Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση – Αναστολή διαπραγμάτευσης για Τρ.Αττικής

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση – Αναστολή διαπραγμάτευσης για Τρ.Αττικής
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το ανοδικό momentum διατηρείται με τις τράπεζες να είναι και πάλι στο επίκεντρο. Η Alpha Bank ξεχωρίζει με λίγο υψηλότερη άνοδο, αλλά από κοντά και οι άλλες συστημικές πλην Πειραιώς. Καλή εικόνα από Jumbo στο ξεκίνημα. Προς τις 920 μονάδες το άνοιγμα της αγοράς.

Τα αποτελέσματα είναι στο επίκεντρο και είναι λογικές κάποιες αναδιαρθρώσεις βάσει αυτών. Υπάρχουν καλά αποτελέσματα ειδικά σε εταιρείες μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν στο άνοιγμα Δομική Κρήτης, Καραμολέγκος και Byte.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα πτώση για την Πειραιώς κατά 7%. Πάνω από τα 1,30 ευρώ η Alpha Bank και συγκεκριμένα πάνω από τα 1,33 ευρώ, ακολουθεί η Eurobank με άνοδο σχεδόν 2% και η Εθνική με 1,5%. Η Αττικής στο -15% μετά το χθεσινό +30% αλλά έγινε αναστολή διαπραγμάτευσης.

JUMBO: Στα 15,78 ευρώ με άνοδο 1,74%.

ΕΧΑΕ: Με καλή άνοδο στο ξεκίνημα, αν και θεωρούμε πως έχει μείνει πίσω η μετοχή. Στα 4,1250 ευρώ και στο +2%.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Με αποτίμηση 21 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 27,3 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2021 αλλά και λόγω των αποτελεσμάτων θεωρούμε πως αν δεν πάει η αποτίμηση σε υψηλότερα επίπεδα, μάλλον θα φύγει και αυτή από το ΧΑ. Πάνω οι πωλήσεις και στα 97,4 εκατ. ευρώ, πάνω τα EBITDA στα 13 εκατ. ευρώ και πολύ πάνω τα καθαρά κέρδη, λόγω και των ζημιών που είχαν οι μέτοχοι μειοψηφίας. Στα 1,59 εκατ. ευρώ τα καθαρά από 470 χιλ. ευρώ. Αν βάλουμε και τις μισθώσεις ο καθαρός δανεισμός είναι στα 57,7 εκατ. ευρώ. Στα 2,26 ευρώ στο άνοιγμα και στο +3,67%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Τι άλλο να πει κάποιος για αυτή την εισηγμένη; Κρίμα που έχει αυτή τη μοίρα στο ΧΑ, αλλά δε φταίνε μόνο οι επενδυτές. Με καθαρό ταμείο 432 εκατ. ευρώ μπορούσε να καλύψει μόνη της για παράδειγμα το 35% της αύξησης της Πειραιώς, να καλύψει 3,5 φορές την αύξηση της Ελλάκτωρ και 7 φορές την αύξηση της Aegean.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: (απάντηση): Έσοδα 10,28 εκατ. ευρώ από 7,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 994 χιλ. ευρώ από 428 χιλ. ευρώ. Μία συναλλαγή πώλησης μείωσε λίγο τα κέρδη. Αν δεν την προσμετρήσουμε τα καθαρά είναι στα 1,2 εκατ. ευρώ. Στην αποτίμηση των 7,5 εκατ. ευρώ παίζει με μονοψήφιο p/e, ενώ μόνο τα επενδυτικά ακίνητα που διαθέτει έχουν αποτίμηση 8,6 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 4,9 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 8,9 εκατ. ευρώ.

Θεωρούμε τα αποτελέσματα εξαιρετικά, ειδικά για τον κλάδο που δραστηριοποιείται με μοναδική σκιά στον ισολογισμό την αγωγή ύψους 4,5 εκατ. ευρώ που έχει ασκηθεί στην εταιρεία. Η εταιρεία αναφέρει πως εκκρεμεί η υποβολή προτάσεων και ο ορισμός της συζήτησής της. Φαίνεται πάντως πως και η αγορά είχε γρήγορα αντανακλαστικά. Μετά το χθεσινό +12%, σήμερα στο +10%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Με δεδομένα τα όσα συνέβησαν στη χρονιά είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Αυξημένες οι ζημιές στα 1,8 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ αλλά υπάρχει επιβάρυνση 864 χιλ. ευρώ από αναπροσαρμογή περιουσιακών στοιχείων, επομένως χωρίς αυτό το έκτακτο οι ζημιές θα ήταν μικρότερες. Σε επίπεδο προ φόρων και παρά την αναπροσαρμογή οι ζημιές ήταν μικρότερες. Μέρισμα 0,02 ευρώ. Σημειώνουμε πως ο Λουκάς Σπεντζάρης, ο οποίος έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση μείωσε το ποσοστό του στο 27,59% από 28,4% στο τέλος του 2020

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Λίγη σημασία έχει ο τζίρος και τα κέρδη, αφού μετά την πώληση δε μένουν πολλά. Υπάρχει ζημιά λόγω απομείωσης αλλά το σημαντικό είναι το ταμείο που στο τέλος του χρόνου ήταν στα 50,6 εκατ. ευρώ. Από τις επενδύσεις σε πλοία που είχε στο τέλος του χρόνου έχει κέρδη 2,2 εκατ. ευρώ (υπεραξία). Οι απαιτήσεις από το δημόσιο είναι στα 9,7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης