Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αξιόλογη διολίσθηση με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αξιόλογη διολίσθηση με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τις αγορές της Ευρώπης να έχουν μαζέψει τις πρωινές απώλειες, η δική μας αγορά πάλι δεν τα κατάφερε. Έκλεισε με αξιόλογες απώλειες άνω του 1%, λίγο υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας και με χαμηλό τζίρο. Λίγες μετοχές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση έκλεισαν με άνοδο, όχι μεγαλύτερη του 1,59% και οι υπόλοιπες με απώλειες έως και 4%.

Στα μικρομεσαία, είδαμε πάλι απουσία αγοραστών, μεγάλα χάσματα και σημαντικές απώλειες. Είναι κάτι που βέβαια έχουμε ξαναδεί και επισημάνει. Όταν αυξάνονται οι αποδόσεις γίνονται μεγάλοι όγκοι και μετά, «κόβει» απότομα ο όγκος και υποχωρούν οι αποτιμήσεις. Πλέον εντοπίζονται μετοχές που έχουν διορθώσει αρκετά. Ο Γ.Δ. έκλεισε κάτω από τις 880 μονάδες με την πρώτη στήριξη να εντοπίζεται στις 870 μονάδες.

Θεωρούμε πως οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη και την αύξηση των κρουσμάτων κάνει τους επενδυτές να θέλουν να πάρουν λιγότερο ρίσκο και να θέλουν να αυξήσουν ρευστότητα. Η στήλη, είχε επιλέξει να αυξήσει ρευστότητα στο εικονικό της χαρτοφυλάκιο στην ανοδική κίνηση και τώρα είναι έτοιμη να προσθέσει επιλογές. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσοχή και διατήρηση ρευστότητας.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κάτω από τον εκθετικό των 50 ημερών. Ο αντίστοιχος των 100 ημερών είναι στις 861 μονάδες περίπου. Δεν έχει χαλάσει η εικόνα του και το διάγραμμα δείχνει πως και πιο κάτω να πάει, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το θέμα είναι πως κάποιοι έχουν μεγάλα κέρδη, γιατί έχουν τοποθετηθεί καιρό και κάποιοι που μπήκαν τελευταίοι ίσως μετράνε απώλειες, οι οποίες για κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν αξιόλογες.

AEGEAN: Πρώτη σε απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αφού σε αυτήν εντοπίζεται κυρίως το στόρι του τουρισμού στη χώρα. Αν ο τουρισμός δεν πάει καλά, δε θα πάει και η συγκεκριμένη. Στα 5,28 ευρώ και στο -4% με 50 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο -3% η Εθνική, περίπου στο ίδιο ποσοστό οι απώλειες για Πειραιώς, στα 1,0260 ευρώ το κλείσιμο της Alpha Bank με απώλειες 1,58% και με άνοδο 0,45% η Eurobank.

ΕΥΔΑΠ: Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 8,16 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κάτω από τα 15 ευρώ.

MOTOR OIL: Η Optima Bank έδωσε τιμή στόχο τα 18 ευρώ, αρχίζοντας εκ νέου την κάλυψη για τη μετοχή με σύσταση αγοράς. Με απώλειες 1,68% και στα 14,07 ευρώ.

QUEST: Τα 20,68 ευρώ από 8,7 ευρώ δίνει τιμή στόχο η Beta διατηρώντας τη σύσταση για υπεραπόδοση.

JUMBO: Εδώ πάει να γίνει αυτό που φοβόμασταν. Δηλαδή αφού δεν κράτησε τα 14,70 ευρώ που μας είχε επιβεβαιώσει στο παρελθόν, δοκιμάζει πλέον χαμηλότερα. Σήμερα έγραψε χαμηλό 4 μηνών. Η πορεία της μάλλον θα μας δείξει τι θα κάνει και η αγορά. Κοιτάμε την περιοχή 13-14 ευρώ πλέον.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Σήμερα προχωράμε σε αλλαγές στις επιλογές μας για το εικονικό μας χαρτοφυλάκιο. Εντάσσουμε εκ νέου στις επιλογές μας κάποιες από τις μετοχές που είχαμε αφαιρέσει λόγω της ανόδου της αγοράς και επειδή μας ικανοποιούσε η απόδοση που είχαν, ή είχαμε εντοπίσει κάποιους άλλους κινδύνους.

TITAN: Πάτησε στα 16 ευρώ που βλέπαμε ως πρώτη καλή στήριξη. Λέμε τώρα, γιατί αν θέλουν να την πάνε χαμηλότερα, έχουν τρόπους… Στα 16 ευρώ είναι και ο εκθετικός των 100 ημερών. Σε σύγκριση με την περίοδο που την είχαμε στις επιλογές μας, έχει διαγράψει το 5% του συνόλου των μετοχών. Την αφαιρέσαμε κοντά στα υψηλά της και ενώ είχε κόψει το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου. Θεωρούμε τα επίπεδα πλέον ελκυστικά, αν και έχουμε κάποιες ανησυχίες για την πορεία των πρώτων υλών. Στα 16,06 ευρώ και στο -1,11%, το κλείσιμο και η τιμή επανεισόδου στις επιλογές. Στα τρέχοντα αλλά και κάπως υψηλότερα επίπεδα είχαμε δει πριν λίγες εβδομάδες, αγορές από insider.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Είχαμε αφαιρέσει τη μετοχή από τις επιλογές μας στα 0,54 ευρώ, ενώ όταν είχαμε δημοσιεύσει τις επιλογές ήταν στα 0,45 ευρώ. Πήραμε το κέρδος μας, το εικονικό, και αποφύγαμε σε μία καλή αγορά να βλέπουμε επιθετικούς πωλητές. Σήμερα, η μετοχή γύρισε εκεί που την είχαμε επιλέξει. Την επαναφέρουμε επομένως στις επιλογές μας, αλλά θα είμαστε προσεκτικοί, γιατί την προηγούμενη φορά στην περιοχή 0,40-0,45 ευρώ μας ταλαιπώρησε αρκετά. Είναι σε στήριξη, αλλά μπορεί να δώσει και καλύτερα σημεία εισόδου. Στα 0,4470 ευρώ το κλείσιμο, άρα και η τιμή επανεισόδου. Στο -4,89% σήμερα με όγκο 48 χιλ. τεμάχια. Αν η αγορά συνεχίσει να διορθώνει δεν αποκλείουμε να δούμε και χαμηλότερα επίπεδα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει δείξει πως μπορεί να βγάζει κέρδη ακόμα και σε δύσκολες εποχές. Στα 6,34 ευρώ και στο -3,94% σήμερα με όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Θεωρούμε πλέον πως γίνεται η αποτίμηση αρκετά ελκυστική.

CENTRIC: Βιαστική η κίνηση να την πάνε μέχρι τα 0,34-0,35 ευρώ. Γύρισε στα 0,2840 ευρώ και νομίζουμε πως οι πωλητές σήμερα ήταν βίαιοι. Λες και ήθελαν να κάνουν stop loss και να πάνε αλλού. Στο -5,33% με όγκο 429 χιλ. τεμάχια.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με όγκο 3.010 τεμάχια και τζίρο 3.885 ευρώ έχασε 10,28% και έκλεισε στα 1,2650 ευρώ. Η αποτίμηση στα 9,6 εκατ. ευρώ. Είναι στο κάτω μέρος της συσσώρευσης. Αν τη σπάσει θα είναι κακή εξέλιξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης