Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Απώλειες 7% για τη μετοχή της MIG – Πλησιάζει τα χαμηλά του Σεπτέμβρη

Απώλειες 7% για τη μετοχή της MIG – Πλησιάζει τα χαμηλά του Σεπτέμβρη
Η MIG πουλώντας την Vivartia προσέφερε μια σημαντική βοήθεια στην Πειραιώς που δίνει μάχη να βελτιώσει τον ισολογισμό της
Σχετικά Άρθρα

Με σημαντικές απώλειες -7,14% έκλεισε η μετοχή της MIG στα 0,0247 ευρώ, με χαμηλό ημέρας -10,17%.
Υψηλός ήταν ο όγκος συναλλαγών στα 6,5 εκατ. τεμάχια και  με αποτίμηση στα 23,2 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά η MIG έχει μείνει με ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία και υψηλό δανεισμό.
Η μετοχή προσεγγίζει τα χαμηλά που είχε γράψει τον περασμένο Σεπτέμβριο στα 0,0214 ευρώ.
Σε παλαιότερο άρθρο του το ΒΝ ανέφερε:
O Θανάσης Παπανικολάου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG), παραιτήθηκε και θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, που έως πρόσφατα ήταν θυγατρική της MIG και πουλήθηκε στο αμερικανικό fund CVC.
O Θανάσης Παπανικολάου προέρχεται από τον χώρο της εστίασης επί πολλά χρόνια, υπήρξε συνεργάτης του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ γι΄ αυτή την μετακίνηση στην Vivartia είχε την έγκριση και της διοίκησης της Πειραιώς.
Για το ορατό μέλλον χρέη CEO στην MIG θα εκτελεί ο Θ. Θρουβάλας ο οποίος βρίσκεται για χρόνια στον όμιλο.
Η Vivartia υπό το CVC θα έχει αναπτυξιακή προοπτική αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα συμβεί στην MIG;

Ποιο θα είναι το μέλλον της MIG;

Θα πρέπει να δούμε τα δεδομένα ψύχραιμα, ώστε το συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξουμε να είναι όχι απλά αληθοφανές αλλά ρεαλιστικό.
Η MIG ως εταιρία συμμετοχών έχει απομείνει με δύο θυγατρικές την Attica Group που διαχειρίζεται τα πλοία blue star και τις δραστηριότητες στην Σερβία με τα εμπορικά κέντρα και ακίνητα.
Η MIG πουλώντας την Vivartia προσέφερε μια σημαντική βοήθεια στην Πειραιώς που δίνει μάχη να βελτιώσει τον ισολογισμό της.
Υπήρξε αναδιάρθρωση στα εναπομείναντα δάνεια της MIG από την Πειραιώς για τα επόμενα τρία χρόνια και μπορεί να υποθέσει κανείς ότι για τους επόμενους 24 μήνες η MIG θα συνεχίσει να διαθέτει θυγατρικές.
Ο ρόλος του Θρουβάλα είναι κομβικός καθώς καλείται να διαχειριστεί…. τα τελευταία επεισόδια της MIG.

Ποια τα δεδομένα;

Η Attica Group λόγω του κορωνοιού δέχθηκε πίεση στα οικονομικά της μεγέθη αλλά όχι ακραίο σοκ.
Εκτιμάται ότι το EBITDA της Attica group θα είναι 60 εκατ από 80 εκατ το 2019.
Για το ορατό μέλλον ίσως για όλο το 2021 και ενδεχομένως και για το 2022 η Attica Group δεν θα πωληθεί αλλά όταν αρχίσει να ανακάμπτουν έσοδα και EBITDA η πιθανότητα να τεθεί χρονοδιάγραμμα πώλησης είναι πολύ μεγάλη.
Στην Σερβία επίσης έχουν ξεκινήσει μεμονωμένες πωλήσεις και υπό κάποιους όρους μετά την αποπληρωμή των δανείων η αξία των περιουσιακών στοιχείων – κυρίως εμπορικών κέντρων – θα μπορούσε να είναι 50-70 εκατ ευρώ.

Τι θα συμβεί νομοτελειακά;

Ο οδικός χάρτης έχει διαμορφωθεί, δεν είναι σαφές εάν θα απαιτηθούν 12 ή 24 μήνες αλλά νομοτελειακά η MIG θα πουλήσει και την Attica Group και τις δραστηριότητες στην Σερβία... και μετά η MIG ως εταιρία συμμετοχών θα έχει φθάσει στον ιστορικό της τέλος
Η Attica group με μελλοντικό EBITDA 80 εκατ θα μπορούσε να πωληθεί 5 με 6 φορές τα προ φόρων τόκων προβλέψεων και αποσβέσεων κέρδη…
Νομοτελειακά η MIG πλησιάζει το σημείο μηδέν… η κλεψύδρα έχει γυρίσει ανάποδα αλλά είναι θέμα πόσο γρήγορα ή αργά θα κυλήσει ο χρόνος που θα σηματοδοτήσει το τέλος.
Η διοίκηση Παπανικολάου και Θρουβάλα κλήθηκαν να διαχειριστούν μια κρίση και ένα μεγάλο όμιλο, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Νομοτελειακά η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη, τουλάχιστον οι τελευταίες σελίδες του βιβλίου MIG να πραγματοποιηθούν με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζουν εργαζομένους και να δώσουν κάποιες ευκαιρίες και στους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης