Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση πέριξ των 910 μονάδων με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση πέριξ των 910 μονάδων με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές και φυσικά τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank. Το τελευταίο διάστημα η αγορά συσσωρεύει, αλλά κρατάει τις 900 μονάδες. Η ρευστότητα έχει περιοριστεί το τελευταίο διάστημα. Από τη μία η συσσώρευση και από την άλλη οι εκδόσεις που γίνονται, φυσικά και επηρεάζουν.

Έρχονται και άλλες εκδόσεις ομολόγων, από ΔΕΗ και Motor Oil, έχουμε την αύξηση κεφαλαίου της Ελλάκτωρ και ποιος ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος. Το ΧΑ άνοιξε με μικρή άνοδο και κοντά στις 910 μονάδες. Η Lamda κοιτάζει προς τα 8 ευρώ, ενώ υποχωρεί η Εθνική. Η Alpha Bank βρίσκεται πάνω από τα 1,12 ευρώ και στη στήλη δείχνει πως η αύξηση θα πάει καλά. Ο τζίρος συνολικά στην αγορά στο ξεκίνημα είναι και πάλι μικρός.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Η αύξηση των πρώτων υλών και του μεταφορικού κόστους, ακούγεται πλέον περισσότερο. Και άλλοι επιχειρηματίες άρχισαν να αναλύουν το πρόβλημα και κυρίως να κοιτάνε τρόπους αντιμετώπισης. Στα παιχνίδια για παράδειγμα, ψάχνουν άλλες αγορές, άλλα προϊόντα. Στις κατασκευές, στα μεγάλα έργα φαίνεται πως υπάρχει πρόβλεψη για υπέρβαση προϋπολογισμού. Έχουμε βέβαια και αυτούς που κερδίζουν από αυτό, δηλαδή τα καράβια που μεταφέρουν τα προϊόντα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν έχουν κάτι να δείξουν οι τρεις συστημικές σήμερα. Η εικόνα της Alpha Bank είναι αυτή που μετράει. Η αύξηση των 800 εκατ. ευρώ θα πετύχει. Το θέμα είναι να δώσει και μία καλή τιμή διάθεσης, να αρχίσει να φαίνεται πως οι τράπεζες πλέον έχουν ζήτηση και οι αυξήσεις δε γίνονται στον πάτο.

ΕΧΑΕ: Για να δούμε αυτή πότε θα ξεκολλήσει. Στα 4,20 ευρώ και στο -0,36% με χαμηλό όγκο.

JUMBO: Με ελάχιστο όγκο το ξεκίνημα. Σε δέκα λεπτά έχει κάνει 10 κομμάτια. Κοιτάμε τη στήριξη για να δούμε αν έχουμε διάσπαση και επομένως συνεχιστεί εντός ορίων η συσσώρευση. Στα 14,70 ευρώ αναφερόμαστε.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μετά την κίνηση της Παρασκευής διορθώνει λίγο σήμερα.

PROFILE: Συνεχίζει ανοδικά.

ΕΛΤΟΝ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,5%. Έχει διορθώσει λίγο από τα υψηλά της και η αποκοπή ίσως μεγαλώσει τη διόρθωση.

ΕΥΑΘ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,2230 ευρώ ανά μετοχή. Μερισματική απόδοση 4,3%. Χαμηλή η αποτίμηση κατά την ταπεινή μας άποψη και θα μπορούσε να ήταν ήδη υψηλότερη.

ΕΥΔΑΠ: Έρχεται στις 30 Ιουνίου η δική της αποκοπή. Το συνολικό ύψος είναι 0,47% και από αυτά τα 0,23 ευρώ ανά μετοχή είναι επιστροφή κεφαλαίου και τα υπόλοιπα μέρισμα. Όπως έχει πει η διοίκηση θα γίνει και άλλη διανομή όταν τελειώσει το θέμα με το νερό και δει τι μένει στο ταμείο και τι χρειάζεται.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Σήμερα προς διαπραγμάτευση τα νέα κομμάτια από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Η μετοχή άνοιξε με καλό όγκο, για τα δεδομένα της και με απώλειες 5,7%.

ΕΛΓΕΚΑ: Έρχεται και η δική της αύξηση κεφαλαίου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Άλλοι έχουν πάθει ζημιά από το μεταφορικό κόστος, αυτή μετράει κέρδη από τα ναύλα. Στο ταμπλό χρειάζεται κάτι παραπάνω για να ξεφύγει και να δει τιμές πάνω από 2 ευρώ. Στα 1,7280 ευρώ και στο +2,73%.

BYTE: Εύκολα στα 2,40 ευρώ ξανά η μετοχή μετά την πρόσφατη διόρθωση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης