Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ΔΕΗ και Eurobank πάνω από τις 880 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με ΔΕΗ και Eurobank πάνω από τις 880 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η προσέγγιση των 890 μονάδων δε στέφθηκε με επιτυχία. Και σήμερα κοντά στις 885 μονάδες άρχισαν οι ρευστοποιήσεις. Έχει δώσει βέβαια καλές αποδόσεις η αγορά στις τελευταίες συνεδριάσεις και η αύξηση της ρευστότητας είναι μία ορθή επιλογή κατά την άποψή μας.

Θα λέγαμε πως δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε, με βάση την πορεία των τελευταίων ημερών καθώς κρατιέται στα υψηλά 13 μηνών το ΧΑ με σχετική ευκολία. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις κρατάνε την αγορά. Απογοητευτική φυσικά η εικόνα της Τράπεζας Πειραιώς και δείχνει πως για μία ακόμα φορά η εκμετάλλευση των μικρομετόχων είναι τεράστια. Απαράδεκτες τακτικές.

Από την άλλη η ΔΕΗ πήγε σε νέα υψηλά, η εικόνα της Motor Oil, της Coca Cola και μερικών ακόμα ήταν καλή και βοήθησε, ενώ η πτώση μετοχών όπως ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ μας κράτησαν χαμηλότερα. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως έχουμε λόγους για υψηλότερα, αλλά χρειάζονται και κάποιες κινήσεις βελτίωσης της ρευστότητας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πολύ καλή και πάλι η Eurobank, με νέα υψηλά και επιστροφή στα επίπεδα που ήταν στα μέσα του περσινού Φλεβάρη. Καλή και η ΑΛΦΑ επίσης με νέα υψηλά, αλλά σημαντικά πιο πίσω από τη Eurobank το τελευταίο διάστημα. Η ΕΤΕ διόρθωσε λίγο αν και είχε αυξημένη διακύμανση.

ΔΕΗ: Και νέα υψηλά μετά από μία σύντομη στάση πέριξ των 9 ευρώ. Θα προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ, όλα αυτά φαίνεται πως είναι πλέον ξεκάθαρα. Το στόρι προχωράει και μένει να δούμε πόσο θα απομοχλευθεί ο ισολογισμός. Στα 9,49 ευρώ η τιμή και νέα υψηλά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εμφανέστατη πλέον η επίδραση στη μετοχή των όσων γίνονται. Χαμηλότερα κατά 1,90% και κλείσιμο στα 1,3450 ευρώ με χαμηλό ημέρας τα 1,32 ευρώ.

MOTOR OIL: Αθόρυβα κινείται σε υψηλότερα επίπεδα. Δεν βρίσκεται βέβαια στα υψηλά των μηνών που είναι η αγορά, αλλά περιμένουμε πως το καλό κλίμα στη μετοχή μπορεί να διατηρηθεί.

QUEST: Δυνατή από νωρίς και κράτησε την άνοδο μέχρι και το κλείσιμο. Στα 11,40 ευρώ και στο +6,54% με 21 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

INTRACOM: Τρομερό το ράλι της μετοχής στις τελευταίες 10-12 συνεδριάσεις. Από την αρχή του έτους είναι πλέον στο +60%. Στα 1,3320 ευρώ και στο +8,29% με την αποτίμηση πλέον να λέει 101 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ενημέρωσε η εταιρία πως έλαβε το πόρισμα του ανεξάρτητου συμβούλου. Το τίμημα που δίνεται είναι κάπως χαμηλότερο (8 εκατ. ευρώ) από αυτό που είχε ανακοινωθεί, που σημαίνει πως η μετοχή παίζει στο ταμείο της ή και λίγο χαμηλότερα. Για να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της εταιρείας.

Φάνηκαν από νωρίς διαθέσεις για να μην κινηθεί πάνω από τα 1,60 ευρώ η μετοχή και μετά λόγω της ανακοίνωσης πήγε αρκετά χαμηλότερα. Μας κάνει εντύπωση πως εδώ και μέρες έχουμε να δούμε ανακοινώσεις ιδίων μετοχών. Γιατί την πήρε την απόφαση, αν δε ήθελε να αγοράσει; Ή μήπως ήθελε να ρίξει στάχτη στα μάτια των επενδυτών που ζητούσαν αγορές ιδίων; Στα 1,5320 ευρώ και στο -6,01% με όγκο 70 χιλ. τεμάχια.

ATTICA GROUP: Μας είχε προβληματίσει λίγες μέρες πριν το ομόλογο, γιατί βλέπαμε σημαντικούς πωλητές και η διαπραγμάτευση ήταν πιο χαμηλή από άλλα ομόλογα. Σήμερα έκανε μεγάλο όγκο και πήγε στις 94 μονάδες βάσης. Στη μετοχή είδαμε και πάλι πωλητές και τους αγοραστές να κατεβαίνουν χαμηλότερα. Στα 0,8360 ευρώ και στο -3,02% με όγκο 30 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Είτε ανεβαίνει, είτε πέφτει το ΧΑ, αυτή πέρα βρέχει…

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Σε αρκετά είδαμε πίεση σήμερα. Δρομέας, Centric, Μοτοδυναμική κ.α.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης