Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση χαμηλών τόνων και περιορισμένου ενδιαφέροντος

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση χαμηλών τόνων και περιορισμένου ενδιαφέροντος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Χαμηλός ο τζίρος και λίγα βαριά χαρτιά είχαν ενδιαφέρον. Σταθεροποιητικά έκλεισε σχεδόν η αγορά μας, καθώς στο τέλος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου. Ο ΟΤΕ στις δημοπρασίες έκλεισε χαμηλό ημέρας, όπως και η Μυτιληναίος, η Jumbo και η Motor Oil και επηρέασαν την πορεία του γενικού δείκτη. Από την άλλη η ΤΕΝΕΡΓΑ έκλεισε με καλή άνοδο, όπως και η ΔΕΗ. Συνέβαλαν επίσης Alpha Bank και Εθνική.

Έλειπε ο παλμός κυρίως στα βαριά χαρτιά. Φαίνεται πως συσσωρεύουν γύρω από τις 900 μονάδες. Στα μικρομεσαία υπήρχε και πάλι επιλεκτικό ενδιαφέρον με τους επενδυτές να ψάχνουν εκείνες που έχουν μείνει πίσω. Υπάρχουν υπερβολές, αλλά έτσι είναι οι αγορές. Και στο κάτω είχαμε υπερβολές, έχουμε και στο πάνω. Μεγάλα παιδιά είναι οι επενδυτές, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα από ΑΛΦΑ και έκλεισε με τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των συστημικών αλλά όχι άνω του 1%. Ακολούθησε η Εθνική που είναι κοντά σχετικά στα υψηλά της. Οριακή άνοδος για Πειραιώς και αμετάβλητη η Eurobank.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στο χαμηλό ημέρας και στα 15,10 ευρώ στο κλείσιμο με απώλειες 1,82%. Κανένα παράπονο από τη μετοχή.

ΟΤΕ: Και αυτή στο χαμηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες και στα 14,70 ευρώ με απώλειες 1,31%. Έρχεται και η ώρα της αποκοπής του μερίσματος. Του πρώτου από τα δύο.

ΕΧΑΕ: Συνεχώς στο όριο, αλλά που θα πάει… Τα βρήκε και πάλι σκούρα στα 4,30 ευρώ και έκλεισε στα 4,2550 ευρώ με χαμηλό όμως όγκο. Ούτε 50 χιλ. τεμάχια δεν έκανε η μετοχή και στο τέλος ζητούσαν 15 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Και εδώ είχαν αρχίσει να απογοητεύονται οι φίλοι της, παρά το μεγάλο ράλι. Όμως τα θεμελιώδη έδειχναν ή μάλλον φώναζαν για τη φθήνια της. Ακόμα δε μας φαίνεται δίκαια αποτιμημένη και να φανταστείτε πως έχουμε κάνει μία εκτίμηση με μικρή αύξηση κερδών το 2021 και όχι αυτό που είδαμε στο πρώτο τρίμηνο. Στα 6,74 ευρώ και στο +7,14% με όγκο 210 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Άμεση η ενημέρωση της εταιρείας για τη φωτιά. Ασφαλισμένα όλα και πάει την παραγωγή αλλού για να καλύψει τη ζήτηση. Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και ξεπέρασε το 1% του συνόλου των μετοχών. Στα 0,1280 ευρώ και στο -11,11% με όγκο 4,6 εκατ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μετά τις μεγάλες πωλήσεις την περασμένη Παρασκευή, έδειξε διαθέσεις για αντίδραση, αλλά θέλει κάτι παραπάνω από την πλευρά των αγοραστών. Ο Κ.Στέγγος αγόρασε την Παρασκευή 139 χιλ. μετοχές. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει όταν υπάρχει μεγάλος πωλητής. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι γιατί δε γίνονται αγορές ιδίων μετοχών. Έχει απόφαση γενικής συνέλευσης, αλλά δεν…

Από τις λίγες μετοχές που έχουν μείνει πίσω και έφταιγαν κάποιοι μεγάλοι πωλητές. Στα 1,5480 ευρώ και στο +2,52% με όγκο 47 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 63 εκατ. ευρώ.

ΕΥΑΘ: Αρκετά πίσω έχει μείνει και αύτη και έβγαιναν πάλι σήμερα κομμάτια. Φαίνεται όμως πως οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ψάχνουν αυτές που έχουν μείνει πίσω. Δεν είναι και πολλές. Με βάση τα θεμελιώδη έπρεπε να ήταν ήδη σημαντικά υψηλότερα, αλλά τι να πεις… Στα 5,12 ευρώ και στο +2,40% με όγκο 78 χιλ. τεμάχια. Στις τελευταίες ώρες των συναλλαγών έδειξε πως στέγνωσε από πωλήσεις.

ΛΟΥΛΗ: Εξαιρετικός πλέον ο τίτλος. Απαλλαγμένος από το βάρος του ξένου και τώρα έχουν αρχίσει πολλοί να τον κοιτάζουν. Πήγε μέχρι τα 3,12 ευρώ αλλά έκλεισε αμετάβλητος στα 2,96 ευρώ.

PERFORMANCE (απάντηση): Και άλλο να διορθώσει, μέχρι τα 9 ευρώ δηλαδή δε θα κάνει αρνητική εντύπωση. Το ράλι είναι μεγάλο και αντιλαμβανόμαστε τη «βιασύνη» των επενδυτών βλέποντας τι γίνεται γύρω τους και στα άλλα χαρτιά. Όμως όταν αυτή έκανε ράλι, οι άλλες απλά ψάχνονταν να βρουν το μέλλον τους. Μην είστε βιαστικοί. Οι ωραίες κινήσεις δεν είναι αυτές που οι μετοχές ανεβαίνουν «κορδόνι» αλλά αυτές που κάνουν σκαλοπάτια και συσσωρεύσεις. Είναι βέβαια και θέμα, συγκριτικό αλλά κάποιοι προσέχουν τα «χαρτιά» τους περισσότερο από κάποιους άλλους.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Αρκετές οι αναφορές για αύξηση κεφαλαίου και μάλλον με παραίτηση του δικαιώματος. Και αυτό μας το είχε διαψεύσει ο κ.Ταυρίδης. Κανονικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έπρεπε από τη δημοσίευση του ισολογισμού να είχε επέμβει, αλλά και τώρα να το κάνει δεν είναι αργά…

ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ: Ξανά πάνω και η συγκεκριμένη, αφού με αποτίμηση 2 εκατ. ευρώ και λίγα ευρώ, την πάει κάποιος όπου θέλει.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Βρε τι μίσος είναι αυτό στον πωλητή; Στα 341 χιλ. τεμάχια ο όγκος, δηλαδή σχεδόν το 1% και η μετοχή στα 0,50 ευρώ και στο -8,42%.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Έρχεται μεγάλο τύπωμα μετοχών από τη συγχώνευση με τη Γαία Άνεμος. Περιμένουμε λεπτομέρειες για να δούμε πόσα αξίζει η συγκεκριμένη εταιρεία.

ΝΙΚΑΣ: Στα 111 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Όσο σχεδόν η αποτίμηση των Μύλων Λούλη, Καραμολέγκος και Κτήμα Λαζαρίδη. Όλων μαζί! Στο +10,53% και στα 2,10 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Κίνηση και από τη συγκεκριμένη και βλέπουμε πως το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχουν οι μεγάλες πωλήσεις του παρελθόντος. Στα 0,4440 ευρώ με άνοδο 3,50% και όγκο 58 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Στα 0,1980 ευρώ και στο +11,24%.

AVE: Νέα άνοδος σήμερα και στα 58,6 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Η τιμή στα 0,4150 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης