Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο τέλος έχασε όλα τα κέρδη

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο τέλος έχασε όλα τα κέρδη
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πολύ καλή όλη σχεδόν η συνεδρίαση. Αν έλειπαν τα τελευταία 25 λεπτά θα κλείναμε με καλύτερη άνοδο. Αμετάβλητος τελικά αν και ενδοσυνεδριακά πήγε ο γενικός δείκτης και στις 920 μονάδες. Καλός και ο τζίρος με δεδομένο ότι πάμε για Πάσχα. Τη συνεδρίαση στιγμάτισε η Τράπεζα Αττικής. Μεγάλες πιέσεις για Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ.

Από την άλλη ξεχώρισε η Εθνική, η Τιτάν, η Alpha Bank και η Eurobank. Δεν έφταναν όμως… Ο DAX την τελευταία ώρα γύρισε σε σημαντικές απώλειες και αυτή την ώρα είναι στο -1%. Τα αποτελέσματα καθόρισαν την πορεία αρκετών μετοχών και ειδικά μικρομεσαίων εταιρειών.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Άλλη μία τεράστια επιτυχία! Εύγε σε όσους συνέβαλαν στο έργο. Τι να πούμε! Τη μία μέρα limit up, χωρίς λόγο, και την άλλη -15% και αναστολή, αφού είχε ξεκινήσει η διαπραγμάτευση. Μετά ξαναμπήκε και πήγε στο -30%. Μπορεί να μην έχουμε πλέον πολλές τράπεζες στο ΧΑ, αλλά συνεχίζουν να διαλύουν τα χαρτοφυλάκια, ορισμένες από αυτές που έχουν μείνει. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική στο +2,05%, η Alpha Bank στο +1,93% και η Eurobank στο +1,55%. Η Πειραιώς στο -11,43% με το παράγωγο να έχει πλέον μικρότερη απόσταση αλλά πάλι να μην ξεκολλάει από τη χαμηλότερη τιμή.

LAMDA: Προσπαθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις να φύγει πάνω από τα 7,50 επίπεδα. Αν το καταφέρει μάλλον θα πάει να κλείσει το gap που έχει μεταξύ 8 ευρώ και 8,18 ευρώ περίπου. Βλέπουμε καλή συμπεριφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα έγραψε υψηλό στα 7,6150 ευρώ αλλά έκλεισε στα 7,44 ευρώ και στο -0,80%. Λογικά πρέπει όπου να’ ναι να πέσουν και οι υπογραφές για το Ελληνικό.

ΕΥΔΑΠ: Κάποια στιγμή θα πρέπει να ερωτηθούν οι προηγούμενες διοικήσεις για τα λεφτά των μετόχων που πέταξαν στην Τράπεζα Αττικής. Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αντιδρούσαν τότε, επενδυτές, δημοσιογράφοι κτλ. κτλ. Στο -4,38% και στα 8,51 ευρώ με μεγάλο όγκο 288 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 19,6 ευρώ από 17,6 ευρώ, λόγω των υψηλότερων εκτιμήσεων για τα EBITDA αλλά και την άνοδο των μετοχών των ομοειδών εταιρειών. Παίζει σε όρους EV/EBITDA με discount 18% περίπου έναντι των ομοειδών. Η στήλη την έχει στις επιλογές της και κοντά στην παλιά τιμή στόχο που μαζί με την επιστροφή μας δίνει πλέον 18 ευρώ, θα είμαστε ικανοποιημένοι. Στα 17,10 ευρώ και στο +2,03%.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Δεν τους έχει φτάσει το περιθώριο των 4 μηνών κάποιες εισηγμένες ανακοίνωσαν ότι θα δημοσιεύσουν αύριο (30/4) και άλλες 5/5. Δηλαδή μιλάμε για κορυφαίες καταστάσεις.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μέχρι 31/12 είχε υπεραξίες από τα πλοία που πήρε 2,2 εκατ. ευρώ. Μέσα στο 2021 έχει κάνει σημαντικές αγορές πλοίων. Φανταζόμαστε πως υπάρχει και εκεί υπεραξία. Τη θεωρούμε πλέον ναυτιλιακή εταιρεία και δεν έχουμε άλλη εισηγμένη, σε συγκεκριμένο είδος καραβιών. Ο κλάδος γνωρίζει τεράστια άνθηση. Η μετοχή βέβαια πέρα βρέχει. Βρήκαν και κάποιοι την ευκαιρία και την έκλεισαν στα 1,47 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Θεωρούμε τα αποτελέσματα απογοητευτικά. Η μείωση του τζίρου είναι της τάξης του 39%, των EBITDA 89%, ενώ η τελική είχε μεγάλες ζημιές 11,4 εκατ. ευρώ.

MODA BAGNO: Ικανοποιητικά θα χαρακτηρίζαμε τα αποτελέσματα. Στασιμότητα πάντως δείχνουν και θέλουμε κάτι για να πάρει μπροστά η εταιρεία στο μέλλον.

PERFORMANCE: Εκτός των πολύ καλών κερδών το 2020, η εταιρεία ενημέρωσε πως το πρώτο τρίμηνο του 2021 έχει σημαντική αύξηση εσόδων και μικτών κερδών. Στοχεύει μέσα στη χρονιά σε άντληση κεφαλαίων για να επιταχύνει το ρυθμό αύξησης κερδών και τζίρου. Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή σήμερα.

ΙΑΣΩ: Η πώληση της Φιλοκτήτης άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα. Έγραψε βέβαια μία ζημιά 4,3 εκατ. ευρώ, αλλά μειώθηκαν τα χρηματοοικονομικά και αν δεν υπήρχε η υψηλή φορολογία θα είχε καλά κέρδη. Σε προ φόρων επίπεδο είχε κέρδη 3,65 εκατ. ευρώ από ζημιά 8,9 εκατ. ευρώ. Η τελική γραμμή είχε ζημιά 7 χιλ. ευρώ από 4,3 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις έχουν μειωθεί στα 112,3 εκατ. ευρώ από 131,5 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια είναι στα 133,4 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση προτείνει τη διανομή μερίσματος.

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι ζημιές είναι πολύ μεγαλύτερες από το 30% των ιδίων κεφαλαίων.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζει τις πωλήσεις η Λυδία Χαϊδά, αλλά αυτή τη φορά τα 100 χιλ. τεμάχια που πούλησε τα αγόρασαν η Ιουλία και Αναστασία Χαϊδά από 50 χιλ. τεμάχια η κάθε μία.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΛΑΠΠΑΣ: Τον Απρίλιο μίσθωσε το ακίνητο που έχει στην Ερμού 884 τ.μ. Έχει άλλο ένα 1.438 τ.μ. μισθωμένο στη Zara. Το μίσθωμα στο πρώτο ακίνητο είναι 64 χιλ. ευρώ το μήνα! Η Zara φυσικά πληρώνει σημαντικά χαμηλότερο ενοίκιο το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί. Υπάρχει κάποιες κινήσεις στο παρελθόν και κάποιες διαφωνίες. Αλλά μίσθωμα είναι κάπου 32 χιλ. ευρώ! Δηλαδή τεράστια η διαφορά. Κανονικά θα πρέπει να πάει στις 100 χιλ. ευρώ αν το συγκρίνουμε με το άλλο. Πολύ καλά έκανε η εταιρεία και το νοίκιασε. Πέρα βρέχει η μετοχή…

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Οι ζημιές ξεπερνούν για λίγο το 30% των ιδίων κεφαλαίων.

BYTE: Σε πολυετή υψηλά η μετοχή και λίγο πάνω από τα 1,90 ευρώ είναι η πρώτη καλή αντίσταση που βρίσκουμε στο μηνιαίο γράφημα και η επόμενη είναι στα 2,22 ευρώ. Η δίκαιη τιμή εξαρτάται από το growth της φετινής χρονιά. Λίγο κάτω από τις πωλήσεις η διαπραγμάτευση της μετοχής και με αρνητικό τον καθαρό δανεισμό. Κοντά στο 36% η απόδοση της μετοχής με βάση την τιμή που είχε όταν κάναμε τις επιλογές μας στο τέλος του 2020.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Λογική και η σημερινή κίνηση. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ισχυρά.

ΕΛΒΕ: Και εδώ δικαιολογείται το +5,22% από τα κέρδη του 2020.

Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης