Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Motor Oil: Σήμερα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

tags :
Motor Oil: Σήμερα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Η βελτίωση των περιθωρίων στο δεύτερο τρίμηνο αλλά και οι καλύτερες προοπτικές για τη ζήτηση στο δεύτερο εξάμηνο, δημιουργούν προϋποθέσεις για μία καλή πορεία στο σύνολο της χρήσης 2021
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα (15/6) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα ανακοινώσει η Motor Oil τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Την Τετάρτη 16/5 η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές.
Το λειτουργικό περιβάλλον λόγω των περιορισμών ήταν μη υποστηρικτικό σύμφωνα με τους αναλυτές με πίεση στα περιθώρια διύλισης.
Η Eurobank Equities σημειώνει πως η πορεία της έχει καθοριστεί από τις εξαγωγές.
Περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA (χωρίς την αποτίμηση των αποθεμάτων) 72,6 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 22% τα οποία είναι σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών στη δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, ήτοι 70,7 εκατ. ευρώ.
Η Euroxx περιμένει αδύναμη λειτουργική πορεία λόγω των αδύναμων περιθωρίων και πως ο κλάδος λιανικής θα είναι επηρεασμένος από τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας.
Περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 73 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 21,5% και καθαρά κέρδη 18 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 45%.
Τα κέρδη από την αποτίμηση των αποθεμάτων θα στηρίξουν τα κέρδη.
Πιο συγκεκριμένα περιμένει κέρδη από την αποτίμηση των αποθεμάτων 57 εκατ. ευρώ, επομένως τα καθαρά δημοσιευμένα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 62 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 96 εκατ. ευρώ στο περσινό πρώτο τρίμηνο.
Η Optima Bank, χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων, περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 76,5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 18% έναντι του περσινού τριμήνου αλλά αυξημένα κατά 93% έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2020.
Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 23,5% ευρώ έναντι 33 εκατ. ευρώ στο περσινό πρώτο τρίμηνο.
Σε επίπεδο δημοσιευμένων αποτελεσμάτων περιμένει κέρδη από την αποτίμηση των αποθεμάτων 55 εκατ. ευρώ και EBITDA 131,5 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη στα 66 εκατ. ευρώ.
Παρά τη μικρή ανάκαμψη των περιθωρίων η Optima περιμένει ανάκαμψη των μεγεθών στη χρήση, καθώς τα περιθώρια συνέχισαν να ανακάμπτουν και στο δεύτερο τρίμηνο και οι προοπτικές της ζήτησης στο δεύτερο εξάμηνο βελτιώνονται.
Η ΑΧΕ περιμένει από την τηλεδιάσκεψη να ακούσει τις κινήσεις της διοίκησης για το μετασχηματισμό που ανακοινώθηκε πρόσφατα.
Έχει θέσει την τιμή στόχο υπό αναθεώρηση και σύντομα θα επανέλθει με κάλυψη της μετοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης