μπήκαν στη συνέχεια κάποιες υψηλότερα και άνοιξε η μετοχή με 2.164 τεμάχια στα 8,76 ευρώ και με απώλειες 1,79%.

ΟΤΕ: Πτωτικά κατά 2% στα πρώτα λεπτά και στα 14,51 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αναμένει η αγορά το ενημερωτικό για την αύξηση κεφαλαίου. Η μία πλευρά αναφέρει πως η καθυστέρηση είναι για τυπικά θέματα και η άλλη πλευρά πως υπάρχουν σημαντικά θέματα, τα οποία καθυστερούν την έγκριση. Η μετοχή στα 1,46 ευρώ.

JUMBO: Δοκιμάζονται τα 14 ευρώ. Θεωρούμε τη μετοχή σηματωρό και επειδή είχαμε δει τη συσσώρευση μεταξύ 14,70 και 16 ευρώ και την αδυναμία να περάσει και να μείνει πάνω από τα 16 ευρώ, «μπήκαμε» σε επιφυλακή φοβούμενοι τη διάσπαση των 14,70 ευρώ. Αυτό τελικά έγινε και πλέον η μετοχή μας δείχνει πως μπορεί να δει και χαμηλότερες τιμές. Καλό ήταν το εξάμηνο, αλλά οι ανησυχίες για την επάρκεια των προϊόντων όπως διατυπώθηκαν από τον κ.Βακάκη επηρεάζουν και στέλνουν και ένα μήνυμα συνολικά.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης δεν υπάρχουν πολλές ανοδικές και όσες έχουν άνοδο οι όγκοι των συναλλαγών είναι περιορισμένοι. Η Entersoft ενισχύεται 1,18% με σχετικά καλές συναλλαγές, ενώ η Reds είναι στο +5% περίπου με 500 τεμάχια. Ανοδικά η ΕΚΤΕΡ με μέτριο όγκο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Είχε πιεστεί το προηγούμενο διάστημα και προσπάθησε να αντιδράσει. Όμως σήμερα το κλίμα στην αγορά είναι έντονα πτωτικό και πιέζεται εκ νέου η μετοχή. Στα 0,86 ευρώ με όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 98 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης