Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πτωτική εβδομάδα, με χαμηλό τζίρο και ελάχιστους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πτωτική εβδομάδα, με χαμηλό τζίρο και ελάχιστους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συνεδριάσεις και θυμίζουν Δεκαπενταύγουστο. Χαμηλοί τζίροι, περιορισμένες κινήσεις, ελάχιστοι πρωταγωνιστές. Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε, αλλά μάλλον φαίνεται πως έχουμε μπει σε μια περίοδο αδιαφορίας, λίγο νωρίτερα από το κανονικό.

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως είναι κάτι κακό. Συσσώρευση έχουμε και από την ήπια διόρθωση των τελευταίων εβδομάδων, εμείς βλέπουμε πως τα διαγράμματα δεν έχουν χαλάσει. Συνεχίζουν να συσσωρεύουν και να έχουν μειωμένους όγκους. Αυτό είναι καλό. Θα μπορούσαν να δώσουν μία ανοδική κίνηση καλή. Χρειάζονται και νέα. Εδώ που είναι τα διαγράμματα, όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Ζημιά δε γίνεται ακόμα και με μεγαλύτερη υποχώρηση.

Η συνεδρίαση σήμερα αν και άρχισε καλά και με μία προσπάθεια να συνεχιστεί η άνοδος, φαίνεται πως οι 890 μονάδες φρέναρα τους αγοραστές. Κλείσαμε τελικά κάτω από τις 890 μονάδες κατά περίπου 3,5 μονάδες με 44 εκατ. ευρώ τζίρο εκ των οποίων 5,3 εκατ. ευρώ σε πακέτα. H εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 2,32% για τον Γενικό Δείκτη.

ΤΙΤΑΝ: Η διόρθωση συνεχίζεται και η μετοχή έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 16,24 ευρώ με απώλειες 1,58%. Στα 16 ευρώ εντοπίζουμε μία καλή στήριξη και έχοντας αφαιρέσει τη μετοχή από τις επιλογές μας κοντά στα υψηλά της, θα την επαναφέρουμε, αν πάει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν έχουν τέμπο εδώ και καιρό. Η ΕΤΕ έχει κάνει μία καλή διόρθωση και δοκιμάζει τα 2,40 ευρώ. Η Πειραιώς έφυγε από τα 1,50 ευρώ και πήγε στα 1,4230 ευρώ σήμερα (χαμηλό ημέρας) για να κλείσει τελικά στα 1,4480 ευρώ. Η Alpha Bank, έκλεισε με μικρή άνοδο και η Eurobank μία ανάσα από τα 0,85 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Με τέτοιους τζίρους λογικά να κοντεύει να φτάσει στα 4 ευρώ. Δεν μπόρεσε να κάνει την ανοδική διαφυγή στα 4,30 ευρώ, επομένως πάει πιο πίσω.

ΔΕΗ: Συσσωρεύει αρκετό καιρό…

ΕΛΧΑ: Στα 2,03 ευρώ απέχει πλέον ελάχιστα από την τιμή του placement.

MOTOR OIL: Ανακοίνωσε έκδοση ομολόγου 350 εκατ. ευρώ. Θέλει να αποπληρώσει ομόλογο 350 εκατ. ευρώ σταθερού επιτοκίου 3,25% που λήγει το 2022.

REDS: Νέα πολυετή υψηλά για τη μετοχή. Νομίζουμε τα όσα ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση άρεσαν στους επενδυτές. Στα 145 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και στα 2,53 ευρώ η τιμή. Ο όγκος 160 χιλ. τεμάχια. Φαίνεται πως τα «παιδιά» που ασχολούνται εδώ και καιρό με τη μετοχή, έχουν τον τρόπο να την πάνε όπου θέλουν.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Στο -9,80% και στα 1,38 ευρώ με όγκο 22 χιλ. τεμάχια περίπου. Είχε φτάσει σε αποτιμήσεις που για τη στήλη δεν ήταν λογικές. Ακούγονταν πολλά για το τι θα έκανε στο μέλλον, αλλά εμείς μένουμε σε αυτά που βλέπουμε στους ισολογισμούς. Περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια, γιατί ήταν λίγο απότομη η πτώση.

CENTRIC: Στις δημοπρασίες πέταξαν 50 χιλ. τεμάχια «ελεύθερα» και έκλεισαν τη μετοχή στα 0,30 ευρώ με απώλειες 3,85%. Δεν έσπασε τα 0,34 ευρώ και γύρισε και αυτή.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Επέστρεψε εκεί που ξεκίνησε. Ή σχεδόν εκεί. Στα 2,72 ευρώ και στο -2,16% με όγκο 13 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και ήθελαν κάμποσα κομμάτια οι αγοραστές. Κάποια τα βρήκαν. Στα 1,6340 ευρώ και στο +1,11%.

UNIBIOS: Και πάλι βρήκε αντίσταση στα 0,46 ευρώ. Έκλεισε στα 0,4520 ευρώ με υψηλό όγκο 161 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης