Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η δημόσια πρόταση στον ΟΛΘ, η πρόθεση της Belterra και η επιβεβαίωση του ΒΝ

tags :
Η δημόσια πρόταση στον ΟΛΘ, η πρόθεση της Belterra και η επιβεβαίωση του ΒΝ
Η μετοχή του ΟΛΘ στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής έκλεισε στα 28 ευρώ με αποτίμηση 282,2 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Ήρθε μετά από αρκετό καιρό, λόγω και των απαραίτητων εγκρίσεων που αναμένονταν, η ανακοίνωση της υποχρέωσης υποβολής δημόσιας πρότασης στον ΟΛΘ, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του BN.
Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία απόκτησης του 45% του ΟΛΘ από τη Betlerra μέσω αύξησης του ποσοστού στην κοινοπραξία SEGT, το ΒΝ έθεσε το ερώτημα στους εκπροσώπους της Belterra αν η κίνηση ενεργοποιεί τον κανονισμό περί δημόσιων προτάσεων.
Τότε, είχαν ισχυριστεί πως δεν θεωρούν ότι προκύπτει λόγος για δημόσια πρόταση, αλλά αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφανθεί ότι πρέπει να γίνει, τότε θα γίνει.
Ουσιαστικά η υπέρβαση του ορίου και το γεγονός ότι γίνεται μεγαλύτερος μέτοχος με σχεδόν 45% καθιστούν την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη υπόχρεη υποβολής δημόσιας πρότασης.
Αυτό ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, αλλά ακόμα οι επενδυτές δεν έχουν μάθει το τίμημα της εξαγοράς, ώστε να έχουν μία εικόνα που θα διαμορφωθεί η τιμή της δημόσιας πρότασης.
Επιπλέον, όπως αναμενόταν, δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ΧΑ.
Άλλωστε, το ελληνικό δημόσιο συμμετέχει με αξιόλογο ποσοστό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και δε θα μπορούσε να πουλήσει.
Έτσι το τίμημα της δημόσιας πρότασης θα δώσει μία βάση ισχυρής στήριξης στη μετοχή, το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν η τιμή της μετοχής να κινηθεί υψηλότερα από την τιμή της δημόσιας πρότασης και να «ακυρώσει» μέσα από το ταμπλό την επιτυχία της δημόσιας πρότασης, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι και πρόθεση της Belterra.
Η μετοχή του ΟΛΘ στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής έκλεισε στα 28 ευρώ με
αποτίμηση 282,2 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης