Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ενισχύθηκε με κρατικά κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ η Aegean – Η εικόνα του ισολογισμού

Ενισχύθηκε με κρατικά κεφάλαια 120 εκατ. ευρώ η Aegean – Η εικόνα του ισολογισμού
Με την αύξηση κεφαλαίου αλλά και την εκκίνηση του τουρισμού, η εισηγμένη παύει να καίει κεφάλαια και αναμένεται η βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων
Σχετικά Άρθρα

Στην άντληση της οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος, στα πλαίσια της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, ύψους 120 εκατ. ευρώ προχώρησε η Aegean Airlines.
Μετά την πιστοποίηση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ και όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία το κράτος ενίσχυσε την Aegean λαμβάνοντας τίτλους παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης μετοχών.
Συνολικά έλαβε 10.369.217 τίτλους που ο καθένας παρέχει το δικαίωμα μίας μετοχής στην τιμή των 3,20 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και η τιμή της αύξησης.
Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής στα 5,28 ευρώ, η αξία των τίτλων αυτών ανέρχεται στα 54,75 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερα από την αξία της ενίσχυσης.
Ωστόσο, έχει ξεκαθαριστεί πως πρόκειται για κρατική ενίσχυση και όχι για απόκτηση θέσης του κράτους στην εταιρεία, επομένως δεν εισέρχεται με σκοπό το κέρδος, αλλά με σκοπό τη στήριξη.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων ο όμιλος εμφάνισε σημαντικές ζημιές 228 εκατ. ευρώ στο χρήση 2020, ενώ τα ίδια κεφάλαια είχαν υποχωρήσει στα 77,5 εκατ. ευρώ.
Στους πρώτους μήνες του 2021 η διοίκηση είχε ενημερώσει πως συνέχιζε να «καίει» χρήμα, λίγο λιγότερο σε σχέση με το 2020 καθώς δεν είχε τη ζημιά από την αντιστάθμιση των καυσίμων.
Στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως τα ίδια κεφάλαια στο τέλος του πρώτου τριμήνου θα ήταν σημαντικά μειωμένα και μάλλον αρνητικά στο τέλος εξαμήνου.
Με την αύξηση κεφαλαίου αλλά και την εκκίνηση του τουρισμού, η εισηγμένη παύει να καίει κεφάλαια και αναμένεται η βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων.
Επιπλέον με την κρατική ενίσχυση θα βελτιωθεί περαιτέρω, όπως και η ρευστότητα.
Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 476 εκατ. ευρώ με τις τελευταίες μέρες η μετοχή να δέχεται πιέσεις λόγω της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ και των ανησυχιών για την πορεία του τουρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης