Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδική κίνηση αλλά και φρένο στην διήμερη διόρθωση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδική κίνηση αλλά και φρένο στην διήμερη διόρθωση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, ο γενικός δείκτης αντέδρασε, αλλά κυρίως κράτησε τις 910 μονάδες. Λόγω προβλημάτων στο internet, ο γράφων δεν έχει πλήρη εικόνα της σημερινής συνεδρίασης. Ο τζίρος όμως και πάλι ήταν χαμηλός, επομένως μάλλον έχουμε μπει σε μία περίοδο αναμονής. Μικτά τα νέα, γιατί από τη μία έχουμε ανησυχίες στις ΗΠΑ και από την άλλη στο εσωτερικό, συνεχώς φτάνουν στ’ αφτιά μας καλά νέα για την πορεία των αποτελεσμάτων των εισηγμένων στην τρέχουσα χρήση.

Γίνονται αρκετές γενικές συνελεύσεις αυτήν την περίοδο και οι εισηγμένοι δίνουν κάποιες κατευθύνσεις για το πως έχει πάει μέχρι τώρα το 2021. Υπάρχουν και οι κίνδυνοι βέβαια, που έχουμε επισημάνει στα προηγούμενα σχόλια. Τα αξιολογούμε όλα αυτά και κανονίζει ο καθένας τη στρατηγική του.

Ανάσες σήμερα στο γενικό δείκτη με βοήθειες από Motor Oil, Μυτιληναίο, Τιτάν, Εθνική, ΕΥΔΑΠ και Lamda. Θα λέγαμε πως η Lamda είχε καλή συμπεριφορά από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Υστέρησαν Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Alpha Bank, η οποία όμως έκλεισε καλύτερα από τα επίπεδα που ήταν νωρίς το πρωί.

MOTOR OIL: Κοντά στα 15 ευρώ ξανά η μετοχή και κατά την άποψή μας αδικήθηκε λίγο σήμερα, αφού η εκτίμηση για το δεύτερο τρίμηνο θεωρούμε πως δεν είναι στις προσδοκίες των αναλυτών. Ας είναι…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μην τα ξαναγράφουμε. Έχουμε νέα υψηλά και μάλλον θα πάει για ιστορικά. Το μηνιαίο γράφημα εδώ είναι αυτό που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Τα 15,90 ευρώ και στο +1,73%.

JUMBO: Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο και στα 14,80 ευρώ. Θέλουμε να δούμε τη συμπεριφορά της στις επόμενες συνεδριάσεις, μήπως και πάει να σπάσει τη στήριξη.

BRIQ: Στις τελευταίες συνεδριάσεις κινήθηκε ανοδικά, αλλά χωρίς να σπάσει τη συσσώρευση. Εδώ και μήνες κινείται μεταξύ 1,90 ευρώ και 2,05 ευρώ. Με 24 χιλ. τεμάχια σήμερα στα 2,02 ευρώ και στο -0,49%.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Θέμα για αγορά ιδίων μετοχών από την εταιρεία στη γενική συνέλευση. Δεν έκανε τα χρόνια που διαπραγματευόταν κάτω από τη ρευστοποιήσιμη αξία, θα το κάνει τώρα; Στα 1,75 ευρώ και στο -2,78%.

ΠΛΑIΣΙΟ: «Χορηγούμενη» έκθεση από τη Eurobank Equities με τιμή στόχο τα 5,2 ευρώ και εκτίμηση πως τα τρέχοντα επίπεδα φαίνεται πως ενσωματώνουν discount για σταθερή πορεία κερδών μακροπρόθεσμα. Όμως η χρηματιστηριακή περιμένει το 2021 καθαρά κέρδη 3,6 εκατ. ευρώ από 3,1 εκατ. ευρώ το 2020 και 4,7 εκατ. ευρώ το 2022. Η μετοχή παίζει με p/e 25,4 φορές για το 2021.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Μετά από καιρό έχουμε αγορές από insider. Όχι μεγάλες αλλά έχουν περάσει 2-3 χρόνια από τις τελευταίες ανακοινώσεις. Τότε ο βασικός μέτοχος είχε σχεδόν καθημερινή παρουσία με αγορές και πωλήσεις σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα βέβαια. Στα 1,10 ευρώ και στο +4,76%.

CPI: Πάνω από τα 0,90 ευρώ η μετοχή.

CENTRIC: Υπήρχε από χθες εντολή 300 χιλ. τεμαχίων στα 0,30 ευρώ. Σήμερα τα «κατάπιαν» οι αγοραστές και μάλιστα είδαμε όγκο 875 χιλ. τεμάχια! Απίστευτα πράγματα. Και η μετοχή στο +3,40% μόνο! Κλείσιμο στα 0,3040 ευρώ και αποτίμηση 30,7 εκατ. ευρώ.

FRIGOGLASS: Βγήκαν πάλι πωλητές και πήγαν τη μετοχή στο -6,25% και στα 0,12 ευρώ. Ο όγκος στις 590 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLLAS: Έβαλε 7,1 εκατ. ευρώ και αγόρασε 2,2 εκατ. μετοχές περίπου προς 3,20 ευρώ ανά μετοχή. Νομίζουμε πως πήρε περισσότερες από αυτές που της αναλογούσαν αλλά είχε ενημερώσει και το θέλαμε καθώς και ρευστότητα είχε και καλή τιμή φτιάχνει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης