Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση με λίγους πρωταγωνιστές και χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση με λίγους πρωταγωνιστές και χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζονται οι συνεδριάσεις περιορισμένου ενδιαφέροντος και χαμηλού τζίρου. Κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις σε λίγα βαριά χαρτιά και κάμποσα μικρομεσαία είχαμε πάλι σήμερα. Ο χαμηλός τζίρος μεταφράζεται και ως συσσώρευση και στάση αναμονής. Ίσως μετά την αύξηση της Alpha Bank, δούμε κάποια κινητικότητα, αλλά απουσιάζουν και οι ειδήσεις.

Διατηρείται πάντως ο Γενικός Δείκτης στις 910 μονάδες και παρά τη σημερινή πτώση των ευρωπαϊκών αγορών εμείς είμασταν μόνιμα σε θετικό έδαφος. Η αγορά λόγω βαρύτητας των τραπεζών, τις χρειάζεται για να υπερβεί κρίσιμα σημεία. Άλλωστε αυτές είναι που μας έχουν κρατήσει εδώ και πολλά χρόνια πίσω και ουσιαστικά αντί να βλέπουμε τιμές πάνω από 1.000 μονάδες βλέπουμε 910.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Alpha Bank ξεχώρισε σήμερα και ενισχύθηκε 2,25%. Πάνω της είναι στραμμένα τα βλέμματα και δικαιολογημένα αφού θα τρέξει σύντομα το βιβλίο προσφορών. Οριακά ανοδικά το κλείσιμο σε Eurobank, αμετάβλητη η Πειραιώς και με ήπιες απώλειες η Εθνική Τράπεζα.

JUMBO: Φαίνεται πως γίνεται αυτό που φοβόμασταν. Η αδυναμία δηλαδή να περάσει πάνω από τα 16 ευρώ, θα έβαζε σε δοκιμασία τα 14,70 ευρώ. Φαίνεται πως πλέον η μετοχή απομακρύνεται. Μπήκαν δυνατές πωλήσεις στις τελικές δημοπρασίες, αλλά κατάφερε η μετοχή να μην κλείσει στα 14 ευρώ, αλλά κοντά στα χαμηλά ημέρας και στα 14,30 ευρώ.

Έχει κόψει προς τα κάτω εκθετικό κινητό μέσο των 200 αλλά και των 100 ημερών. Αν δεν αντιδράσει άμεσα, από τα τρέχοντα επίπεδα που παρέχουν μία στήριξη, μπορεί να δούμε τιμές από 13,80 ευρώ έως και κάπως χαμηλότερα…

FOURLIS: «Βουνό» τα 4,70 ευρώ! Υψηλό σήμερα στα 4,72 ευρώ αλλά κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 4,53 ευρώ με άνοδο 0,22%.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Νέα ανοδική κίνηση από Aegean, ανοδικά και η Autohellas, η οποία ωφελείται διπλά από μία καλή τουριστική σεζόν. Και ως επιχειρηματική δραστηριότητα και ως μέτοχος της Aegean.

ΟΤΕ: Ατσάλι… Και νέα υψηλά πάλι από τη μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συνέχισε ανοδικά και σήμερα και με καλύτερη διάθεση από τους αγοραστές. Στο +4,08% και στα 6,63 ευρώ.

INTRACOM: Έπεφτε, ή μάλλον διόρθωνε καλύτερα, για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις. Σήμερα έβγαλε δυνατή αντίδραση και ουσιαστικά πήρε πίσω σχεδόν όλη την πτώση. Μέχρι χθες είχε άνοδο 80% από την αρχή του έτους. Προσθέστε και το +7,58% που έκανε σήμερα.

INTRAKAT: Από κοντά και αυτή, αλλά με ηπιότερη άνοδο.

EPSILON NET: Έχει περάσει σε αποτίμηση την Entersoft. Συνεχίζονται τα πακέτα. Προφανώς και αναμένουν οι επενδυτές διατήρηση του υψηλού ρυθμού αύξησης των κερδών. Στα 117 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και στα 8,74 ευρώ η τιμή.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μας κάνει τη διαδρομή 2 με 2,20 ευρώ. Σήμερα πήγε καλύτερα. Στα 2,14 ευρώ και στο +2,39% με όγκο 310 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μπορεί να μην εντυπωσιάζουν οι όγκοι και να λένε κάποιοι για άνοδο με μικρό όγκο, αλλά στην τιμή των 18 ευρώ και άνω θα πούμε πως τα ακούμε αυτά από τα 3, τα 4, τα 7 ευρώ… Αν μάλιστα οι βασικοί μέτοχοι έδειχναν ενδιαφέρον για το ΧΑ, θα μπορούσε να είχε κάνει split και να ήταν πάλι στην ίδια τιμή. Απίστευτος όμιλος, τρομερές επενδύσεις, αδάνειστος και με εξαιρετική κερδοφορία. Άλλοι θα βγάλουν σε 3 χρόνια τα περσινά του κέρδη και λένε αναλυτές πως πρέπει να παίζουν με αποτίμηση 1,5 δισ. ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Και μιας και γράφουμε για χαμηλό ενδιαφέρον μετόχων, ας ξαναδούμε και αυτή. Τα μετρητά της θα τα ζήλευε fund και θα μπορούσε από κάτω της να έχει άλλες 5-10 εταιρείες. Όμως τα κρατάει και τα μεταφέρει από χρήση σε χρήση. Και καλά παλιά που ήταν καλά τα επιτόκια. Τώρα; Εδώ χρειάζεται split, διάθεση πακέτου μετοχών και όραμα… Χωρίς πράξη σήμερα, αλλά με πωλητές σημαντικούς στα 302 ευρώ.

BYTE: Έκανε μία καλή διόρθωση μέχρι και λίγο κάτω από τα 2,20 ευρώ και σήμερα έβγαλε ισχυρή αντίδραση. Στα 2,32 ευρώ και στο +6,42%.

ΙΛΥΔΑ: Περιμέναμε καλύτερη αντίδραση, αλλά ο όγκος έπεσε απότομα. Μόλις 19 χιλ. τεμάχια έγιναν σήμερα και έκλεισε στα 1,34 ευρώ με άνοδο 1,13%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Πτώση 7,69% και με καλό όγκο για τα δεδομένα της.

AS COMPANY: Έχει στις 25/6 γενική συνέλευση και θα ήταν χρήσιμο να δώσει η διοίκηση κάποιες λεπτομέρειες για το εξάμηνο, αλλά και για την επάρκεια προϊόντων σε συνέχεια αν θέλετε σε αυτά που είπε ο κ.Βακάκης της Jumbo. Γιατί εδώ αν δούμε βελτίωση μεγεθών στη χρήση τότε η αποτίμηση είναι χαμηλή. Έτσι κι αλλιώς είναι χαμηλή λόγω ταμείου, αλλά θα πήγαινε υψηλότερα το περιθώριο ανόδου.

CENTRIC: Δεν κατάφερε σήμερα να κλείσει πάνω από τα 0,34 ευρώ. Στα 0,33 ευρώ και στο -2,08% με όγκο 370 χιλ. τεμάχια. Υψηλό ημέρας στα 0,3450 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Απομακρύνεται πάλι από τα 4,30 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης