Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αν και λίγοι οι αγοραστές, έφεραν αποτέλεσμα – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αν και λίγοι οι αγοραστές, έφεραν αποτέλεσμα – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στην τελευταία ώρα όλο το ενδιαφέρον, για να μην πούμε στις τελικές δημοπρασίες. Το πέρασμα πάνω από τις 907 μονάδες λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες ίσως έκαναν κάποιους να "τρέξουν" στις τελικές δημοπρασίες. Αρκετά επιλεκτικοί και σήμερα οι αγοραστές και σχετικά λίγοι, όπως μαρτυρά και ο καθαρός τζίρος. Μπήκαν δυνατές εντολές στις τελικές δημοπρασίες. Σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank.

Έτσι έκλεισε σχεδόν στο υψηλό ημέρας ο Γενικός Δείκτης και στις 913,48 μονάδες με άνοδο 1,27%. Έχουμε υπέρβαση αλλά θέλουμε και επιβεβαίωση ή περισσότερη ένταση αύριο. Ο τζίρος χαμηλός και στα 70 εκατ. ευρώ ο συνολικός αλλά είχε πακέτα 16,3 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι δυνατές εντολές που μπήκαν στις τελικές δημοπρασίες έστειλαν όλες τις μετοχές των συστημικών στο κλείσιμο στο υψηλό ημέρας. Ξεχώρισε η Alpha Bank με το +3,60% και την τιμή να είναι πλέον στα 1,15 ευρώ. Δυνατή η Eurobank με κλείσιμο στα 0,82 ευρώ και η Εθνική ενισχύθηκε κατά 1,24%. Λίγο κάτω από 1% η άνοδος για Πειραιώς.

ΟΠΑΠ: Ήρεμη δύναμη στο ΧΑ. Σε υψηλά 7 ετών πλέον η μετοχή. Στις επιλογές της στήλης από τα βαριά χαρτιά και πως να την αφαιρέσουμε, όταν με τόσα που πέρασε το 2020 πήγε σε τέτοια επίπεδα; Δηλαδή, άμα επιστρέψει η κανονικότητα για τα καλά που θα πάει; Στα 13,67 ευρώ και στο +1,48%.

JUMBO: Η συσσώρευση συνεχίζεται. Δεν μπορεί να περάσει πάνω από τα 16 ευρώ, αλλά δε χάνει και τα 15 ευρώ. Καλή μέρα η σημερινή και ενισχύθηκε κατά 2,28%. Στα 15,67 ευρώ η τιμή.

ΕΧΑΕ: Τι σου είναι αυτά τα «μηχανάκια» που βάζουν τις εντολές. Ελάχιστα κομμάτια είχε κάνει η μετοχή για τα δεδομένα της και ξαφνικά έβγαιναν κρυφές εντολές πώλησης 15 χιλ. τεμαχίων. Ενώ στα 4,28 ευρώ δηλαδή έβλεπες πώληση 500 τεμαχίων, έβλεπες και γινόταν πράξη 15 χιλ. τεμαχίων στα 4,27 ευρώ με τον αγοραστή να είναι πιο κάτω. Τελικά έκλεισε στα 4,2750 ευρώ με οριακή άνοδο και όγκο 218 χιλ. τεμάχια. Πρέπει να κάνει την ανοδική διαφυγή και μάλιστα άμεσα, αλλιώς θα μπει σε… περιπέτειες.

ΔΕΗ: Έχει κάνει μία μικρή συσσώρευση, λες και είναι σκαλοπατάκι για την επόμενη κίνηση. Αντίστοιχες είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα, μετά από μεγάλες κινήσεις και ακολούθησαν μεγαλύτερες. Αρκετά δραστήρια σήμερα. Στα 9,20 ευρώ και στο +2,74%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Κάνει 1.000 τεμάχια πακέτο και αξίζουν 300 χιλ. ευρώ! Η τιμή της μετοχής στα 310 ευρώ. Δεν έκανε πράξη.

REDS: Σε υψηλά σχεδόν 12 ετών βρέθηκε σήμερα η μετοχή με τη διοίκηση να ενημερώνει τους επενδυτές και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Κωνσταντινίδη να αναφέρει πως η αποτίμηση της εισηγμένης θα τριπλασιαστεί!! Και αυτό γιατί από απλός παρατηρητής η εταιρεία θα εξελιχθεί σε ηγέτη στο development σε όλη τη Ν.Α. Ευρώπη. Παραξενεύει κάπως η εκτίμηση, γιατί οι διοικήσεις δίνουν συνήθως νούμερα για την πορεία των εργασιών και με δυσκολία λένε αν είναι φθηνή ή ακριβή η μετοχή. Η αποτίμηση τώρα είναι κοντά στα 115 εκατ. ευρώ. Θα πάει δηλαδή στα 350 εκατ. ευρώ περίπου! Στα 2 ευρώ και στο +3,90%.

PRODEA: Τη διασπορά θέλει να βελτιώσει η εισηγμένη μέσω αύξησης κεφαλαίου, αλλά είναι κάτι που το ακούμε χρόνια. Αν γίνει θα προχωρήσει και το ΧΑ στη δημιουργία συμβολαίου για τις ΑΕΕΑΠ στα παράγωγα.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Παρατηρούμε ένα discount μεταξύ της τιμής της μετοχής και του δικαιώματος στην αύξηση κεφαλαίου. Περίπου στα 0,20 ευρώ η διαφορά. Δεν είναι και μικρή… Δηλαδή για κάποιον που έχει μετοχές, συμφέρει να πουλήσει τις «μάνες» και να πάρει δικαιώματα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στην αποτίμηση των περίπου 68 εκατ. ευρώ φτάσαμε με κόπο τα μετρητά που είχε στο τέλος του 2020 και με κουρεμένη την απαίτηση για το υπόλοιπο της συναλλαγής της πώλησης του Πόρτο Καρράς. Μένει τώρα να αποτιμηθούν τα πλοία που αγόρασε και κάτι μικρά ακίνητα που έχει. Δώρο, η απαίτηση που έχει από το ελληνικό δημόσιο.

Θέλουμε να ξεπεράσει άμεσα τα 1,70 ευρώ και να κοιτάξει υψηλότερα. Το σημερινό το έχουμε ξαναδεί. Δεν πρέπει να γυρίσει πίσω. Δυνατή σήμερα και με υψηλό όγκο 303 χιλ. τεμάχια. Στα 1,65 ευρώ και στο +6,59%. Υψηλό ημέρας στα 1,69 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Ενώ οι όγκοι στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν πέσει, σήμερα η ανοδική κίνηση συνοδεύτηκε από μεγάλες συναλλαγές. Στα 0,49 ευρώ και στο +10,36% με όγκο 269 χιλ. τεμάχια.

INTERLIFE: Με καλό όγκο για τα δεδομένα της ισοφάρισε τα υψηλά της και έκλεισε ακριβώς εκεί ήτοι στα 4,46 ευρώ με άνοδο 6,70%.

FRIGOGLASS: Έβγαλε αντίδραση σήμερα μετά τη χθεσινή πτώση λόγω της πυρκαγιάς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης