Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πλάτη από Μυτιληναίο και Jumbo – Τα μικρά που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πλάτη από Μυτιληναίο και Jumbo – Τα μικρά που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τρομερή κίνηση από Μυτιληναίο και αντίστοιχη περίπου από Jumbo. Δεν έφταναν όμως αυτές οι δύο για να μαζευτεί η πτώση από τον ΟΤΕ και Alpha Bank. Βοήθησε και η Εθνική Τράπεζα. Δείχνει όμως η αγορά, ότι πάλι μπορεί να κινηθεί υψηλότερα χωρίς τα τραπεζικά. Αν δεν είχαμε την αποκοπή του μερίσματος του ΟΤΕ, μπορεί να είχαμε κλείσει και με οριακή άνοδο.

Τελικά υποχώρησε οριακά και έκλεισε κάτω από τις 910 μονάδες. Ξανά χαμηλός ο τζίρος αφού ο καθαρός δε ξεπέρασε τα 33 εκατ. ευρώ. Αρκετά μικρομεσαία και πάλι τράβηξαν τα επενδυτικά βλέμματα. Ψάχνουν και τις τελευταίες που έχουν μείνει πίσω. Η εβδομάδα οριακά υψηλότερα για τον γενικό δείκτη και η χρονιά μέχρι σήμερα στο +12,2%. 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ: Χρήσιμες αυτή την περίοδο, γιατί οι διοικήσεις δίνουν εικόνα για το εξάμηνο, αλλά και τη χρήση και το χρειαζόμαστε. Θα θέλαμε όμως να αναφέρουν και στα δελτία τύπου κάποια από αυτά που λέγονται. Επίσης αυτή η τάση με τις τηλεδιασκέψεις είτε μέσω ΕΧΑΕ είτε άλλων εταιρειών, πρέπει να συνεχιστεί. Δεν είναι όλοι οι μέτοχοι κοντά στην έδρα της εκάστοτε εταιρείας. Ξέρουμε πως υπάρχουν και αυτοί που πηγαίνουν για το φαγητό, αλλά πρέπει οι επενδυτές να δείξουν πως θέλουν να μαθαίνουν περισσότερα.

OTE: Λόγω αποκοπής μερίσματος, η μετοχή υποχώρησε και επηρέασε και τους δείκτες. Στα 14,7550 ευρώ και στο -4,87% με όγκο 348 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Τα 14,70 ευρώ δείχνουν πως δε θέλουν να χαθούν. Ακριβώς εκεί το κλείσιμο με άνοδο 2,80%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πήρε πίσω όσα έχασε από την αποκοπή του μερίσματος και με το παραπάνω. Και δεν κάλυπταν οι αναλυτές αυτή τη μετοχή, αλλά το άλλο το ενεργειακό στόρι που βγάζει ζημιές… Μπράβο σαΐνια…

Η μετοχή ουσιαστικά αν δεν είχε κόψει το μέρισμα σήμερα θα έγραφε νέα ενδοσυνεδριακά πολυετή υψηλά. Αλλά έχει χρόνο… Στα 15,80 ευρώ και στο +3,88% με όγκο 241 χιλ. τεμάχια. Υπάρχει και η εξέλιξη με τους δασμούς στη Ρωσία, κίνηση που ευνοεί τη μετοχή, αλλά είδαμε σήμερα πως εύκολα πηγαίνει στα υψηλά του. 

LAMDA:
Κατέβαλε τα 300 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και έπεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό. Σαν ψέμα ακούγεται!! Μετά από τόσα χρόνια επιτέλους κάτι προχωράει σε αυτή τη χώρα. Η στήλη όπως έχει ξαναγράψει θεωρεί το έργο game changer για τη χώρα. Στις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε σε υψηλό ημέρας. Στα 7,8950 ευρώ και στο +0,19%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δεν έχει και την καλύτερη συμπεριφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Φαίνεται και από την τιμή. Επιστρέφει πάλι στην τιμή του placement. Στα 2,07 ευρώ και στο -1,43%.

ΤΙΤΑΝ: Προβληματίζει λίγο το τελευταίο διάστημα και τη στήλη για ένα παραπάνω λόγο. Την είχαμε αφαιρέσει από τις επιλογές σε υψηλότερα επίπεδα και πριν τη διαγραφή των ιδίων μετοχών. Τώρα η αποτίμηση μας κάνει να θέλουμε να την προσέξουμε περισσότερο.

ALPHA BANK: Μαζί με τον ΟΤΕ κράτησαν στο μείον την αγορά. Στα 1,1225 ευρώ και στο -1,71%. Έχουν κλειδώσει οι παλαιοί μέτοχοι δικαίωμα, οπότε βραχυπρόθεσμα δε μας λέει κάτι η σημερινή πτώση. Έκλεισε και το discount το παράγωγο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Από την παρουσίαση στους αναλυτές βλέπουμε μεγάλη υπεραξία από τα καράβια και δυνατά ναυλοσύμφωνα. Έχει ήδη εισπράξει κάποια μερίσματα. Ειπώθηκαν πολλά χρήσιμα και ενδιαφέροντα στην ενημέρωση και θα έχουμε σχετικό θέμα τη Δευτέρα. Με βάση όσα ακούστηκαν θα λέγαμε πως η μετοχή θα έπρεπε να είχε καλύτερη πορεία στο ταμπλό.

Θα πούμε πάντως πως η μικρή αυτή εισηγμένη έκανε κανονική παρουσίαση στους αναλυτές, όχι σαν κάποιες άλλες που αναφέρουν στο ημερολόγιό τους «παρουσίαση στους αναλυτές» και εννοούν τη δημοσίευση μίας παρουσίασης σε powerpoint. Είναι κάτι που η στήλη το εκλαμβάνει ως αρκετά θετικό και μακάρι να έχει μιμητές. Το πρωί στο +4,56% και στα 1,7880 ευρώ και στο κλείσιμο στο -1,64% και στα 1,6820 ευρώ.

AS COMPANY: Στη γενική συνέλευση ο κ.Ανδρεάδης είπε περίπου όσα και ο κ.Βακάκης, όταν είχε μιλήσει στη γενική συνέλευση της Jumbo. Για εμπορικό πόλεμο έκανε λόγο και για αδιανόητες καταστάσεις. Περισσότερα θα έχουμε τη Δευτέρα και εδώ.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Δεν κάνει μεγάλους όγκους, έχει καλό ισολογισμό και αν πάει φέτος καλύτερα από το 2020, δικαιολογεί απόλυτα την κίνησή της. Ισοφάρισε και αυτή τα πρόσφατα υψηλά της.

REDS: Για… πλάκα πήγε στο +10% σήμερα. Έκανε ένα πακετάκι και με ελάχιστα κομμάτια πήγε μέχρι τα 2,31 ευρώ. Και μέχρι το τέλος έκανε καθαρό όγκο περίπου 77 χιλ. τεμάχια. Κλείσιμο στο +7,14% και στα 2,25 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Μαθαίνουμε πως υπάρχει ένα παρασκήνιο και μία προσπάθεια να βρεθεί λύση, προκειμένου να πάει και η μετοχή υψηλότερα. Από τις λίγες με καλό περιθώριο ανόδου βάσει θεμελιωδών μεγεθών. Δε θα έπρεπε όμως να βλέπουμε τέτοιους όγκους. Ίδωμεν… Στο +4,29% και στα 0,7780 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Πήρε ανάσες, αλλά φαίνεται πως οι επενδυτές ψάχνουν τις φθηνές εταιρείες και είναι μέσα σε αυτές. Πρέπει να δώσει κίνηση και να ξεπεράσει τα πρόσφατα υψηλά, δηλαδή κάτι πάνω από 3 ευρώ. Είδαμε σήμερα πως με λίγο όγκο πλέον μπορεί αν θέλει να το κάνει.

PROFILE: Ωραία κίνηση από τη μετοχή στον απόηχο των δηλώσεων που έγιναν στη γενική συνέλευση. Είχε προηγηθεί και μία καλή συσσώρευση. Στο +8,70% και στα 5 ευρώ.

CENTRIC: Δίνει τη μάχη με τα 0,34 ευρώ και δείχνει πως θέλει να την κερδίσει. Κλείσιμο στα 0,3440 ευρώ.

MEDICON: Διαγραμματικά έχει μείνει αρκετά πίσω, δηλαδή απέχει σημαντικά από τα επίπεδα που ήταν προ πανδημίας.

FRIGOGLASS: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική και στο +34% από την αρχή του έτους.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Και εδώ τέταρτη συνεχόμενη ανοδική αλλά από την αρχή του έτους ενισχύεται 73% περίπου.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης