Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο χαμηλό ημέρας και κάτω από τις 870 μονάδες – Προβλημάτισε η ΕΤΕ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο χαμηλό ημέρας και κάτω από τις 870 μονάδες – Προβλημάτισε η ΕΤΕ

ΑΓΟΡΑ: Αν και ξεκίνησε με καλές διαθέσεις και με το κλίμα στο εξωτερικό να είναι καλό, δεν κατάφερε να αλλάξει την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική, να περάσει δηλαδή πάνω από τις 887 μονάδες. Συνολικά θα λέγαμε πως ήταν μία συνεδρίαση περιορισμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος και κυριάρχησαν οι επιφυλακτικές κινήσεις.

Η Alpha Bank δείχνει πως κρατάει το 1 ευρώ, την τιμή που ακούγεται στην αγορά ότι θα γίνει η αύξηση, ενώ κάποιες ανησυχίες προκάλεσε η υποχώρηση της Εθνικής. Καλή η εικόνα της Τιτάν, ενώ αρκετά βλέμματα τράβηξε και η Eurobank αφού πλησιάζει η ώρα της εισόδου της στον MSCI. Αλλά και εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης λίγες μετοχές ξεχώρισαν.

Λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες πήγε στο χαμηλό ημέρας το ΧΑ και σχεδόν στο -1%. Μετά τις τελικές δημοπρασίες έκλεισε σε χαμηλό ημέρας και κάτω από τις 870 μονάδες. Η εικόνα της τελευταίας ώρας αύξησε τις ανησυχίες των επενδυτών. Αρκετά βαριά χαρτιά έκλεισαν αρκετά χαμηλά και σε χαμηλά ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha κρατάει το 1 ευρώ και μάλιστα έκλεισε λίγο υψηλότερα. Η Πειραιώς έχοντας ολοκληρώσει την αύξηση τραβάει κάπως λιγότερα βλέμματα πλέον. Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο πάντως και στα 1,5050 ευρώ. Η Εθνική προβλημάτισε αρκετά και η σκέψη πολλών πήγε σε αύξηση κεφαλαίου. Διαψεύδεται προς το παρόν, αλλά η μετοχή προς το τέλος έφυγε με δύναμη χαμηλότερα και έκλεισε στα 2,35 ευρώ. Χαμηλότερα αλλά οριακά και η Eurobank με μεγάλο όγκο. Εδώ έχουμε την είσοδο στον MSCI, επομένως περιμένουμε και τις ροές…

VIOHALCO: Με δυνατή υποχώρηση 4,80% και η μεγαλύτερη πτώση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Έχει μοιράσει βέβαια απλόχερα κέρδη και κάποιοι βρήκαν ευκαιρία.

FOURLIS: Έφυγε και αυτή η μετοχή με ορμή χαμηλότερα και έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας και στα 4,17 ευρώ με απώλειες 4,58%. Δεν είναι η πρώτη φορά που «ζαλίζεται» πάνω από τα 4,50 ευρώ. Εξαιρετικά χαμηλός ο όγκος πάντως.

AEGEAN: Χαμηλότερα και αυτή και στα 5,20 ευρώ έχοντας κόψει και το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Συνεχίζεται και εδώ η διόρθωση και τα κέρδη είναι μεγάλα για όσους έχουν ακολουθήσει τη μετοχή εδώ και κάποιους μήνες. Στα 14,35 ευρώ με απώλειες 2,78%.

JUMBO: Πριν λίγες μέρες προσπαθούσε να αφήσει πίσω της τα 16 ευρώ και τώρα γύρισε κάτω από τα 15 ευρώ. Χαμηλό ημέρας το κλείσιμο στα 14,79 ευρώ.

TITAN: Πήγε μέχρι τα 18,04 ευρώ και τελικά λόγω κάποιων εντολών στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε αμετάβλητη στα 17,76 ευρώ. Ουσιαστικά πήγε να διασπάσει την αντίσταση και γύρισε χαμηλότερα.

EPSILON NET: Το δυνατό πρώτο τρίμηνο που δημοσίευσε την οδήγησε και σε νέα ιστορικά υψηλά. Στα 80,4 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

CPI: Δραστήρια σήμερα η μετοχή και περιμένουμε συνέχεια. Για να δούμε..

ΑΒΑΞ: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά και τα μεγάλα κέρδη που έχει μοιράσει από την αρχή του έτους. Στα 1,2140 ευρώ και στο +4,66%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Να και τα 0,60 ευρώ!

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με καλό όγκο για τα δεδομένα της στο -9% και στα 0,9650 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Δε έχασαν την ευκαιρία οι πωλητές να την κλείσουν ξανά κάτω από τα 0,50 ευρώ. Ελάχιστος ο όγκος συναλλαγών.

ΕΛΧΑ: Στην τιμή του placement πλέον η μετοχή και στα 2 ευρώ. Αξίζει καλύτερης αποτίμησης μόνο από τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου. Αντί όμως να πάει πάνω, πήγε κάτω.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πήγε ενδοσυνεδριακά πάλι λίγο πάνω από τα 6 ευρώ αλλά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 5,84 ευρώ. Έρχεται και το μέρισμα…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης